מקומות חדשים
ביסטרו חדש בשם Nina Bianca נפתח בצומת ביל"ו
נינה ביאנקה, ביסטרו ים תיכוני חדש, נפתח לפעילות מדרום לצומת ביל"ו. בין מנות הדגל כאן תמצאו סשימי טונה אדומה על קרם הדרים, כוסברה, צ'ילי, הדרים צהובים וקשיו (65 שקלים), בוריק במילוי דג ים על טחינת עמבה וסלט עגבניות עם ביצה רכה (42 שקלים); פיצה פטריות וכמהין (64 שקלים), פיצה סלק עם ממרח סלק, גבינת רוקפור, עלים ירוקים, מוצרלה ואגוזי פקאן (52 שקלים) ולוקוס על פירה עם תבשיל זיתים סוריים וקייל. המקום פתוח בשעות הערב בלבד משבע ועד חצות בימות השבוע ויפתח לאחר מכן גם בצהריים ובימי שישי בבוקר.
נינה ביאנקה. בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו.08-9480080
חנות פופ אפ של לינדור
בין 2-10/12 וכן בין 24-31/12, תיפתח חנות פופ אפ של שוקולד לינדט בקניון רמת אביב בתל אביב. בחנות יתארח בין היתר השוקולטייר מתיו מולנר והיא תציע 17 טעמי לפרלינים. בין האפשרויות: לינדור קוקס, לינדור תפוז, לינדור שוקולד מנטה, לינדוט פירות הדר,לינדור מנגו, לינדור שקדים, לינדור תותים בשמנת, ולינדור קפוצ'ינו. המחיר למאה גרם- 14.90 שקלים.
לה פרינה בנתב"ג
טרמינל 3 התחדש ב-2 מסעדות איטלקיות, לה פרינה אלטליו, האחת ממוקמת באולם הנוסעים היוצאים ואחת באולם "שחקים". בשתיהן יוגשו פיצות במשקל ( 15.90 שקלים ל-100 גרם), כריכי פוקצ'ה (29-32 שקלים), פסטות (39-44 שקלים) ועוד. כל המנות מגיעות האריזות ייעודיות לעלייה למטוס.
דוכן פרעצלים חדש בקניון עזריאלי, תל אביב
מר פרעצל, דוכן פרעצלים חדש ייפתח היום בקניון עזריאלי בתל אביב. החל מהשעה חמש וחצי יציעו את כל מוצרי הדוכן בחמישים אחוזי הנחה לטובת הפתיחה. בין האפשרויות כאן מוצעים מאפה פרעצל פיצה, פרעצל עם ביצה, פרעצל שוויצרי עם גבינה נמסה ועוד. המחיר למנה: 20-36 שקלים.
נפתח בר החורף של מלון אמריקן קולוני, ירושלים
כבכל חורף, נפתח לפעילות בר המרתף באמריקן קולוני. במקום היפהפה מציעים למעלה ממאה סוגי קוקטיילים שונים וליקרים, וכן תפריט של מנות ים תיכוניות ובינלאומיות כמו קרפצ'יו טונה עם אצות וואקמה; שליו צלוי בתנור; מרק בצל; אמריקן קולוני בורגר; וספריבס במרינדת דבש, חרדל ורוטב ברביקיו.
בר המרתף. מלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושלים. 02-6279777
תפריטים ומנות חדשות
תפריט סתיו חורף בפומו, תל אביב
בהתאם למזג האוויר, בפומו האיטלקית הוסיפו לתפריט הקבוע מנות חדשות (ביניהן מנה טבעונית – קרצ'ופי), כשבמקביל יוצעו לסועדים מנות ספיישל מתחלפות. בין המנות החדשות שנוספו לתפריט: טונה צרובה - עגבניות וצ'ילי מדורה, יוגורט מסקרפונה ובצלי שאלוט (68 שקלים); קרצ'ופי - פוזילי ארוך, ארטישוק, שמן זית, שום, לימון ואפונה (68 שקלים); קראק פאי (50 שקלים) ועוד.
