מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טובות ומשובחות: פסטיבל גלידה ראשון מסוגו

בשבוע הבא יתקיים לראשונה פסטיבל גלידות שלכבודו יגיעו לתל אביב גלידות מעולות מכל רחבי ישראל. איפה ומתי זה קורה, אילו גלידות יהיו שם ואילו כדורי גלידה אסור לכם לפספס? כל הפרטים

מערכת mako אוכל
mako אוכל
פורסם:
פסטיבל גלידות בשוק נמל
פסטיבל גלידות בשוק נמל|צילום: שני בריל, יחסי ציבור
הקישור הועתק

בתזמון עם החום הישראלי הכבד והחופש הגדול שמצריך אין סוף פעילויות, ברביעי וחמישי הקרובים (2-3.8) שוק הנמל בתל אביב יארח נבחרת גלידריות מעולות מכל רחבי הארץ. בפעם הראשונה אי פעם, יפעלו זו לצד זו ויטרינות של מגוון גלידריות ויצרנים, כשלחלק נכבד מהן אין נציגות תל אביבית.

כאמור, הפסטיבל מארח גלידריות תל אביביות, חלק מוכרות יותר או פחות וגם לא מעט גלידריות בוטיק רחוקות מהמרכז, וזאת הזדמנות פז לכל מי שעוד לא הגיע אליהן לטעום ולהתקרר. ביניהן:אמיליההחיפאית של דביר ועינת גרשון בה הם מייצרים מידי יום 32 טעמי גלידה, ביניהם אייריש קרים עדין, גלידת חלב קורנפלקס עם שברי קורנפלקס פציחים, מרציפן ועוד;ציגהמירושלים עם "ציגוניות" במלא טעמים מעולים; וגליאלההדרומית מקיבוץ אורים עם גלידת וניל כחולה, גלידת בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוד.

פסטיבל גלידה ראשון מסוגו
פסטיבל גלידה ראשון מסוגו|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

בגזרת הגלידריוות התל אביביות יתארחו גלידתסופטי, שמגישה גלידת סופט-סרבד אמריקרית במגוון טעמי סורבה ושמנת ומבחר תוספות; גלידרייתארטההאיטלקית מנחלת בנימין עם טעמים כמו עוגת מרקו, טיראמיסו, לחם וחמאה, פיסטוק ועוד;בונה בונועם גלידת עוגת גזר מדוברת, גלידת חמאה חומה ופקאן ועוד;מיסטיקהצרפתית עם טעמים כמונוגט, אגסים, פיסטוק, פסיפלורה וליקריץ בגביעים עבודת יד;פינוליעם גלידת הצנוברים;מוצ'ישל אוקי דקי;מיני מלטסועוד.

מה לא לפספס?

  1. אוהבי הגלידה האמריקאית ישמחו לפגוש גרסאות לקינוחים כמו גלידת פיסטוק עם פטל מיובש, פיסטוק קלוי ודבש; אפוגטו א-לה סופטי – סופטי וניל ואספרסו חם, קרמל מלוח ועוגיית לוטוס.
  2. גלידת "העוגה של מרקו" של גלידריית ארטה: גבינת שמנת, פירות יער וקראמבל שקדים. אין הרבה מקומות שמגישים מנה כזאת.
  3. גלידריית גליאלה מעוטף עזה שבה מכינים גלידת בזיליקום מטורפת, גלידת פאי פקאן עם מייפל ופיסטוק טבעונית.

מבחר גלידריות מסחרר
מבחר גלידריות מסחרר|צילום: שני בריל, יחסי ציבור
פרסומת
סופטי אפוגטו. חדש בתל אביב
סופטי אפוגטו. חדש בתל אביב|צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור
גלידה גליאלה
גלידה גליאלה|צילום: באדיבות המקום, יחסי ציבור

פסטיבל שוק freez. שוק הנמל (האנגר 12 תל אביב). 2-3.8, ימים רביעי וחמישי. שעות פעילות: 17:00-22:00

מצאתם טעות לשון?