כולם שותים עכשיו

בר קוקטיילים חדש בשם catwalk נפתח בתל אביב
לא שחסרים ברי קוקטיילים ברחבי תל אביב, אך מסתבר שתמיד יש מקום לעוד אחד. כעת, נפתח לפעילות בר הקוקטיילים קט וואק (Catwalk) ברחוב נחלת בנימין בעיר, שנפתח מדי ערב בשעה שבע ופעיל עד השעות הקטנות של הלילה. בתפריט: מבחר רחב של קוקטיילים לצד מנות בר שונות. בימי ראשון מציעים במקום ערבי חברים בהזמנה מראש עם הנחה של שלושים אחוזים על כל התפריט.

Catwalk. נחלת בנימין 52, תל אביב. 03-575-3786.

נולה אמריקן בייקרי תפוח אדמה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
נולה. ככה אנחנו אוהבים את תפוחי האדמה שלנו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פסטיבל היין בזיכרון יעקב
בין ה-25-26 במרץ ייערך בזיכרון יעקב פסטיבל יין בו יציגו יקבים אזוריים, יצרני שמן זית וחקלאים מהאזור. בין המציגים בפסטיבל: יקב סומק, יקב שפיה, יקבי כרמל, יקבי בנימינה, יקב תשבי, יקב ויתקין, יקב ארנס, משק אסמביה, יקב שירום, יקב ראובן, יקב אלונה, יקב אייל, יקב ארגוב, יקב וורטמן, יקב הרואה, יקב שטיינמץ, יקב שושנה, יקב מבצר עתלית, יקב דדה, יקבי רקנאטי, יקב מאיה, יקב שדות ויקב אורח – יקב מונטיפיורי. לצד היינות יוצעו דוכנים שונים של גבינות, לחמים, בשרים, תבלינים ופירות. עלות הכרטיס לאירוע: 90 שקלים למשתתף.

לכל הפרטים.

פסטיבל יין בבאר שבע
בין ה-25-26 במרץ ייערך בבאר שבע פסטיבל יין בשם Salute 2015. באירוע, שיתקיים בחלקה הקדמית המקבילה לחזית קניון עופר יציגו מעל 30 יקבים שונים. עלות הכניסה לאירוע היא 75 שקלים (50 שקלים לתושבי העיר ו-45 שקלים לפנסיונרים וסטודנטים). כמו כן, במקום תיערך מכירה של יינות במחירים מוזלים, גבינות, שמן זית, דים-סאם, שוקולד, ומאפים.

עוד אוכל טעים בפייסבוק שלנו

תערוכת הוויסקי חוזרת לתל אביב
בין ה-24 ל-26 במרץ תתקיים תערוכת הוויסקי בגלריה מאירהוף שבתל אביב. בתערוכה יציגו מבחר רב של מותגי וויסקי מהעולם ויתקיימו טעימות שלהם. עלות הכרטיס לאירוע, שבמסגרתו מקבלים גם כוס וויסקי מיוחדת, הוא 119 שקלים (או 299 שקלים למתחם ה-VIP).

לכל הפרטים.

שבוע יינות בורגון במסעדת פרונטו, תל אביב
דיויד פרנקל יציע בפרונטו שבוע של יינות בורגון ומנות מיוחדות. האירועים יתקיימים בין ה-22 ל-26 בחודש ובו יוצעו מבחר יינות משובחים במחיר שבין 49-89 שקלים לכוס (יוצעו גם אפשרויות של חצאי כוסות). באותו שבוע יוצעו מנות מיוחדות בהתאמה ליינות.

פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-5660915.

יום הולדת שנתיים לטאיזו, תל אביב
המסעדה האסייתית חוגגת יום הולדת שנתיים בין התאריכים 23-25 במרץ. במסגרת המאורע יגישו במקום תפריט ספיישלים, קוקטיילים מיוחדים במחירים מוזלים וכן ינגן במקום מדי ערב די ג'יי.

טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005.

איטליה הקטנה פיצה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
פיצה פירות ים בליטל איטלי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מה טעים?

טאיפיי הסינית מחיפה מגיעה לתל אביב
אחרי שערכנו סיור בסצנה הסינית בנווה שאנן, חובבי המסעדות הסיניות ישמחו לשמוע כי המגמה הסינית מתרחבת עם המסעדה הסינית טאיפיי מחיפה, שפותחת סניף חדש ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. בתפריט המסעדה: אוכל סיני מסורתי כמו מנות נודלס מוקפץ, עוף עם אגוזים, אווז ועוד. 

טאיפיי. נחלת בנימין 63, תל אביב.

24 שעות של אוכל בירושלים
יום הקולינריה יתקיים לראשונה בירושלים ב-25 במרץ במשך 24 שעות. בין האירועים השווים: סדנת צילום אוכל של אפרת ליכטנשטט במסעדת 1868, השף כאמל השלמון יתארח במוזיאון קו התפר ויערוך סיור שוק במזרח העיר לצד ארוחת מאזטים, בעז צאירי יתארח בהוסטל אברהם לסדנת אוכל יפני, מיטב מסעדות העיר יציעו ארוחת צהריים עסקית בעלות 49 שקלים (בין המסעדות: מנזה, אדום, לבן, קפה קדוש ועוד), עופר אסלן מהקצבייה של עופר יעביר סדנת בשרים במסעדת הלינק וגם יערך סיור מאפיות לילי עם אסתר סעד.

