מבצע ארוחות ילדים במוזס
עד סוף החופש הגדול (31.8) יוגשו במוזס ארוחות ילדים במחיר של 39 שקלים במקום 49. ארוחת הילדים כוללת שניצל, המבורגר, נקניקייה או חזה עוף, עם פירה או צ'יפס חיוכים, גלידה וכוס שתייה קלה. כמו כן, על כל הזמנת ארוחה יקבלו הילדים חוברות לצביעה וקעקוע בישיבה במסעדה או הפתעה בהזמנת משלוח.

השף הבריטי ג'יימס נאפט מתארח במסעדת OCD, תל אביב
השף רז רהב יארח בין 28 ל-29 באוגוסט ב-OCD את השף ג'יימס נאפט (James Knappett), הבעלים של מסעדת Kitchen Table הלונדונית. במהלך היומיים האלה יוגש במסעדה תפריט טעימות בן למעלה מ-12 מנות שיפגיש בין המטבח המקומי והאישי של השף רז רהב לפרשנות היצירתית של השף נאפט למטבח האנגלי. לצד תפריט הטעימות יוצע גם תפריט טעימות יין ואלכוהול, שילווה כל אחת מהמנות. מחיר הארוחה הוא 500 שקלים לסועד כולל שתייה קלה.

 OCD. תרצה 17, מתחם נגה, תל אביב. 03-5566774

השף עומר עלואן מתארח במסעדת ביילסאן, עכו
מסעדת ביילסאן תארח הערב (17.8) את השף עומר עלואן בשני מושבים: מושב ראשון בין השעות 19:00 ל-21:00 ומושב שני מ-21:30 ועד סגירת המסעדה. הארוחה תכלול מיני פיתות בעיטור קצח וזעתר לצד מטבלים; חציל הבית; מג'דרה קלמרי; שושברק - כיסונים ממולאים בבשר טלה, מבושלים ביוגורט צ'אן וקציפת יוגורט; סינייה דג חלב - תבשיל דג ים טרי עם עגבניות טריות על האש, בזיליקום, צנוברים וטחינה מעושנת; טבעות פילה עגל - טבעות נתחי פילה עגל על ריזוטו פריקי, קרם תפוחי אדמה וציר תאנים; ובין הקינוחים: כנאפה עם קנל סורבה, קרם מלאבי עם תאנים וקרם ברולה עם חלווה וטחינה. מחיר הארוחה לאדם הוא 190 שקלים.

ביילסאן. בן עמי 19, עכו. 04-8550959

חציל הבית, ביילסאן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
חציל הבית, ביילסאן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריטי ספיישל בשיתוף עמותת "לתת" במסעדות ברחבי הארץ
לקראת ראש השנה, יזם ארגון "לתת" פרויקט בשיתוף עם חברת ישראכרט ומחלבות גד. הפרויקט מתקיים החל מ- 10/8 ועד 24/8. מסעדות ברחבי הארץ יגישו תפריטי מנות מיוחדות כשהרווחים ממכירת המנות  מועברים למשפחות נזקקות, לקראת ראש השנה באמצעות ארגון לתת. התפריט יכלול 1-4 מנות ומשקאות ייחודיים המבוססים על המוצרים המצויים בארגז המזון שמחלק ארגון לתת. בנוסף, בתחתית תפריט הספיישלים תינתן לסועדים אפשרות להזמין משפחה נוספת לארוחה על-ידי תרומה של 60 שקלים, שווי ארוחה למשפחה בארגון לתת.

לרשימת המסעדות המלאה

תפריט עסקיות חדש במסעדת החצר, ירושלים
לרגל חגיגות העשור למסעדת החצר בנה השף מוטי אוחנה תפריט צהריים חדש הכולל מנת פתיחה, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר העיקרית בלבד. התפריט יוגש בימים ראשון עד חמישי בשעות 12:00-17:00 ויכלול מנת פתיחה של פלטת מזטים עשירה לצד לחם הבית שנאפה במקום. בין המנות הראשונות: פטה כבדים בריבת עגבניות ושומר לצד טוסטונים; סלט עגבניות, בצל סגול, כוסברה ופלפל חריף; סלט ירוק בווינגרט פסיפלורה ושקדים קלויים; חציל בלאדי עם טחינה, סלסת עגבניות שרי וצנוברים; וקרפצ'יו בקר, רוקט, לימון, שמן זית וארטישוק אלה רומנה (בתוספת 10 שקלים). בין העיקריות: ריזוטו אפונה עם זעפרן וקונפי שומר (78 שקלים); רביולי חצילים, שמן זית, עגבניות שרי, צ'ילי, רוזמרין, צנוברים קלויים וקוביות חציל (78 שקלים); חזה עוף בקראסט ירוקים, עם מג'דרה גלילית וסלט עשבים (84 שקלים); וכבד עוף לצד פירה ביין אדום (84 שקלים).

