בית הקפה מזרחי בשוק מחנה יהודה בירושלים נסגר
אחרי למעלה מ-14 שנות פעילות ולא מעט גלגולים, אחד ממוסדות האוכל הירושלמים המוכרים והאהודים ביותר, קפה מזרחי, נסגר. משפחת מזרחי (ובראשה אחד מהאנשים המזוהים ביותר עם שוק מחנה יהודה, אלי מזרחי, יחד עם בנותיו יערה ומורן שהפעילו את הקפה תקופה ארוכה), הודיעה בחשבון הפייסבוק של בית הקפה על ההחלטה לסגור את המקום. במהלך השנים היה המקום אבן שואבת לתיירים ומקומיים כאחד, המקום היה מוכר בזכות המאפים והעוגות הנהדרות שהגישו כאן בנותיו של מזרחי, לצד קפה מצוין ואווירה אינטימית ונדירה.

טורקי אצל שגב: בר קפה שחור בהובלתו של השף שגב משה, תל אביב
בר חדש של של קפה עלית יחד עם השף שגב משה יוקם בחוה"מ סוכות בכיכר רבין, ויאפשר לקהל ליהנות ממשקאות ייחודיים מבוססי קפה טורקי, לא אלכוהוליים, ובחינם. בין המשקאות שיוגשו לדוגמה: טורקי עם שפיץ - טורקי מבושל עם צ'ילי אדום חריף וקוביות אננס, טורקי ברד - אייס טורקי קיצי עם שמנת וניל וקרח גרוס, טורקיאטו - טורקי מבושל עם קצפת רכה ועוד. הבר יפעל בימים רביעי וחמישי, 19-20/10, בין השעות 10:00 ל-21:00.

טורקי אצל שגב. כיכר רבין, תל אביב

הפנינג במזקקת Milk & Honey, תל אביב
מזקקת Milk & Honey, מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל, פותחת את שעריה ביום שישי ה-30.9 לרגל ראש השנה והחגים להפנינג שיכלול ויסקי, קוקטיילים ומוזיקה. במהלך היום הפתוח, אותו ילווה DJ, האנשים שעומדים מאחורי מילק&האני יחלקו טעימות של תוצרי המזקקה כמו: ניו מייק, ג'ין לבנטיני והמהדורות המוגבלות של הסינגל מאלט הצעיר שיצאו לאחרונה. צוות הברמנים יערבב קוקטיילים על בסיס הניו מייק שנרקחו במיוחד על ידי המיקסולוג יובל סופר. הכניסה חופשית. ההפניג יתקיים ביום שישי הקרוב, ה-30.9, בין 10:00 ל-16:00.

Milk & Honey. התחייה 16, תל אביב. 03-6320491 

סדנת בישול טבעוני בחווה החקלאית על גג הדיזנגוף סנטר, תל אביב
ירוק בעיר, החווה הטבעונית בדיזנגוף סנטר, תערוך סדנת בישול טבעונית מחומרי הגלם שמתוצרת החווה, כשהמשתתפים יכינו חמש מנות שונות על טהרת הירקות ההידרופוניים שגדלים בחווה היצרנית (גפרורי זוקיני, שומר מחופש, פסטו עם טוויסט, פטוש של ירוקים ומוקפץ חגיגה), ותוך כדי ילמדו על טיפול נכון בירקות ועל היתרונות הבריאותיים, הסביבתיים והכלכליים של ירקות הידרופוניים. הסדנה תכלול יין חופשי, כשהמשתתפים יזכו למארזים עם המנות השונות, חוברת מתכונים ושקית עם ירקות מגוונים תוצרת החווה, להכנת המתכונים בבית. את הסדנה יעבירו מיכאל בן דרור ולביא קושלביץ. הסדנה תתקיים ביום שבת הקרוב, ה-1.10, בשעה 18:00.

להרשמה חייגו: 050-4417144 

רשת קוקיז חוגגת יום הולדת
רשת קוקיז חוגגת שנתיים להיווסדה ותציין את המאורע עם מסיבת רחוב בסניף דיזינגוף, ביום חמישי ה-29/9 בין השעות 19:00-21:00. במהלך המסיבה יחולקו קוקיז חינם לכל המגיעים לאירוע, ובבר השכן, הצינה, יימכרו בירות ב-10 שקלים.

קוקיז דיזנגוף. דיזנגוף 116, תל אביב יפו. 03-5245496

ערבי טאפאס במסעדת פאסטל, תל אביב
מסעדת פאסטל משיקה את ערבי הטאפאס שלה. בכל יום שלישי יוכלו האורחים להזמין מבין המנות הקטנות והחדשות כמו קלמרי על הפלנצ'ה, ברוסטקה טרטר ים, סשימי טונה, שיפוד פילה בקר ועוד. בנוסף, ביום שלישי הבא, ה-4.10, יוכלו האורחים ליהנות מ-10% הנחה של תפריט הקוקטיילים החדש.

