אחרי שסיפרנו לכם (כבר די מזמן) על הפיצרייה הנפוליטנית הנהדרת פרסקה בקיבוץ מסדה שבצפון, אולי לא היינו אמורים להיות מופתעים למצוא עוד אחת מהפיצות הכי טובות בישראל במיקום לא צפוי. ועדיין, הביקור בפיצה פבריקה הרחובותית החדשה הותיר אותנו המומים, ואם אתם אוהבים פיצה, אנחנו מפצירים בכם להמשיך לקרוא.

את פבריקה פתח אורון עמר לפני מספר חודשים במטרה להביא את הבשורה של הפיצה הנפוליטנית לישראל. בניגוד למה שרבים חושבים, פיצה נפוליטנית אמיתית היא מאפה שכולל לא מעט חוקים, אם זה בבצק המיוחד שצריך להכיל כשמונים אחוז מים ולעבור התפחה של כשלושה ימים, או שזה הטאבון המיוחד שחייב להגיע לטמפרטורה של למעלה מארבע מאות מעלות ולהכניס אליו את הפיצה למספר שניות שלא עולה על 70-80. בקיצור, זה מדע, וזאת גם אחת הסיבות שכל כך קשה מאוד למצוא בארץ פיצריות שמצליחות לספק את הסחורה הזאת, או אפילו לנסות.

 

View this post on Instagram

פיצה מלנזנה שהכנתי אמש בהנחייתו האדיבה של אורון מפיצה פבריקה, שמכין ברחובות את אחת הפיצות הכי טעימות ומפתיעות בארץ. אורון טוען שרואים את טביעת האצבעות של הפיציולו בקראסט, האם ניכר? #pizza #pizzalover #pizzalovers #melanzana # #italia #italianfoods #pizzanapoletana #eeeeeats #eater #eating #foodgasm

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

עמר בהחלט מספק את הסחורה: הוא למד להכין פיצה נפוליטנית באיטליה וכשחזר ארצה הוא פתח את פבריקה, בה הוא מקפיד על כל פרט קטן: את המוצרלה הוא מביא הנה בטיסה מאיטליה כי מבחינתו היא הגבינה היחידה שמצליחה לעבור את הרף שלו, "הפיצה זה העיקר פה", הוא מסביר, "זאת פיצה נפוליטנית אמיתית, שונה לגמרי מכל מה שיש כיום בשוק. אנשים באים לפה מכל הארץ כדי לטעום ולנסות".

וגם אנחנו הגענו כדי לטעום. בתפריט של פבריקה אפשר למצוא 12 סוגי פיצות, כולן מובנות ומגיעות בגודל שמתאים לחלוקה זוגית או לאכילה לבד. הפיצה עצמה דקיקה מאוד במרכז ושמנמנה ואוורירית בשוליה. בין האפשרויות בתפריט אפשר למצוא פיצה מלנזנה קלאסית עם חצילים; פיצה כמהין מזויפות עם פטריות פורטבלו בטעם כמהין, קציפת פרמזן ובזיליקום; פיצה מדורה עם תפוחי אדמה, קרם פרש, מיץ לימון ובצל ירוק שהיא הומאז' לפיצה החביבה עלינו בפיצה פרסקה; או פיצה תאילנדית עם רוטב צ'ילי חריף, וגמבה (המחיר לפיצה נע בין 48-68 שקלים).

פיצה פבריקה רחובות פיצה תימנית  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיצת כרם התימנים בפבריקה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אנחנו טעמנו כאן את פיצת המלנזנה שהייתה נהדרת, אבל הפיצה שעפנו עליה באמת היא פיצה בשם כרם התימנים, שהיא מחווה של עמר לעיר רחובות שקשורה עמוקות לקולינריה התימנית: מדובר בפיצה לבנה שנעשית עם סמנה ורוטב כוסברה שמזכיר סחוג, ואנחנו מבטיחים לכם שמשהו דומה לזה לא טעמתם לפני כן. שילוב נהדר ומפתיע במיוחד בין הקלאסיקה של הפיצה איטלקית עם הטעמים המקומיים. בקיצור, חובבי הפיצה - יש לכם יעד חדש לבקר בו, ורצוי בהקדם האפשרי. 

פבריקה. הרצל 203, רחובות. 08-6141480. לא כשר