פוד פייט בין טראק דה לוקס לדייגו סאן, תל אביב
דייגו סאן מוכנים לפוד פייט הבא שלהם, והפעם נגד טראק דה לוקס בהתמודדות על תואר אלופי המטבח של חודש יולי. הקרב יתקיים ביום רביעי (26 ביולי) החל מהשעה 19:00. בתפריט הטראק: מק אנד צ'יז - גבינת צ'דר מיושנת, אפונה ובייקון (29 שקלים); קלח תירס בשמנת חמוצה ופפריקה מעושנת (28 שקלים); נקניקיית גאודה ותימין בלחמניה (34 שקלים); ומכת המחץ בדמות קראק פאי (35 שקלים). בתפריט של דייגו: ביבימבאפ - סיר אורז לבן עם המון ירקות, צ'ילי קוריאני ובקר טחון מתובל בסויה וג'ינג'ר (שאפשר להחליף בטופו) ומעל הכל ביצת עין (58 שקלים); טאקו צ'יקן מסאללה - מנגו פיקלז, יוגורט, חסה, עגבניות, חלפיניו כבוש ומעט כוסברה (36 שקלים); שורט ריב באן (24 שעות בישול) מפורק במזלג, עם איולי יפני, חסה פריכה וכוסברה (38 שקלים); ובננות מקורמלות, גלידת קוקוס שחורה, קצפת, שברי פקאן וסירופ שוקולד (36 שקלים).

דייגו סאן. המשביר 2, תל אביב. 03-5531557

ארוחת טעימות "אמא אדמה" בקיטשן מרקט, תל אביב
בימים אלה משיק השף יוסי שטרית ארוחת טעימות על טהרת הצמחונות. במהלך החודשים יולי-אוגוסט תיערך מדי יום ראשון ארוחה מיוחדת שתכלול מנות כמו פריקסה מתפוח אדמה על ענפי זית או סנדוויץ' פריך עם עגבניות,גבינת עזים רכה וקריספי קייל עם קרם כרוב מעושן. לעיקריות: "פנקייק" משומשום שחור, אבוקדו וחלמון מגורד, סלקים צבעוניים, דובדבנים חמוצים וגבינת מימולט; ארטישוק ירושלמי צלוי עם חמאה חומה, קשיו וחומץ סובין; טארטלט חצילים שרופים, צנוברים וגבינת טולום; "לזנייה" מפטריות שיטאקי טריות, קרם צ'דר וקצף דגנים; ולקינוח - קרמו יוגורט, גרניטת היביסקוס, פטל מיובש ופיסטוקים, בראוניז מקדמיה, קרמו שוקולד וסורבה ג'נדויה.

קיטשן מרקט. האנגר 12, נמל תל-אביב. 03-5446669

פסטיבל אוכל הרחוב של פפסי מקס חוזר

החודש, בין התאריכים 16-26/07 תציין פפסי מקס זו השנה השלישית ברציפות את פסטיבל אוכל הרחוב. השנה עומד במרכז הפסטיבל השף אייל שני. שני יעניק לכל בית אוכל פרשנות משלו למנה ותיקה ומוכרת, כך תקבל המנה טוויסט חדש למשך ימי הפסטיבל. במסגרת זו, כ-20 מוסדות אוכל רחוב ברחבי הארץ יציעו את המנות החדשות הכוללות את הטוויסט של איל שני: המזנון של איל שני (תל אביב), קפטן קארי של השף יונתן רושפלד (תל אביב), נקניקיות פרנק (תל אביב), טוני וספה (הרצליה, תל אביב), סטקיית עמרם (באר שבע), מסעדת מורדוך (ירושלים), פלאפל מוסא (נתניה), שווארמה חאזן (חיפה) ועוד.

הכירו את תירס: רשת פאסט פוד חדשה
רשת תירס צפויה להיפתח בקרוב בפריסה ארצית ותציע מגוון מנות של גרגירי תירס המיובאים במיוחד מאינדונזיה שיוגשו במגוון רטבים כמו חלפיניו, לימון, ברביקיו, שזיפים, מרקש, מיונז, אלף האיים, שום, צ'ילי חריף, פסטו וצ'ילי מתוק. עוד יוגשו במקום גם מגוון רטבים שיתאימו לקהל הטבעונים והצמחוניים. בין המנות: תירס ענק (500 מ"ל) עם רטבים לבחירה (24 שקלים); תירס בינוני (350 מ"ל) עם רטבים לבחירה (19 שקלים); תירס קטן (250 מ"ל) עם רטבים לבחירה (14 שקלים); תפוח אדמה עם תוספות לבחירה (28 שקלים); ובטטה ענקית עם תוספות לבחירה (30 שקלים). הסניף הראשון של תירס Mall הושק במתחם האוכל שבקניון איילון רמת גן, והסניף השני, תירס street, יושק השבוע במרכז רחוב אבן גבירול בתל אביב.