פאסטל. מוזיאון תל אביב, שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

פאסטל (צילום: נעם נכון, אוכל טוב)
חוגגים בפאסטל | צילום: נעם נכון, אוכל טוב

מכירת מיוחדת לראש השנה בסושיאל קלאב, תל אביב
ב-30 בספטמבר, יומיים לפני ערב ראש השנה, תתקיים בסושיאל קלאב מכירה מיוחדת של מתנות לחג. שפים, קונדיטורים ויצרנים מובילים התגייסו למכירה, שכל ההכנסות ממנה קודש למימון תרופה נגד מחלת הסרטן של המפיקה הקולינרית רותי רוזנבלום. הנה מה שתמצאו במכירה: מטבוחה של השף יוסי שטרית, מטבל עלי גפן של האוזריה, קרם חצילים של עומר מילר, מבחר ריבות של חוות הצוק, עמבה ירוקה של מפגש האושר ועוד.

לפרטים

חגיגות האוקטוברפסט במרינה הרצליה
פסטיבל האוקטוברפסט ישראל בהרצליה יתקיים השנה במתכונת רחבה בקניון אאוטלט עזריאלי הרצליה ב-5 וב-6 לאוקטובר (בין השעות 18:00 ל-23:00). בכניסה למתחם יקבלו את פני האורחים מארחות הלבושות בלבוש המסורתי ודמויות שטח אשר יסתובבו בין המתחמים ויפעילו את המבקרים. האירוע יעוצב באווירת הפסטיבל הגרמני הכולל שולחנות ישיבה מעץ, יריד אוכל על טהרת האוקטוברפסט עם נקניקיות ענק, פרצל ועוד, יריד אומנויות, יריד משחקים למבוגרים (קליעה למטרה, זריקת כדור), יריד מעצבים הכולל אביזרים מהאוקטוברפסט ומתחם פעילויות לכל המשפחה. 

אוקטוברפסט ישראל. אאוטלט עזריאלי, מדינת היהודים 85, הרצליה.

יין וג'אז לאור ירח ביקב BRAVDO, כרמי יוסף
לכבוד ראש השנה יתקיים ביקב BRAVDO ערב לאור ירח ביום חמישי, ה-29.9 (בין השעות 19:00 ל-22:00). בערב, שיכלול יין וג'אז, יתארחו מחלבת עברי עם מבחר גבינות צאן, אסף ועידו פנקס (השמן של אסי) מכרמי יוסף עם מגוון שמני הזית והזיתים שלהם, מכוורת בוטיק משפחתית שתציע דבש פרחי בר ודבש פרחי אקליפטוס ועוד. מחיר הכניסה לאירוע הוא 50 שקלים לאדם.

יקב BRAVDO. בכניסה לישוב כרמי יוסף (הגעה דרך כביש 44). להזמנת מקומות: 050-2207022

ברבדו (צילום: אייל גוטמן, אוכל טוב)
ג'אז, יין ועוד המון פעילויות ביקב BRAVDO | צילום: אייל גוטמן, אוכל טוב

עוד באוכל טוב:

חדש, חדש, חדש

קפה ציונה משיקים את תפריט הסתיו, נס ציונה
קפה ציונה משיקים את עונת הסתיו עם מנות העונה לצד מנות המסעדה המוכרות כמו ניוקי סלק, מוסקה חצילים ועדשים, תפוחי האדמה השרופים של ציונה ועוד. בין המנות החדשות: פריטטה בשילובים שונים, פולנטה, מנות חומוס שונות, ניוקי צרובים בשמן זית עם ארטישוק ועוד.

קפה ציונה. ויצמן 18, נס ציונה. 08-8586565

אייריש אפל בטמפל בר
רשת הפאבים האירית, טמפל בר, משיקה לכבוד ראש השנה את האייריש אפל - קוקטייל המורכב מוודקה, שנאפס תפוחים, ייגר דבש ועוד. בנוסף, שלל מבצעים ילוו את תקופת החגים ברשת בכל סניפי הרשת.

