מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מצאנו את מנת הצ'יפס המושלמת לחורף והיא עשויה מבטטה

החורף הוא זמן נהדר לזלילת צ'יפס רותח, ולכן החליט צוות "חי בלילה" לשים פעמיו להולנד צ'יפס באשדוד - אחד המקומות הבודדים בארץ המוקדשים למנה הממכרת. שני סוגי טוגנים ומיליון סוגי מטבלים לאחר מכן נבחר הצ'יפס המנצח, והוא לא היה זה שחשבנו

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

למרות שמדובר באחד המאכלים האהובים ביותר בעולם, ועל הישראלים בפרט - עד השנים האחרונות הצ'יפס נחשב אצלנו כמנת צד ולא זכה למקום של כבוד כמנה מרכזית בארוחה. בעולם זה כבר שנים שפועלים מקומות שמוקדשים לצ'יפס על מטבליו השונים, ואצלנו מגמה דומה התחילה לפני כשלוש שנים עם מקומות כמוצ'יפסטאר(שכבר סגרו ופתחו מחדש), הצ'יפסר בירושלים (שנסגר בינתיים) ופטאט ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב.

לכבוד החורף, שאין תקופה נהדרת ממנו לזלול צ'יפס רותח, החלטנו לקפוץ לאחד המקומות הבודדים בארץ שעדיין עושים כבוד לצ'יפס - הולנד צ'יפס באשדוד. המקום נפתח לפני כמה שנים על ידי זוג עולים מהולנד, שהביאו לכאן את התשוקה לצ'יפס ויצרו שני סוגים מרכזיים של צ'יפס שנמכרים כאן עד היום: צ'יפס בטטה וצ'יפס תפוחי אדמה. לפני כמה חודשים נרכש המקום ועבר לבעלות מחודשת, אך המתכון ההולנדי נותר ואיתו המנות הקבועות.

צ'יפס הולנד אשדוד
בטטה כמובן|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אנחנו טעמנו את שני סוגי הצ'יפס, לצד אינספור סוגי רטבים: מקטשופ, מיונז וחרדל, דרך מיונז קארי מצוין ועד רוטב טרטר. בשורה התחתונה נאלצנו להכריע באופן חד משמעי שצ'יפס תפוחי האדמה כאן הוא חביב, אבל צ'יפס הבטטה הוא זה שמככב. מדובר בצ'יפס כיפי להחריד, שמטוגן היטב כך שסביבו מעטה פריך במיוחד ותוכו רך מאוד. הבטטה המתוקה מהווה ניגוד מעולה למליחות שמאפיינת צ'יפס ממכר, ובשורה התחתונה, מדובר במנה שהיינו שמחים לאכול בכל יום בחורף הנוכחי.

הולנד צ'יפס. רוגוזין 72, אשדוד. 077-2005463