החצר. דרך בית לחם 7, ירושלים. 02-6719922

ארוחות המשלבות בין אוכל לאמנות במסעדת אוברג'ין, תל אביב
גם השנה יקיים הצלם דן לב את תערוכת Colorfood, אבל הפעם תכלול התערוכה גם ארוחה במסעדת אוברג'ין שבמלון דיוויד אינטרקונטיננטל. בתפריט, שיצר שף אלון הירטנשטיין בהשראת התערוכה, יוגשו 5 מנות,כל אחת בצבע אחר: שחור ולבן - לחם מחמצת כפרי ואיטלקי בליווי קרם שום שמיר וממרח זיתים שחורים; המנה האדומה - טרטר טונה עם בורגול לימון ואבטיח, טונה צרובה, קרם עגבניות מגי חרוכות, סשימי טונה, סלט פלפלים אדומים קלויים ומי עגבניות טריות ומתובלות; המנה הצהובה - פילה לברק ברוטב קארי צהוב על בסיס קוקוס אננס בגריל, ריזוטו כורכום, גזר צהוב וטוויל טפיוקה חריפה; המנה הירוקה - חזה אווז בציפוי פיסטוק, קרם תרד, זוקיני, אפונה טרייה, פטריות פורטובלו מיובשות בניחוח כמהין ורוטב עוף ועשבי תיבול; ומנת הפיקאסו - פנקוטה, בננה ופקאן סיני מקורמל בשילוב פרלין אגוזי לוז. הארוחה תוגש בין התאריכים 27 ל-31 באוגוסט מהשעה 19:00, ומחירה 320 שקלים לאדם (220 שקלים למחזיקי אמריקן אקספרס).

אוברג'ין. דיוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב. 03-7951111

תערוכת קולורפוד (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
תערוכת קולורפוד | צילום: דן לב, יחסי ציבור

ערב קוקטיילים מושחתים בגראז', ראשון לציון ותל אביב
היום, חמישי (17.08), יגישו המיקסולוג טל גנץ (מיקסולוג'י טים) ושחף דקל בגראז' שלל קוקטיילים במחיר של 39 שקלים לאחד. בין הקוקטיילים: Red Gin & Tonic - ג'ין, טוניק, נענע, רוזמרין, בזיליקום, סלרי, פירות יער לימונדה ורודה וליצ'י; Mojito & Gummies - רום, מונין פסיפלורה, ליים, ספרייט, נענע וגומי אבטיח; Malabida Colada - רום, מונין קוקוס, מיץ אננס, חטיף קוקוס ורוד, פלח אבטיח, קוקוס מיובש וסירופ מלבי; Smoked Midori Sour - מידורי מלון, נענע, ליים, שוופס תפוחים, ענן מרשמלו שרוף, מקל קינמון ותפוחים מסוכרים; ו-Grated Tequila - טקילה, מונין פסיפלורה, שוופס אננס, נענע, אבקת סוכר וליים על פומפייה.

הגראז'. ראול ולנברג 24, תל אביב | הרצל 151, ראשון לציון. 03-6499600

ערבי דגים במסעדת קזינו סאן רמו, תל אביב
מדי יום ראשון עד חמישי בשעות 18:00-21:00 יוגש בקזינו סאן רמו תפריט מיוחד של מאזטים, דגים ופירות ים. בתפריט המאזטים: דואה - תערובת תבלינים ואגוזים מצרית; פלפל חריף מטוגן; צזיקי תרד ונענע; חרייפה - סוג של מטבוחה עם ריג'לה, מלפפון וצנונית; פלפל שושקה שרוף ופטה; שעועית לימה, בצל סגול, פטרוזיליה וחומץ בן יין; בייגל ירושלמי חם ועוד. בין המנות הגדולות יותרף קלמרי מטוגן עם איולי ארטישוק (36 שקלים); ברבוניות מטוגנות עם סלט עגבניות חריף (38 שקלים); סלט אבטיח, רוקט, ריג'לה, נענע, מלפפון, פטה, אגוזי לוז, מיץ ליים ושמן זית (42 שקלים). 

קזינו סן רמו. נחמה 2, מתחם נגה, תל אביב. 03-5042003

קזינו דלאל (צילום: אילון ברגמן,  יחסי ציבור )
קזינו דלאל | צילום: אילון ברגמן, יחסי ציבור

קבלת שבת חדשה במסעדת סיטארה, תל אביב
בכל יום שישי בין השעות 12:30 ל-17:00 תתקיים במסעדת סיטארה מעין קבלת שבת שתכלול תפריט יינות ב-82 שקלים עם מבחר יינות ללא הגבלה - כמו רוזה מהחבית, פינו גרי או בלנד גלילי צעיר ופירותי. עוד יוגש תפריט אפריטיפים ב-188 שקלים, שיכלול 6 אפריטיפים לבחירה. בין האפשרויות: סביצ'ה מוסר ים על קרם חציל; פלאפל דג ים על יוגורט עגבניות שרופות; שיפוד קבב לוקוס על יוגורט ותבשיל עדשים שחורות; כרובית מתובלת באיולי כוסברה; שרימפס עם רוטב ארביאטה ופטה; ושווארמה לוקוס על טורטייה עם טחינה וסלט עגבניות חריף.

סיטארה. רוזנבלום הרצל 8; סי אנד סאן, תל אביב. 03-699663

תפריט סושי חדש במסעדת פריים, תל אביב, ראשון לציון ונתב"ג
מסעדת פריים משיקה מנות סושי וקוקטיילים חדשים המתווספים לתפריט הקיים. בין הרולים החדשים: BS rol - אבוקדו, שרימפס, גבינת שמנת וסלמון, מצופה סלמון צרוב בסוכר מקורמל;  Fish&Chips – דניס בטמפורה, דניס קצוץ, בצל ירוק ופונזו ומלפפון, בציפוי בטטה קריספי; Taiger rol – ספייסי טונה, טמפורה ואבוקדו, בציפוי טונה ואבוקדו; פוגרה רול - צלופח, אבוקדו, מלפפון וסלמון, בציפוי כבד אווז צרוב ומסוכר; וסשימי קיווי - סשימי סלמון ברוטב קיווי, בזיליקום, שמן זית, פונזו ואבקת יוזו. 

פריים. ראול ולנברג 2, תל אביב | הראשונים 2, ראשון לציון | טרמינל 3, נתב"ג