פושון אקליירים (צילום: MIGUEL MEDINA, GettyImages IL)
חיילים בצבא האקליירים. פושון | צילום: MIGUEL MEDINA, GettyImages IL

אקלרים מושלמים מסודרים כמו חיילים, עוגות בורקות עם איורים גיאומטריים מדויקים, שוקולדים קטנטנים ויפי תואר באינספור צורות ומילויים. אין מספיק מילים כדי לתאר את השפע שמתנפל על החושים כשנכנסים לאחד הסניפים של מעדניית פושון בעולם. ממש מחר, יום שלישי, נפתח סניף כזה אצלנו, בשרונה מרקט, ובלי להגזים אפשר להצהיר שמדובר באחד האירועים הקולינריים המרגשים של השנים האחרונות. בהמשך מתכננת הרשת לפתוח סניף נוסף בתל אביב ולאחר מכן להגיע גם לירושלים. כל אנשי הצוות של פושון בארץ יוכשרו כמובן בפריז, והסניף התל אביבי יהיה הראשון שבו ייצרו מאפים מתוקים ומלוחים כשרים.

>> בואו להוציא את העיניים גם בפייסבוק שלנו

כדי להדריך אתכם כהלכה בנבכי המעדנים המופלאים שמגיעים אלינו הרחקנו עד הסניף הראשון של פושון בפריז, והקרבנו את כל כללי הדיאטה שלנו כדי לטעום מהכל ולחזור עם המלצות ממוקדות. הנה 5 המעדנים שלא כדאי לכם לפספס בפושון החדשה בתל אביב, ועוד אחד שאנחנו מבקשים מהרשת העולמית להביא הנה, ויפה שעה אחת קודם.

אין תמונה
הם כאן. המקרונים של פושון



מילפיי סלמון 
שכבות של בצק פריך מתקתק-מלוח פנטסטי ומתפצח שביניהן סלמון כבוש ועדין ברמה גבוהה מאוד עם רוטב גרבדלקס ושומשום קלוי. על אף שאנחנו מתים על מילפיי בגרסתו הקלאסית, אין ספק שהווריאציה המלוחה הזאת, שנחשבת לאחת הקלאסיקות המזוהות ביותר עם פושון, שווה כל קלוריה.

כמה? 34 שקלים לפרוסה במעדנייה ו-38 שקלים במסעדה.

עוד באוכל טוב:

 

אקלייר שוקולד
כן, זה כולה אקלר שוקולד, ויש מאות כאלה בארץ (חלקם אפילו טובים מאוד). אבל האקלר הכל כך פשוט ופופולרי הזה נבחר על פני עשרות סוגי אקלרים צבעוניים ונוצצים בהרבה שטעמנו בפושון פריז. ולמה? כי הוא מושלם. עשוי באופן מדויק, ונותן תשובה מפורשת לשאלה מה הופך מאכל לקלאסיקה. בצק רבוך עשוי לכדי שלמות, ממולא בקרם שוקולדי במרקם מקסים ובטעם לא מתוק מדי. בלי פומפוזיות וצעקנות כמו שהאקלרים הצרפתיים המפונפנים יכולים להיות. במקרה הזה פשוט הוא הכי טוב שאפשר.

כמה? 24 שקלים לאקלייר במעדנייה.

אין תמונה
חכו שתראו אותה מבפנים. קופסת התה המרשימה של פושון.

תה פושון 
אנחנו לא חובבי תה, בשבילנו הוא לנצח יהיה משקה של חולים, ובכל זאת. אי אפשר להתעלם מהעובדה שמשקאות התה של פושון, שמיוצרים במעדנייה העולמית, הפכו ללהיט בכל מדינה שהגיעו אליה. הניחוחות של סוגי התה השונים – משחור חזק ופירותי, דרך תה תפוחים עדין שמיוצר באלזס ועד תה פושון ירוק בטעמי יסמין – פשוט משכרים, והטעם מעודן והכי לא תוקפני שיש. כל הטעמים שאנחנו זכינו לטעום היו משובחים, כולם העלו ארומות נפלאות ועל כולם אנחנו ממליצים גם למי שחושב שהוא לגמרי אדם של קפה. אפשר ליהנות מהתה במסעדה או לקנות קופסה במעדנייה - אפשרות רבת קסם בפני עצמה.

