פעם בכמה זמן רשתות פיצה גדולות מנסות לחדש ולגוון עם קולקציות מיוחדות שכוללות שיתוף פעולה עם שפים ואנשי אוכל, אימוץ טרנדים, מהדורות חגיגיות ועוד. הפעם רשת דומינו'ס עושה זאת עם סדרת פיצות, כולן ביאנקה (ללא רוטב עגבניות), שאמורה לספק מענה לטרנד האוכל המקומי והליקוט, כפי שהסבירו הקומוניקטים.

מי שנבחר להוביל את המהלך הוא הלל גרדי, זוכה עונת העשור של "מאסטר שף", שגוייס להכין "פיצות פרא". לטובת מי שלא עקבו אחריו בתחרות הבישול נסכם שהלל בלט במהלך העונה בזכות שימוש כמעט כפייתי בחומרי גלם גליליים, מקומיים, צמחים שליקט בעצמו ולרוב זכה לתשבחות עבור היצירתיות ובזכות הביצועים. 

הלל מחזיק פיצה פרא (צילום: אודי מוצני, יחסי ציבור)
הלל מחזיק פיצה פרא | צילום: אודי מוצני, יחסי ציבור

אם כך, תפריט פיצות פרא כולל 3 פיצות: פיצת פרא ירוקה עם לבנה, מוצרלה, גאודה עיזים, עלי חובזה וזעתר, עגבניות שרי קונפי, בצל בגול ושבבי אבן יוגורט; פיצת פרא משרום עם מיקס גבינות הכולל שמנת, מוצרלה, גאוזה עיזים, שבבי אבן יוגורט, שמפיניון, פרוסות שום קונפי וצ'ילי; ופיצת פרא בצלים עם שמנת, מוצרלה, שבבי אבן יוגורט, כרישה, בצל סגול ובצל סגול.

כל הפיצות מקופלות למרובע עם קצוות גדולים, מה שמקנה להן מראה כפרי של גאלט ביתי ואכן פראי; כמה שמחנו לגלות שבתוך אותם קפלי בצק מסתתר עוד מילוי שקופל פנימה. התוצאה לא מושלמת ומינון הבצק-מילוי של הקצוות לא לחלוטין מאוזן, אבל כיוון המחשבה מצא חן בעינינו ובאופן כללי נהנינו מהבצק הדק של הפיצה, שלא נכנע לעומס המרכיבים ונשאר טעים וחסון. 

פיצה פרא - 3 אופציות (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
3 האופציות | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
פיצה פרא (צילום: צילום ביתי, יחסי ציבור)
פיצת פרא ירוקה | צילום: צילום ביתי, יחסי ציבור

למרות שאין בפינו פייבוריטית מובהקת מתוך ה-3, נכתיר בכל זאת את הפיצה שהיינו הכי סקפטיים לגביה: גבינות ומאשרום. זאת פיצה לא מתחנפת, בעלת ארומה חזקה של גבינות עיזים וקיק כיפי של הצ'ילי החריף. הטעמים טובים, מאוזנים והחריפות מעודנת - לא הגזימו עם הצ'ילי. גם פיצת הפרא הירוקה הייתה מוצלחת, אם כי היינו שמחים לקבל יותר עלים. אפשר לנחש שקראו לה "ירוקה" במחשבה שהעלים יכסו את כל הגבינה, אבל בפועל הייתה כמות נדיבה מאוד של גבינות, ופחות של זעתר. פיצת הבצלים, זאת שחשבנו שהכי נאהב, הייתה גם השומנית ביותר, כנראה הודות לחמאת השום, שאותה בעיקר ראינו (שלולית השמן על הקרטון), ופחות טעמנו. ועדיין, חובבי הבצל באו על סיפוקם והעריכו במיוחד את נוכחות הכרישה.

אבל החידוש שכנראה הכי הסעיר את המערכת היה שקיקי התבלין שצורפו למגשים: תערובת תבלינים שכוללת סומק, מלח גס ופלפל שחור גרוס. הרי ידוע ש"תבלין פיצה" הוא מהתבלינים האהובים ובכל מטבחון משרדי נתון סביר שתמצאו מגרה מפוצצת בשקיות - ככה שהתוספת הנחמדה הזאת העידה על הרצינות שבה דומינוס לוקחת את המהלך, שאפשר לסכם כלא רע בכלל. האם נזמין פיצה פרא במקום פיצה פשוטה רגילה או במקום פיצת בוטיק? קשה להגיד, כי המבחר מסחרר וכל כך קל כיום למצוא בוולט פיצה טובה בכל זמן נתון, אבל אם יתחשק לנו פיצה מיוחדת ולא שגרתית, פיצת פרא מאשרום יכולה להיות אופציה. 

אפילו השיקו תבלין! (צילום: צילום ביתי, יחסי ציבור)
אפילו השיקו תבלין! | צילום: צילום ביתי, יחסי ציבור