מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אז איך מרכיבים את מנת הפלאפל המושלמת?

ריטה גולדשטיין ו"חי בלילה" יצאו למסע בחיפוש אחר 12 המנות הכי ויראליות בארץ, והתחילו - איך לא - בפלאפל הקוסם בתל אביב. המסקנה מהביקור (חוץ מזה שלכל דבר יש חוקיות, גם למילוי של הפיתה) היא שהכלל הראשון בוויראליות הוא "אל תנסה להיות ויראלי"

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

אי אפשר להתייחס לאוכל הישראלי (ויראלי או לא ויראלי) בלי לתת קודם כל את הבמה לאוכל הרחוב הכל כך מוצלח שלנו. לכן, את החיפוש שלנו אחרי המנות הכי ויראליות בישראל התחלנו באחד ממוסדות אוכל הרחוב המצליחים ביותר במדינה: הקוסם כמובן. מקום שבו תיתקלו בתור אינסופי לפיתה מלאה בכל טוב כבר משעות הבוקר המוקדמות ועד אמצע הלילה.

בתפריט של הקוסם תמצאו את כל כוכבי אוכל הרחוב שלנו: חומוס, שווארמה, סביח, דג מרוקאי ואפילו שקשוקה (להרבה מהם, אגב,הקוסם נתן לנו מתכונים!). אבל אנחנו הגענו לפה בשביל מנת הפלאפל בפיתה (וכן, יש בה כמובן גםחציל מטוגן מופלא). עכשיו, אחרי הסקירה הזריזה הזאת, הגיע הזמן לגלות למה קוראים לקוסם הקוסם; מה לדעתו של המייסד והרוח שמאחורי המקום, אריאל רוזנטל, הוא הסוד שגורם לכם לחזור לכאן שוב ושוב; ואיך הוא הצליח להפוך את אחד המאכלים הלכאורה הכי לא סקסיים שיש (פלאפל) למפלצת לייקים.

חצי מנת פלאפל בקוסם (12 שקלים) | הקוסם. שלמה המלך 1, תל אביב. כשר

מצאתם טעות לשון?