למרות שמדובר באחד המאכלים האהובים ביותר בעולם, ועל הישראלים בפרט - עד השנים האחרונות הצ'יפס נחשב אצלנו כמנת צד ולא זכה למקום של כבוד כמנה מרכזית בארוחה. בעולם זה כבר שנים שפועלים מקומות שמוקדשים לצ'יפס על מטבליו השונים, ואצלנו מגמה דומה התחילה לפני כשלוש שנים עם מקומות כמו צ'יפסטאר (שכבר סגרו ופתחו מחדש), הצ'יפסר בירושלים (שנסגר בינתיים) ופטאט ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב.

לכבוד החורף, שאין תקופה נהדרת ממנו לזלול צ'יפס רותח, החלטנו לקפוץ לאחד המקומות הבודדים בארץ שעדיין עושים כבוד לצ'יפס - הולנד צ'יפס באשדוד. המקום נפתח לפני כמה שנים על ידי זוג עולים מהולנד, שהביאו לכאן את התשוקה לצ'יפס ויצרו שני סוגים מרכזיים של צ'יפס שנמכרים כאן עד היום: צ'יפס בטטה וצ'יפס תפוחי אדמה. לפני כמה חודשים נרכש המקום ועבר לבעלות מחודשת, אך המתכון ההולנדי נותר ואיתו המנות הקבועות.

צ'יפס הולנד אשדוד  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
בטטה כמובן | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אנחנו טעמנו את שני סוגי הצ'יפס, לצד אינספור סוגי רטבים: מקטשופ, מיונז וחרדל, דרך מיונז קארי מצוין ועד רוטב טרטר. בשורה התחתונה נאלצנו להכריע באופן חד משמעי שצ'יפס תפוחי האדמה כאן הוא חביב, אבל צ'יפס הבטטה הוא זה שמככב. מדובר בצ'יפס כיפי להחריד, שמטוגן היטב כך שסביבו מעטה פריך במיוחד ותוכו רך מאוד. הבטטה המתוקה מהווה ניגוד מעולה למליחות שמאפיינת צ'יפס ממכר, ובשורה התחתונה, מדובר במנה שהיינו שמחים לאכול בכל יום בחורף הנוכחי.

הולנד צ'יפס. רוגוזין 72, אשדוד. 077-2005463