לפני הנימוקים והפירוט, חשוב להבהיר שאין כאן שום כוונה לשחוט פרות קדושות או לחשוף קונספירציות, חס וחלילה. סביח עובד מבחינתי תמיד היה וכנראה גם יישאר דוכן אהוב ואחת התחנות הראשונות שאעצור בהן על גבול גבעתיים-רמת גן בשביל סביח טוב. יכול להיות שזה החיוך והמיתולוגיה, ויכול להיות שזאת האהבה האמיתית לסביח. ועכשיו לבשורה הקשה: המנה בסניף החדש של סביח עובד בדיזינגוף הייתה לי טעימה בטירוף, ואפילו יותר מזו בסירקין גבעתיים.

זאת לא הפעם הראשונה שהסביח הגבעתיימי מגיע לתל אביב, אני יכולה רק לקוות שהוא גם יישאר. אני זוכרת ימים שמנת סביח עלתה חצי ממה שהיא עולה היום (24 שקלים), וקחו בחשבון שאצל עובד המנה לא כוללת תפוחי אדמה או גבינה, כמקובל אצל המתחרים. אכן, מחיר לא זול, אבל איך הטעם?

סביח עובד דיזינגוף (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סביח עובד דיזינגוף | צילום: איילה כהן, mako אוכל
סביח עובד דיזינגוף מבפנים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בשונה מגבעתיים - יש גם כרוב וכרוב כבוש | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לב המנה, החצילים, מתוקים ונטולים כל רמז למרירות, שמנוניים (לא נכתב כתלונה) ורכים. אצל עובד גם לא מתקמצנים על החצילים, ככה שאולי אין פה תפוח אדמה או גבינה, אבל לא צריך אותם – מקבלים בתוך פיתה אלסטית ורכה כמות הגונה ונדיבה בטירוף של חצילים נהדרים עם ביצה קשה חומוס, חריף, עמבה, טחינה, מלפפונים ועגבניות, בצל, כרוב ופטרוזיליה. יש גם אפשרות להוסיף כרוב כבוש אבל אני לא יכולה להבין למה מישהו ירצה להוסיף את זה לסביח שלו. התוצאה היא פיתה עננית שבנויה כמו שצריך – בהרכבת הפיתה מושקעת מחשבה – המרכיבים לא יושבים אחד על השני, אלא זה לצד זה, כך שבכל ביס נוצר איזון טעמים מענג, וכמובן שהביסים האחרונים, בפיתה שספגה את שמן החצילים את הרטבים, הם המענגים ביותר. רק אזהרה קטנה – החריף עז לאללה, אז קחו זאת בחשבון.

סביח עובד דיזינגוף - ההרכבה הושלמה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זהירות מהחריף הזה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לקינוח לא יכולתי שלא להצפין עוד קצת בדיזינגוף אל משכנה החדש של מאפיית רד וולווט. הדבר השלילי היחידי שאני יכולה להגיד על המקום הזה הוא שמאתגר למצוא חנייה באזור שלו, כי כל השאר – פשוט מושלם. את הקאפקייקס המצוינים הכרנו עוד מימי המאפייה באבן גבירול, אבל עכשיו יש להם גם גלידת סופט-סרב, יעני גלידה אמריקאית, ואוי כמה שזה טעים. הגלידה מגיעה רק בטעם וניל (למה צריך עוד טעם בכלל?) ואפשר לאכול אותה בכוס (10 שקלים) או בתוספת עוגייה (12 שקלים נוספים). כמובן שאם כבר הגעתי לקחתי גם עוגיית שוקולד צ'יפס, שהייתה רכה ומלאת שוקולד, השתלבה עם הגלידה והייתה קינוח פשוט ומושלם, בלי הגזמות ותוספות מיותרות (אוקיי, אולי הייתי יכולה בלי הסוכריות הצבעוניות).

רד וולווט - גלידה אמריקאית ועוגייה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קשה לצאת מהמאפייה הזאת רק עם פריט אחד | צילום: איילה כהן, mako אוכל
רד וולווט - גלידה סופט סרב ועוגייה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
טעים בטירוף | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הסביח של עובד. דיזינגוף 85, תל אביב יפו. טלפון: 053-2753743

רד וולווט. דיזנגוף 134, תל אביב יפו. טלפון: 076-5402022