קוקטיילים חדשים בג'ירף
רשת מסעדות ג’ירף משיקה ארבעה קוקטיילים חדשים בתפריט האלכוהול שלה. סדרת הקוקטיילים החדשה, שרקח המיקסולוג גלעד לבנת מהאימפריאל בר בת"א, הותאמה במיוחד לליווי הטעמים העזים והאסיתיים של המנות המוגשות ברשת. בין הקוקטיילים: צ'רי קוסמו - מוודקה, ליקר סן ז'רמן, לימון טרי וסירופ תוצרת בית שבושל מדובדבנים טריים (34 שקלים), קמפרי אננס וודקה משוקשקת עם קמפרי, מיץ אננס, ליים טרי ומעט הל (28 שקלים), צ'ילי פסיפלורה טקילה אל חימדור ושרטרז צהוב, מנוערים עם פסיפלורה, ליים, אגבה ותמצית צ'ילי תוצרת בית (34 שקלים) ועוד. הקוקטיילים החדשים מוגשים במסעדות: תל אביב - אבן גבירול 49, מונטיפיורי 31, הברזל 19 | הסדנאות 9, הרצליה | ילדי טהרן 3, ראשל"צ | טיילת הרודס, אילת | קניון דרורים, צומת בני דרור | שחם 30, פתח תקווה.

ג'ירף (צילום: דניאל לילה, אוכל טוב)
קוקטיילים חדשים בג'ירף | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב


סניף חדש לרשת ביגה 
בימים אלו מושק סניף חדש של קפה ביגה במבשרת. הסניף יפתח בקניון רמי לוי בעיר ויהיה כשר למהדרין, ויכלול מעדניית בוטיק, מאפים, עוגות, לחמים, ומגוון רחב של קפה בטעמים שונים. שעות הפעילות של בית הקפה הן בימים ראשון עד חמישי בין 09:00 ל-23:00, בימי שישי בין 08:00 ל-15:00, ובמוצאי שבת החל מחצי שעה אחרי צאת השבת ועד חצות.

סושייה חדשה בראשון לציון
Black & White היא סושייה חדשה בראשון לציון המציעה מגוון של סושי טריים כולל דגים חיים, דגים אפויים, רולים מטוגנים קונוסים ועוד. בקומבינציות של Black & White ניתן למצוא שילובים כמו סלט סלמון ברוטב על רול או שילוב של פירורי טמפורה בשילוב סלמון צרוב במקום ומנות סושי טבעוניות. שעות הפעילות של הסושייה החדשה הן בימים ראשון עד חמישי מ-12:00 ועד חצות, וביום שישי בין 12:00 ל-15:00.

Black & White. רוטשילד 111, ראשון לציון. 
סושייה חדשה (צילום: שי אשכנזי, אוכל טוב)
סושייה חדשה בראשון לציון | צילום: שי אשכנזי, אוכל טוב


קונדיטור חדש במשק ברזילי, תל אביב
שף-קונדיטור חדש הצטרף בימים אלה למשק ברזילי. בתפריט החדש של השף-קונדיטור אור חיימוביץ אפשר יהיה לפגוש מגוון מאפים, עוגות וקינוחים אשר כולם נעשים במקום מקמח טף, כוסמין, כוסמת, פשתן טחון, פירות אורגניים טריים, גבינות מאגוזים ועוד. בין הקינוחים:  עוגת גבינה - מוס גבינת קשיו על בצק טף פריך עם קרם פיסטוק ושוקולד לבן, קוביות מרמלדה של יין וצימוקים וטוויל סלק 45 שקלים, שבבי קקאו - בראוניז תמרים ומוס קקאו, רוטב וניל, טוויל שוקולד, אגוזים ונגיעות פירות יער 38 שקלים ועוד.

משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329

חוגגים אוקטוברפסט במאצ'ו מאצ'ו, תל אביב
במאצ'ו מאצ'ו חוגגים השנה את אוקטוברפסט עם שתי נקניקיות חדשות: נקניקיית פרנקפורטר כשרה - נקניקייה באורך 30 ס"מ העשויה מתערובת של עגל והודו. הנקניקייה מוגשת בלחמניית מחמצת שנאפית במקום ומעליה כרוב כבוש מבושל בקימל, כמיטב המסורת הגרמנית. הנקניקייה השנייה היא נקניקיית צ'וריסו - נקניקייה העשויה מתערובת של עגל, טלה ופלפל צ'יפוטלה מעושן. את הנקניקייה עוטפת לחמניית המחמצת הביתית של מאצ'ו מאצ'ו ומעליה ערימה של בצל מטוגן.

מאצ'ו מאצ'ו. בוגרשוב 9, תל אביב. 03-6297088

בראנצ' שישי בקלאש, תל אביב
מסעדת קלאש במלון NYX בתל אביב משיקה ארוחת בראנצ' חדשה לימי שישי. הארוחה מורכבת מבופה של סלטים, מגוון גבינות רכות וקשות, אנטיפסטי, דגים מעושנים, שרקוטרי, מנות חמות ומתוקים בליווי של מיצים ושתייה חמה.

קלאש. מנחם בגין 48, תל אביב. 03-5023223

 >> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לראש השנה