אחרי יום עמוס של תיזוזים ופקקים באזור השרון, פיתחתי רעב מפחיד לפחמימה ומיד חשבתי על מקום אחד שיוכל לסגור לי פינה עד שאגיע הביתה. הפריקסה של חיימיקו ממוקם ברחוב הראשי של הוד השרון, בין עשרות מזנוני אוכל רחוב ומזללות מכל הסוגים, שווארמיות, פלאפליות, כריכים, בשרים ומה לא. אבל אני הייתי צריכה בצק מטוגן ואיש לא היה יכול לעמוד בדרכי.

כשמגיעים לדוכן של חיימיקו (המקורי) רואים שיודעים שם את העבודה. שני העובדים משתלטים על המטבח הקטן ומכינים ביעילות ובמקצועיות את המנות. אם לשפוט על פי הצילומים המודפסים שמעטרים את קירות המזנון הקטן, גם הסלבס המקומיים מעריכים את המקום ולא חוששים לצלול לסיר שמן מבעבע בשביל לחמנייה מהסרטים.

הפריקסה של חיימיקו הוד השרון (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
באים לפה לתקיעה זריזה וממשיכים בחיים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הזמנתי פריקסה, כמובן (25 שקלים), ובשביל להירגע קצת לפני גם בוריק קטן עם ביצה ותפוח אדמה (14 שקלים). מקומות הישיבה פה הם על הרחוב, שפונה לכביש הסואן. פסטורלי? לא. אבל לפריקסה של חיימיקו אף אחד לא מגיע בשביל כוס קפה עצלה, לפה באים כדי לעשות האם האם זריז ומשובח ולהמשיך הלאה.

הבוריק שנחת לי בידיים היה הפתעה אמיתית, הבצק היה זהוב ומתובל, דק ופריך ובטעמו הסתתר תבלין מסתורי, ככל הנראה ציפורן או קינמון (סוד מקצועי של המקום שלא הסכימו להסגיר בפניי בשום פנים אופן, ותאמינו לי שניסיתי), שנתן לבוריק טעם ממש מיוחד ואחר. מילוי תפוח האדמה והביצה הרכה היה מעולה ואני יכולה לומר בפה מלא (בבוריק) שמדובר באחד הבוריקים הטעימים שאכלתי.

הפריקסה של חיימיקו הוד השרון בוריק (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בצק שתובל וטוגן לשלמות | צילום: איילה כהן, mako אוכל

כשהפריקסה הגיע לידיי החגיגה המשיכה. כשאומרים לכם בצק מטוגן אתם בטח מדמיינים משהו שומני וכבד. לא במקרה הזה! מה שמונע מהלחמנייה הנהדרת הזו להפוך לשומנית מדי היא הטריות שלה. הבצק מוכנס לשמן ברגע ההזמנה, מה שהופך את כל הסיפור לסופר פרש. הלחמנייה הפריכה עמוסה בכל טוב: טונה שנקצצה במיקסר לממרח כמעט, ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל, קצת ירקות, קצת חמוצים וזיתים, קצת חריף, ממרח פלפלים, מטבוחה וצ'ירשי. מעדן ללקק את האצבעות. ובהחלט יש מה ללקק כי הסיפור מתחיל להיות לח ונוזלי ומטפטף תוך זמן קצר. כמו שאני אוהבת. אם להתלכלך מאוכל רחוב, אז שיהיה מהרטבים והמיצים של הפריקסה הזה.

הפריקסה של חיימיקו הוד השרון (צילום: חיים רופא, mako אוכל)
קשה להאמין שזה בטיגון עמוק | צילום: חיים רופא, mako אוכל

אז נכון, אולי לא מדובר פה באיזו טוויסט חדש על הפריקסה המוכר, הטונה היא תעשייתית וזה חסרונה בסופו של דבר, אבל כוחה של המנה הוא בטריות הלחמנייה, בהכנה על המקום ובשילוב המנצח של המרכיבים. ולגבי הבוריק הזה, אנחנו עוד ניפגש.

>>>בפעם הקודמת תקענו המבורגר בנייצ'ר בויז

הפריקסה של חיימיקו, דרך רמתיים 63, הוד השרון