פיצות קיץ חדשות ב-PIZZA, תל אביב
הפיצריה PIZZA שבמתחם גרינברג משיקה קולקציית פיצות חדשה לכבוד הקיץ. בין הפיצות: BELLADONNA - פיצת עגבניות צבעוניות עם צ'ילי, פרמזן, מוצרלה טרייה ובזיליקום (74 שקלים); SIENA - פיצה עם שרימפס, נקניקיות, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, פרובולונה, צ'ילי ובצל סגול (74 שקלים); ELENA - פיצה עם פלפלים קלויים, זיתים, גבינת מוצרלה, ברינזה ופטרוזיליה (68 שקלים); ANTONELLA - פיצת עם גבינת פרובולונה, מוצרלה, פרמזן, פלפל שחור ופרחי מאכל (68 שקלים); ו-ALEXANDRA - כרישה מקורמלת, תפוחי אדמה, מוצרלה, בייקון וביצה (76 שקלים).

פיצה. גרינברג 25, תל אביב. 03-7444022

פיצות קיץ, PIZZA (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
פיצות קיץ, PIZZA | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מסעדת בקאפיקו פותחת סניף חדש בלבונטין, תל אביב
שכונת לבונטין מתחדשת בפיצרייה הסיציליאנית של בקאפיקו. בניגוד לסניף בנווה צדק, הסניף החדש יציע שירותי טייק אווי ומשלוחים בלבד. את תפריט סניף המשלוחים של בקאפיקו בנה כפיר ינין (לשעבר במזללה, כתית וקוואטרו) והוא כולל: כדורי ארנצ'יני פריכים (28 שקלים); קלצונה קרבונרה (38 שקלים); קלצונה בולונז (38 שקלים); סלט קפרזה (36 שקלים); פסטה ערמונים (38 שקלים); וטורטליני עגבניות (48 שקלים). בגזרת הפיצות: נפוליטנה בגרסה אישית (26 שקלים) או גדולה (38 שקלים); פיצות עם אווז ובטטה (52 שקלים); פיצה אננס ופפרוני (52 שקלים); פיצה יאסו עם חציל שרוף, זוקיני, גבינת עזים, צ'ילי ומוצרלה (52 שקלים); פיצה צ'יפוטלה (52 שקלים) ועוד. שירות המשלוחים יפעל מדי יום החל מ-12 בצהריים ועד 22:00 (רק בימים ראשון עד חמישי) בתקופת ההרצה שתיארך כשבועיים. במהלך ההרצה יוצע דיל של פיצה (מהתפריט הרגיל, לא כולל ספיישלים) ושישיית בירות מיתוס ב-115 שקלים.

בקאפיקו משלוחים. מקווה ישראל 3, תל אביב. 03-6012222

סדנאות בישול לילדים ברשת BBB
לאורך כל חודש אוגוסט ייערכו בסניפי רשת BBB סדנאות בישול. הסדנאות מיועדות לילדים בגילאי 4 עד 10, ובכל סדנה ישתתפו כ-25 ילדים שיתנסו בהכנה ואכילת המבורגרים, צ'יפס וקינוח. הסדנאות יועברו ע"י שף הרשת. הילדים שייקחו חלק בסדנה יקבלו ערכת שף מיוחדת הכוללת סינר, כובע, חוברת צביעה ותעודת שף המציינת שהילד נושא התעודה עבר בהצלחה את סדנת השף הצעיר של רשת BBB. בסיום הסדנה יקבל כל ילד ארוחת ילדים מעשה ידיו. מחיר הסדנה הוא 69 שקלים לילד וכל ההכנסות קודש לעמותת גדולים מהחיים.

ארוחה ים תיכונית מיוחדת ביקב טוליפ
ביום חמישי (3.8) יתארחו צמד השפים זיו מנשה ואמרי בריל (משייה וקיצ'ן מרקט) ויבשלו ארוחה מיוחדת במסגרת סדרת אירועי הקיץ בחצר היקב. הארוחה תצא למסע בין חמש מדינות: איטליה, יוון, ספרד, דרום צרפת וישראל, ובכל אחת מהמדינות יציגו השפים מנה המותאמת ליין שילווה אותה. מחיר הארוחה הוא 295 שקלים לסועד.

יקב טוליפ. כפר תקווה, קרית טבעון. 04-9830573

בראנץ' סופשבוע במסעדת בליני, תל אביב
במסעדת בליני מרחיבים את שעות הפעילות ומשיקים בראנץ' בסופי השבוע. התפריט מחולק לקטגוריות של סלטים, פריטטות ומנות מתנור האבן, והמחיר לסועד נקבע לפי המנה העיקרית. מהטאבון: ביצים אפויות בעגבניות נפוליטניות, מוצרלה רכה ובזיליקום עם תוספת סלסיצ'ה (62 שקלים); פיצה ארטישוק וביצה רכה עם מוצרלה, ריקוטה, פלפלים צלויים ובזיליקום (64 שקלים); שקשוקה תירס טרי צלוי בעגבניות עם תרד, עדשים ובזיליקום (66 שקלים); פריטטת פונגי - פטריות צלויות וארוגולה (64 שקלים); וסלסיצ'ה - נקניקייה סיצילאנית קצוצה עם פלפלים צלויים (68 שקלים). תפריט הבראנץ' החדש יוגש מידי שישי ושבת בין השעות 09:00 ל-14:00.