לכל הפרטים.

יונתן רושפלד מארח את קארלו קראקו, תל אביב
השף יונתן רושפלד מארח את השף האיטלקי קארלו קראקו שהתארח בעונה הקודמת של מאסטר שף. הארוחה המשותפת תתקיים ב-24 במרץ ויוגשו בה מנות כמו סלט תמנון עם ירקות ורודים; עגל חלב שלם צלוי ופרוס; מוסטראדה תפוזי דם; באבא או גראפה; גלידת פאנפורטה; ריזוטו עגבניות ירוקות, צנוברים ושרימפס חלמון מטוגן, עגבנייה מסוכרת, זיתים ובזיליקום. המחירים למנה באותו הערב ינועו בין 80-180 שקלים.

הרברט סמואל. קויפמן 6, תל אביב. 03-5162236.

תמר כהן צדק מארחת בקוצ'ינה תמר
תמר כהן צדק מארחת ביום שלישי ה-24.3 את עמוס בר לארוחה משותפת. בתפריט: סלסה סביצ'ה, רביולי שרימפס בפסטו, טאבולה כרובית, פיצה אספרגוס, רביולי טרטופו, בודינו פארמיג'נו ועוד.

קוצ'ינה תמר. הצפירה 10, תל-אביב. 03-6390407

תפריט אביב בבלו סקיי, תל אביב
המסעדה של מאיר אדוני במלון קרלטון מציעה תפריט אביב חדש ובו מנות כמו ים-יבשה: סלמון גרבלקס, סלקים וגזרים אורגניים אפויים, אבקת שוש, ג'ינג'ר, קרם סלק קרם גזר ותפוז, מנדרינה מיובשת, משמש אוזבקי, קרם פרש, ג'לי סלק, פאף קינואה; צרחות בטוקיו:-סשימי אינטיאס עטוף באבקת מיסו, כופתאות צנון שחור במילוי מוס לוקוס כוסברה, קרם סויה, אצות וואקמה, אפונת שלג, טוויל נורי, ויניגרט מלפפון ויוזו; ואביב ים תיכוני: שקדים ירוקים טריים, שומר צלוי בחמאה ויוזו, קרם שורש סלרי, לימון כבוש חלומי עזים צרובה, ג'לי אלוורה, קציפת יוגורט ושקדים, פאף בורגול, זרעי כוסברה, ואבקת אפונה.

Blue Sky by Meir Adoni. מלון קרלטון, תל אביב. 03-5201830.

תפריט חדש של קלאסיקות דיינר בנולה, תל אביב
תפריט הניו אורלינס החדש, שכבר סיפרנו לכם עליו כאן, בנולה הושק באופן רשמי וכעת ניתן למצוא במקום גם מנות ייחודיות כמו Crab cakes: קציצות בשר סרטנים, בצל ירוק, פלפל ירוק, ותבליני קייג'ין עם רוטב רמואלד מסורתי (48 שקלים), Jambalaya: תבשיל אורז נקניק ושרימפס (58 שקלים), BBQ Shrimp & Grits שרימפס ברוטב חמאה על תערובת תבליני קייג'ין חריפה, שום ולימון על מצע של דייסת קמח תירס אמריקאית (68 שקלים), בטטות אפיות עם צ'דר וקריספי בייקון (36 שקלים) ותפוח אדמה אפוי פעמיים וממולא בתרד, גבינת צ'דר, בצל ירוק בייקון ושמנת חמוצה (40 שקלים).

NOLA American Bakery. דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5230527.

ארוחה איטלקית מיוחדת במגדלנה, צומת מגדל
השף יוסוף חנא יארח את השף מנה שטרום לארוחה מיוחדת במסעדת מגדלנה ביום רביעי ה-25.3, החל מהשעה שבע בערב. בתפריט: שלישיית קרודו: בשר, דגים וירקות גליליים; פסטה פפרדלה עם דג ים; קלמרי סגול, פול ירוק, שומר ולימון; רביולי במילוי עכוב; שקדי עגל, חמאה ולימון; רביולי במילוי גבינות גליליות בעגבניות ומרווה; וריזוטו אקוורלו עם בשר טלה, שקדים ירוקים וראשד. מחיר הארוחה: 220 שקלים לאדם.

מגדלנה. צומת מגדל. 04-6730064.