כמה? 91 שקלים לאריזת מתכת של 400 גרם במעדנייה, 20 שקלים לכוס תה במסעדה.

מילפיי קלאסי 
נכון, כבר יש לנו מילפיי אחד ברשימה, אבל הפעם אנחנו פונים לקיבה של הקינוחים. מדובר בגרסה הצרפתית המושלמת של עוגת נפוליאון, עם עלים פריכים והמון קרם וניל מעולה, שמצליח להיות סמיך ואוורירי כאחד ומתוק בדיוק במידה. אם היינו יכולים היינו מחסלים תבנית שלמה.

כמה? 26 שקלים לפרוסה במעדנייה.

אין תמונה
בוא נתחבק לנצח. מילפיי צרפתי קלאסי

קרואסון
עבודת האמנות של הקרואסון של פושון קרצה לנו מקילומטרים. קשה לדבר על הקולינריה הצרפתית בלי להגיד קרואסון, ואת זה - לא יעזור כלום - הצרפתים מכינים הרבה יותר טוב מאתנו. ניסיון של מאות שנים בכל זאת לא הולך ברגל. קרואסון החמאה הנהדר שיוצרים בפושון הוא נימוח ופריך כאחד, ובעולם אפשר להשיג אותו בשלל גרסאות וצבעים. אנחנו נצטרך להסתפק לעת עתה בקרואסון החמאה הצרפתי הקלאסי, אבל חלילה שלא ייצא שאנחנו מתלוננים.

כמה? 11 שקלים לקרואסון חמאה במעדנייה.

עדיין אין, אבל אנחנו מתים שיגיע: אקלייר כבד אווז וכמהין
קחו כמה מחומרי הגלם היוקרתיים ביותר - פואה גרה וכמהין שחורות - שבצו אותם בתוך קרם כסוף אפרפר, שדכו את הקרם לבצק קליל ומה קיבלתם? להיט. אין הרבה חומרי גלם שחביבים על הצרפתים כמו כבד אווז, ושילובו עם כמהין יוצר מילוי אקלר עמוק בטעמיו שבטוח שלא טעמתם כמותו. לנו זה מריח כמו שלאגר, ולכן אנחנו יוצאים בקריאה נרגשת לפושון הפריזאית: הביאו גם לתל אביב את הבשורה. 

הסיפור של אימפריית פושון מתחיל כמובן בפריז - עירם של חובבי החיים הטובים, שיכולים ללמד את שאר העולם דבר או שניים על חומרי גלם משובחים וחיבה לאוכל. ב-1881 הציב אוגוסט פושון בסמוך לכיכר מדלן בעיר טנדר קטן, ובו מכר מוצרים אקסקלוסיביים כמו תבלינים ייחודיים, משקאות אלכוהוליים ופירות מעניינים שאסף מכל העולם. ההתלהבות הייתה גדולה, ופושון שדרג עצמו למשאית גדולה יותר. כמה שנים לאחר מכן הוא פתח את החנות הראשונה שלו, שנשאה את שמו והבטיחה להביא לפריזאים מאכלים שטרם נתקלו בהם - חזון שמלווה את הרשת המפוארת עד היום. בשנות השישים הגיעה מעדניית פושון ליפן, ואחר כך לשאר העולם. היום יש בעולם 70 חנויות של הרשת, ובכל חודשיים נפתחת אחת נוספת.

פושון, קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב03-7501555. א'-שבת, 18:00-00:00 בשבוע הראשון, 12:00-00:00 בשבוע השני, 08:00-00:00 מהשבוע השלישי ואילך. המעדנייה כשרה, המסעדה לא.

אין תמונה
קרואסונים בצבעים. הלוואי שיום אחד
>> ובחזרה אלינו: אייל שני מלמד אתכם להכין דגים