שני דברים מעיבים על פתיחתו של גרינברג בורגר: אינפלציית ההמבורגרים ששוטפת לאחרונה את תל אביב, והמוניטין של גרקו כקבוצת מסעדות שיודעת לקלוע לחך הישראלי ופיצחה איזו נוסחה בכל מה שנוגע למסעדה משפחתית-שכונתית עם תפריט שבו כל מישהו יכול למצוא לעצמו משהו. כלומר, קשה להגיע בלי ציפיות גבוהות. 

האכזבה הגדולה התרחשה עוד לפני שבכלל טעמנו משהו: כבר בשעה 13:00 וקצת לא היה גרינברג פרייז (מלבני צ'יפס עבים עשויים שכבות דקות של תפודים בחמאה מזוקקת ואיולי שום מקורמל - מין טייק אוף על צ'יפס 15 השעות שהיה סופר טרנדי לפני כשנתיים). מצד אחד - ראוי לפרגן על שילוב מנה כה מסקרנת ולא שגרתית לתפריט של מזללת המבורגר. מצד שני - קשה שלא להתבאס שמקצוענים כמו אנשי גרקו (וביניהם השף הראשי של הקבוצה, אליאב גולדנברג שבנה כאן יחד עם אורי עשת את התפריט) לא מספקים את הסחורה שהבטיחו ועוד הדליקו אותנו עליה. 

אורי עשת בגרינברג בורגר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אורי עשת בגרינברג בורגר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
אורי עשת ואליאב גולדנברג (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
גרינברג פרייז. רצינו ולא היה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

המנה הראשונה שטעמנו בגרינברג בורגר הייתה הטובה מכולן: צ'יזבורגר (58 שקלים) - קציצה שמנמנה עשויה בול על המידה (מדיום) עם צבע ומרקם נהדרים. הלחמנייה רכה ואוורירית וחוץ מהקציצה יש בתוכה בצל מקורמל ובצל קצוץ, מלפפון חמוץ מתקתק וכמובן פרוסת צ'דר מותכת. הרוטב פה פשוט וקולע - שילוב של קטשופ, מיוז, חרדל וקצת תבלינים - והכל מתגבש לצ'יזבורגר טעים ויעיל.

צ'יזבורגר כהלכתו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צ'יזבורגר כהלכתו | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הקריספי צ'יקן כאן (78 שקלים במסגרת ארוחה עם צ'יפס ושתייה) לוקח כיוון קצת אחר משל מנות קריספי תל אביביות ומוגש עם רוטב פלפלים. הביסים הראשונים מעניינים, אבל המנה מזכירה יותר שניצל מאשר קריספי צ'יקן: אין כאן נתח עוף עבה ועסיסי וגם לא ציפוי מאוד פריך. לצד הכריך בחרנו בצ'יפס מתובל שמגיע עם סוג של גרמולטה ועם תערובת תבלינים יבשה. עם מלח דווקא לא. בדרך כלל אנחנו מחבבים מנות צ'יפס עם טוויסט, אבל כאן התערובת אגרסיבית מבחינת השום והתבלינים היבשים מיותרים, בטח כשהם באים על חשבון מלח. 

קריספי צ'יקן. לא מאוד קריספי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קריספי צ'יקן. לא מאוד קריספי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
צ'יפס מתובל. אפשר לחזור לצ'יפס רגיל כבר? (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צ'יפס מתובל. אפשר לחזור לצ'יפס רגיל כבר? | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
גרינברג בורגר - כריך קורנדביף (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גרינברג בורגר - כריך קורנדביף | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

המלח שכנראה שכחו לשים בצ'יפס (בסדר, קורה) הלך לטובת הקורנדביף (62 שקלים), שהיה בסך הכל טעים. הדבר העיקרי שמרחיק אותו מלהיות כריך מעדניות מושלם הוא הכרוב הכבוש, שפרוס גס ועבה. הקורנדביף עצמו טוב ובעל עישון עדין, אבל היה נחמד לקבל יותר ממנו בתוך הכריך. לצד כל האוכל פינקו אותנו החבר'ה בגרינברג (שכנראה זיהו את הבאסה מהיעדר הצ'יפס המיוחד) במשקה בוטנים - הגרסה שלהם למילקשייק ששותים לצד המבורגר, רק שכאן המשקה דליל וקליל, ללא תוספת סוכר ועל בסיס חלב שיבולת שועל - יציאה מיוחדת וכיפית. 

בזכות (או בגלל) משקה הבוטנים, על קינוחים ויתרנו הפעם, למרות שבניגוד למנות אחרות שרצינו לטעום כאן (נאגטס וצ'יפס גרינברג) - הוויטרינה הייתה עמוסה בקופסאות ברד פודינג, מוס שוקולד ועוגיות (במחיר 24 שקלים ליחידה). ובקיצור - כפי שהמקום ממותג ומעוצב עד לפרט האחרון - ככה ציפינו שגם האוכל יהיה. זה לא קרה, אבל זאת רק התתחלה ומכאן אפשר רק להשתפר. 

גרינברג בורגר. גרינברג 25, תל אביב. טלפון: 03-6703626. לא כשר