פומו. הברזל 11, רמת החייל. 03-9225320
תפריט מחודש ברשת מסעדות רפאלו – חיפה, עין שמר וקריית ביאליק
לכבוד החורף, המסעדה בהובלת שף רועי הלוי מחדשת את התפריט עם מנות איטלקיות כפריות, ביניהן פולנטה קרוקאנטה – פולנטה בציפוי פריך, גרבלקס וביצה רכה שמוגשים עם קרם יוגורט שקדים ושום ומיקס עלים ירוקים (52 שקלים) וסלמון פרימוורה – פילה סלמון ברוטב יין לבן, חמאה, אספרגוס, תרד, אפונה, ברוקולי, שעועית ירוקה טרייה וכרישה עם תוספת תפוח אדמה (104 שקלים).
ארוחות אומקסה במסעדת דיינינגס, תל אביב
שף מאסאקי סוגיסאקי מדיינינגס לונדון ינצח על ארוחת אומאסקה (משפט קצר ביפנית שמשמעותו "אני משאיר את זה בידיך") ייחודית לצד שף דורון לוי שתתקיים ב-30/11 וב-1/12. הארוחה תכלול חומרי גלם ייחודיים שיובאו במיוחד כמו בשר ואגיו, צדפות תער, פטריות כמהין ועוד. בין המנות שיוגשו: לובסטר עטוף בפצפוצי אורז עם מלח אומאמי וליים, סשימי ואגיו יפני כבוש בדאשי עם פונזו ויוזו קושו וטרטר טורו מתובל בצוקורי סויה עם נגיעות קאוויאר וקיזאמי וואסאבי. המחיר לסועד – 600 שקלים.
דיינינגס. נחמני 23, תל אביב. 03-5435444
תפריט חדש בבייקרי וביסטרו גוטל'ה
מסעדת גוטל'ה מציעה תפריט חדש לצד קינוחים ועוגות חדשות בקונדיטוריית המקום. בין היתר תמצאו כאן סלט מוצרלה עם עגבניות שרי, בזיליקום, זיתי קלמטה, שום, מתובל בבלסמי, שמן זית ולימון; לביבות כרובית ומנגולד על סלט קינואה; רביולי בטטה ברוטב חמאה ומרווה ופיצה ים תיכונית עם רוטב עגבניות, פלפל קלוי, עגבניות, זיתים, וגבינה בולגרית. בין הקינוחים החדשים בוואריה עם ריבת חלב; פאי פקאן עם מייפל, שוקולד מריר ופקאנים ומוס קסיס ומוס שוקולד לבן.
גוטל'ה. המייסדים 54, אבן יהודה. 077-4320697
מנה חדשה במקדונלד'ס
רשת מקדונלד'ס מציעה מנה צמחונית חדש של טורטייה מקלוני תירס עם גוואקמולי וטורטייה בתוספת חלפיניו. מחיר ארוחה שבבסיסה המנה עם שתייה ותוספת - 34 שקלים (17 שקלים לטורטייה לבדה).
תפריט חורף חדש לרשת אגאדיר
רשת ההמבורגרים מציעה תפריט חורף חדש. בין המנות למשל ספיישל המבורגר דיאנא –המבורגר בשר בקר וטלה במשקל 250 גרם, עם גבינת עיזים, איולי לימונים כבושים, רוקט, עגבניות שרי ובצל סגול (79 שקלים); המבורגר אנגוס קרניבורים על בסיס אנטריקוט, קורנדביף ואיולי צ'יפוטלה עם חזה אווז (79 שקלים); סלט עגבניות ובו מיקס עגבניות שרי עלי ארוגולה , אורגנו, שמן זית, חומץ בן יין וקרעי מוצרלה (34 שקלים) וקינוח עוגת ביסקוויטים - שכבות ביסקוויט, קרם וניל ורוטב שוקולד (33 שקלים).
