טובות ומשובחות: פסטיבל גלידה ראשון מסוגו
בשבוע הבא יתקיים לראשונה פסטיבל גלידות שלכבודו יגיעו לתל אביב גלידות מעולות מכל רחבי ישראל. איפה ומתי זה קורה, אילו גלידות יהיו שם ואילו כדורי גלידה אסור לכם לפספס? כל הפרטים

בתזמון עם החום הישראלי הכבד והחופש הגדול שמצריך אין סוף פעילויות, ברביעי וחמישי הקרובים (2-3.8) שוק הנמל בתל אביב יארח נבחרת גלידריות מעולות מכל רחבי הארץ. בפעם הראשונה אי פעם, יפעלו זו לצד זו ויטרינות של מגוון גלידריות ויצרנים, כשלחלק נכבד מהן אין נציגות תל אביבית.
כאמור, הפסטיבל מארח גלידריות תל אביביות, חלק מוכרות יותר או פחות וגם לא מעט גלידריות בוטיק רחוקות מהמרכז, וזאת הזדמנות פז לכל מי שעוד לא הגיע אליהן לטעום ולהתקרר. ביניהן:אמיליההחיפאית של דביר ועינת גרשון בה הם מייצרים מידי יום 32 טעמי גלידה, ביניהם אייריש קרים עדין, גלידת חלב קורנפלקס עם שברי קורנפלקס פציחים, מרציפן ועוד;ציגהמירושלים עם "ציגוניות" במלא טעמים מעולים; וגליאלההדרומית מקיבוץ אורים עם גלידת וניל כחולה, גלידת בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוד.

בגזרת הגלידריוות התל אביביות יתארחו גלידתסופטי, שמגישה גלידת סופט-סרבד אמריקרית במגוון טעמי סורבה ושמנת ומבחר תוספות; גלידרייתארטההאיטלקית מנחלת בנימין עם טעמים כמו עוגת מרקו, טיראמיסו, לחם וחמאה, פיסטוק ועוד;בונה בונועם גלידת עוגת גזר מדוברת, גלידת חמאה חומה ופקאן ועוד;מיסטיקהצרפתית עם טעמים כמונוגט, אגסים, פיסטוק, פסיפלורה וליקריץ בגביעים עבודת יד;פינוליעם גלידת הצנוברים;מוצ'ישל אוקי דקי;מיני מלטסועוד.
מה לא לפספס?
- אוהבי הגלידה האמריקאית ישמחו לפגוש גרסאות לקינוחים כמו גלידת פיסטוק עם פטל מיובש, פיסטוק קלוי ודבש; אפוגטו א-לה סופטי – סופטי וניל ואספרסו חם, קרמל מלוח ועוגיית לוטוס.
- גלידת "העוגה של מרקו" של גלידריית ארטה: גבינת שמנת, פירות יער וקראמבל שקדים. אין הרבה מקומות שמגישים מנה כזאת.
גלידריית גליאלה מעוטף עזה שבה מכינים גלידת בזיליקום מטורפת, גלידת פאי פקאן עם מייפל ופיסטוק טבעונית.



פסטיבל שוק freez. שוק הנמל (האנגר 12 תל אביב). 2-3.8, ימים רביעי וחמישי. שעות פעילות: 17:00-22:00