תקראו לנו שמרנים או פשוטים, לא אכפת לנו, אבל מבחינתנו עוגיית לוטוס יכולה לככב קבוע לצד הקפה או התה, אפשרות מוצלחת ופריכה שלא מאכזבת. לכן לא פלא שהתלהבנו לראות את החידוש מבית המותג: עוגיות לוטוס סנדוויץ' במילוי של קרם לוטוס, קרם וניל או קרם שוקולד.

מאז ומעולם מבחינתנו החיסרון היחידי של עוגיית הלוטוס הקלאסית היה יבשושיות מסוימת; היא אמנם נהדרת ועתירת טעמים ותבלינים, אבל מרקם עדין ששובר את הפריכות של העוגייה יכול לבוא בטוב, והרעיון של החיבור בין לוטוס לקרם נשמע לנו הגיוני ונכון לגמרי.

עוגיית סנדוויץ' לוטוס שוקולד  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
עוגיית סנדוויץ' לוטוס שוקולד | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מבין הטעמים החדשים, אנחנו מודים שנמשכנו יותר למילוי קרם הלוטוס ולמילוי הווניל. החיבור של לוטוס עם שוקולד נשמע לנו כמו קומבינציה די אגרסיבית של טעמים חזקים, אבל איכשהו, כשעמדנו מולן בחנות – לא יכולנו שלא להושיט יד אל המדף, ולקחנו דווקא אותן. מה נאמר? הופתענו. עוגיות הלוטוס במילוי קרם שוקולד בהחלט עשו לנו את זה.

בראש ובראשונה, מדובר בעוגייה פריכה להחריד והקרם לא גרע מהקראנץ' הנהדר שלה.  העוגייה עצמה עגולה, ואחרי שנים של לוטוס מלבניות מצאנו את הצורה החדשה חמודה מאוד.   אפקט הסנדוויץ' של העוגייה – שתי שכבות בביס אחד – הפך אותה לאפילו יותר לוטוסית מהגרסה המוכרת.

קרם השוקולד עצמו היה במרקם טוב אבל מבחינת טעמים לא הצליח להתבלט כלל בהשוואה לעוגייה. אולי זו היתה המטרה מלכתחילה, כי בכל זאת, בעוגיית לוטוס טעם הלוטוס הוא זה שצריך לבלוט (ואכן כך הדבר). אז בטעם השוקולד לא הרגשנו כמעט כלל, אבל נוכחות הקרם הייתה כיפית ועדינה, בדיוק מה שמחפשים בעוגיית סנדוויץ' טובה.

את טעמי קרם הווניל וקרם הלוטוס טרם ניסינו (אנחנו בטוחים שזה יקרה בקרוב), ועדיין יש לנו הרגשה שהם ילכו עם העוגייה אפילו טוב יותר מקרם השוקולד, אבל בשורה התחתונה: מצאנו עוגיית סנדוויץ' שהיא מלווה מושלמת לקפה, וגם כיפית סתם לנשנוש, בפני עצמה.

ניתן להשיג בחנויות ממתקים ולהזמין בחנות טעימים אונליין (19.90 שקלים)