בליני. יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב. 03-5178486

בראנץ', בליני (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
בראנץ', בליני | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט קבוצתי ברשת אגאדיר
רשת אגאדיר משיקה את תפריט My Gang שיציע חווית אכילה משותפת לחבורות של 4 עד 6 סועדים. הארוחה כוללת מנה עיקרית לכל סועד, מנות ראשונות ותוספות מעל ובצד, שתייה וקינוח. המחיר לסועד הוא 69 שקלים. התפריט זמין בכל סניפי הרשת והוא מלווה בפעילות דיגיטל המזמינה את הסועדים להשתתף בתחרות נושאת פרסים.

פסטיבל הבירות הראשון של פתח תקווה
במוצאי שבת (26.8) יתקיים פסטיבל הבירה הראשון של פתח תקווה. הפסטיבל יכלול הופעות ואירועי מוזיקה של להקת היהודים ותקליטנים מוכרים, לצד מתחמי בירה בהם יוצגו למעלה מ-40 סוגי בירה שונים מהארץ ומהעולם. האירוע יתקיים לכל אורך רחוב השחם.

ארוחת ספיישל עם וויסקי גלנפידיך בכרמים, באר שבע
הערב (ראשון) יתקיים במסעדת כרמים בבאר שבע ערב וויסקי בחסות מותג הוויסקי גלנפידיך ובהדרכת נציג החברה. במהלך האירוע צפויות טעימות של 5-7 סוגי וויסקי איכותיים בליווי תפריט מנות טאפאס כמו שרימפס במיה - שרימפס ארגנטינאי מוקפץ עם במיה פיליפינית טרייה, שום, עגבניות, עשבי תיבול, שמן זית ולימון על קרם כרישה; רביולי סלמון וגבינת רוקפור ברוטב שמנת בעישון עדין, עם אפונת שלג ושרי ערומות; סשימי טונה אדומה כחולת סנפיר על חיילי אספרגוס ברוטב הויסין; קלמרי בוויסקי עם בצל שחום, שום קונפי ורכז של ציר טלה על בריוש וצ'יפס כרישה; ובאו באן במילוי שפונדרה בבישול שבע שעות עם תבלינים ארומטיים ואיולי כמהין בליווי סלט רוקט, צנונית ושרי. 150 שקלים לאדם.

 מסעדת כרמים. רח' דרך חברון 66, באר שבע. 08-9966444

ימי שלישי שמחים במסעדת ברנז'ה, תל אביב
מסעדת ברנז'ה משיקה בימים אלו את BRANJA ON THE BAR – ערבים מיוחדים שייערכו בכל יום שלישי החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות. בכל אירוע יתארח די-ג'יי מתחלף ויוגש גם תפריט טאפאס זוגי הכולל 25 טאפאס שונים מהם יוכלו הסועדים לבחור 10 מנות וצ'ייסר במתנה במחיר של 99 שקלים לאדם. בתפריט פאן קון טומאט; קרוקטס ביצה; סלטון של צ'וריסו; טרטר שרימפס; רוסטביף של מאמות; באבא גנוש ספרדי; מיני קרפצ'יו דג; איקרה בנוסח מדריד; סלט קלמרי; פינצ'וס ארטישוק; גבינת בושה מטוגנת; מסבחה קטלונית; ברבוניה אדומה מטוגנת וסופריטו ועוד ועוד.

ברנז'ה. דוד אלעזר 15, בית 111, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6562626

בראנז'ה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
בראנז'ה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

שיתוף פעולה מתוק בין Tatti לגלידות אייסברג
קבוצת Tatti יוצאת בשיתוף פעולה מסקרן עם רשת הגלידות אייסברג בתפריט קינוחי גלידה על בסיס הגלידות של אייסברג ומוצרי הבייקרי של טאטי. בין הטעמים: גלידת חלווה על בסיס גלידת שמנת בשילוב עוגיות חלווה, גלידת פרג ושוקולד לבן; גלידת שוקולד לבן בשילוב עוגת פרג שוקולד לבן; גלידת פבלובה על בסיס גלידת מסקרפונה בשילוב קולי פטל ומרנג; גלידת חמאת פקאן על בסיס גלידת שמנת בשילוב עוגיות חמאת פקאן; וגלידת סבלה על בסיס גלידת שוקולד מריר בשילוב עוגיות סבלה. ניתן יהיה לרכוש את קינוחי הגלידה גם בקופסאות אישיות ב-tatti בייקרי.