מבצע סושי ברשת סושה
רשת הסושי מציעה מבצע אחד ועוד אחד על רולים מגוונים בכל יום ראשון החל מהשעה 17:00. בין הרולים המוצעים: קליפורניה: סלמון, אבוקדו, ומלפפון עטוף בשומשום קלוי (31 שקלים), קראנצ‘י טונה עם ספייסי טונה, מלפפון, אבוקדו, קנפיו, בצל ירוק (38 שקלים), המאצ'י רול: סי בס, קנפיו, מלפפון ואבוקדו ( 32 שקלים), ספייסי סלמון סנדוויץ' עם אבוקדו, בצל ירוק, סלמון, סלמון סקין, עטוף בשבבי טמפורה ושומשום קלוי (34 שקלים).

לכל הפרטים.

צ'אנגוס אוכל מקסיקני (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צ'אנגוס. עוד ועוד ועוד אוכל מקסיקני | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט פיצות חדש בטרטוריה שבליטל איטלי, תל אביב
הטרטוריה שבליטל איטלי במתחם שרונה מציעה תפריט פיצות חדש ובו מנות כמו פיצה מרגריטה קלאסית על בסיס רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה (38 שקלים), פיצה די- מארה: פיצה פירות ים עם שרימפס, קלמארי, מולים, אנשובי ופלפל חריף (53 שקלים), פיצה ביאנקה על בסיס גבינות, גורגונזולה, מוצרלה, אגסים צלויים ביין, בלסמי מצומצם ותימין (42 שקלים) ופיצה פרושוטו עם מוצרלה וזוקיני חי (46 שקלים).

טרטוריה ליטל איטלי. קפלן 20, תל אביב. 03-6979000.

תפריט חדש בצ'אנגוס, תל אביב
זוכרים שסיפרנו לכם על הטרנד המקסיקני שאינו מרפה? אז גם בצ'אנגוס, המזללה המקסיקנית בפלורנטין החליטו ליישר קו ולהעמיק באותנטיות. בתפריט החדש של המקום ניתן למצוא מנות כמו צ'אנגוס צ'יפס: טורטייה צ'יפס עם סלסה עגבניות ואבוקדו, קרם פרש וקערית שעועית (28 שקלים), צ'ילי ריינו: פלפל מטוגן ממולא גבינות, בצל וחלפיניו, שמוגש עם רוטב עגבניות, דלורית וקינמון (30 שקלים), סרדו נוגאדו: טאקו עם בשר לבן מוקפץ עם צימוקים ותפוחי עץ, פלפל צלוי וסלסה קרם פרש-אגוזים (16 שקלים ליחיד ו-45 שקלים לשלישייה), שרימפס דיאבלו מוקפצים עם עגבניות, צ'ילי, לימון, שום, אבוקדו טרי וכוסברה (18 שקלים ליחיד ו-49 שקלים לשלישייה).

צ'אנגוס. שדרות וושינגטון 25, תל אביב.

טבעוני וטעים

מסיבה אפריקאית במסעדת נגילה, ירושלים
ביום שישי עורכים בנגילה מסיבה בליווי די ג'יי ואוכל צמחוני וטבעוני של המסעדה בין השעות 11:00-14:00. מסיבה נוספת תתקיים ביום ראשון בערב בין השעות 20:00-23:00 הפעם בסגנון אפריקאי. במהלך האירוע יוצעו למכירה מנות מוקטנות מתפריט המסעדה ובירה במחיר 10 שקלים.

נגילה. ברוכוף משיח 5, ירושלים.02-6223331.

טיביס שורט ריב (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
שורט ריבס בטיבי'ס | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עסקיות או לא להיות

עסקית חדשה במסעדת טיבי'ס, ורד הגליל
המסעדה מציעה ארוחת עסקית חדשה עם מנות ראשונות לבחירה כמו נקניקיות כפריות על סלט חם של כרוב מעושן בתוספת חרדל; סלט אייסברג וריקוטה מעושנת עם מקלות ירקות, ובוטנים קלויים בוויניגרט שומשום; וסלמון כבוש עם סלט מלפפונים, רוטב שומשום ובוטנים מקורמלים. בין המנות העיקריות: חזה עוף בגריל במרינדה של תבלינים אתניים ויין; פילה דג טמפורה עם איולי שום; קבב טלה; ופסטה בולונז.

טיבי'ס. ורד הגליל. 04-6330885.

עסקית חדשה במיטבול, ראשון לציון
המסעדה מציעה ארוחה עסקית חדשה שמוגשת בכל השבוע כולל ביום שישי בין השעות 12:00-17:00. בין העסקיות המוצעות: מנה ראשונה לבחירה כמו כנפיים בצ'ילי, חציל קלוי, פוטטו נאצ'וס, וסלט ישראלי ועיקרית כמו מיטבול 200 גרם, חזה עוף פילדלפיה, סלט ישראלי ונתחי חזה (58 שקלים). אופציה נוספת היא מנה עיקרית לבחירה כמו סלט קיסר, מיטבול 300 גרם, מיטבול כבש 220 גרם, מיטבול צ'יפוטלי 250 גרם, או סלים בורגר (69 שקלים לארוחה עסקית).

מיטבול. דרך המכבים 8, ראשון לציון איזור התעשייה הישן. 03-9646468.

>> לכל חדשות האוכל