תפריט שמן זית בהלנה בנמל, קיסריה
השף עמוס שיאון יצר עם חוות עץ השדה תפריט טעימות שמשלב את שמני הזית שמיוצרים בחווה. התפריט יוגש בין החודשים דצמבר לפברואר ויכלול זני שמן זית כמו קורנייקי ופיקואל. בין המנות למשל: קרפצ'יו שרימפס עם תותים חריפים, טרגון, צנוברים ושמן זית קורנייקי; סלט שומר ומלפפון, עם גבינת סופיה, בזיליקום סגול, פומלה וורודה, בוטנים ושמן זית פיקואל; עלי מרוות ירושלים ממולאים בחיטה ירוקה, טלה וצימוקים מבושלים בשמן זית סורי; ורביולי סרטנים על עגבניות מרוסקות, שמן זית זעתר וגבינת כבשים מלוחה בבלנד שמן זית מקומי. עלות הארוחה- 420 שקלים לזוג.
הלנה בנמל. נמל קיסריה, קיסריה. 04-6101018
תפריט קדרות חדש ברוטנברג, עמק המעיינות
המסעדה מציעה תפריט קדרות חדש שהוא פרי שיתוף פעולה עם מוזיאון הארכאולוגיה שבשער הגולן. בין הקדרות המוצעות: קדירת פאלדה בקר עם פריקה, תמרים ואניס (118 שקלים), קדירת שוק ברווז עם לימון וקליפת קינמון (98 שקלים), קדירת שורשים עם קולרבי, צנון, ארטישוק ירושלמי, בצלים, שום, ושומר ביין לבן, חמאה וזעתר (63 שקלים) וקדירת סרטנים כחולים עם רצועות פרחי בננה, ולימון כבוש (105 שקלים).
רוטנברג . חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר). 053-9443272
תפריט חדש במלון חוף נחשולים
המלון מציע ארוחת בוקר חדשה (שפתוחה גם לאורחים מן החוץ) וכן סדנאות קולינריות שונות עם שף המלון בהזמנה מראש (בין האפשרויות סדנת מתוקים, סדנת דגים ועוד). בתפריט ארוחת הבוקר החדש תמצאו גבינות עיזים שונות, גבינות צאן (סנט מור, קממבר, רוקפור), דגים (הרינג כבוש בשמן, רוסט סלומון, פלמידה מעושנת), לחמי שאור ומחמצת ומנות כמו בריוש ממולא גבינת שמנת וביצה עלומה; רביולי סלק; רושטי עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן או שקשוקה ירוקה. מחיר לארוחת בוקר - 95 שקלים למבוגר ו-75 שקלים לילד.
מנות חורף חדשות במסעדת סוהו, ראשון לציון
המסעדה מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו פאני פורי - כדורים הודיים פריכים במילוי אורז, סלמון עם עירית וספייסי קארי (59 שקלים), סשימי סלמון סגול עם עגבניות שרי מנומרות, פלפל צ׳ילי אדום וירוק ופרחי מאכל ברוטב פונזו יפני (71 שקלים), מרק תירס תאילנדי עם חלב קוקוס ושמן שומשום (35 שקלים), קריספי צ׳יקן באן- זוג לחמניות באן מאודות ברוטב קארי וצ׳יפוטלה (67 שקלים) ולב טרטר טונה ואבוקדו עם קרם אבוקדו וטוביקו שחור ברוטב יוזו (65 שקלים).
סוהו. משה בקר 15, ראשון לציון. 03-9590800
תפריט חורף באפטר דארק, חיפה
בר האפטר דארק מציע תפריט חורף חדש עם מנות כמו קדרת צ'ילי קון קרנה עם תבשיל בשר, שעועית וירקות שורש בבישול ארוך; צ'ילי שורשים עם שעועית לבנה בגרסה טבעונית; קרבונד פלמי - בשר בקר וירקות שורש בבישול ארוך בבירת אייל בלגית ואייריש סטיו - בשר בקר וירקות שורש מבושלים בבירה גינס אירית. מחיר כל הקדרות הוא 80 שקלים. כמו כן יוצעו במקום מבחר מרקים.
אפטר דארק. דרך יפו 30, חיפה. 0535216076
אירועים מיוחדים ומבצעים
חגיגת בירות ובשרים בבנימינה
ביום שישי החל מהשעה עשר בבוקר תיערך בחצר סיטונאות בנימינה חגיגת בשר ובירה. במקום יימזגו בירות של שבט היישר מהחבית ויוגשו כריכי בשר מעושן.
מבצע בפאב 55, באר שבע
בפאב 55 בישפרו פלאנט באר שבע מציעים החל מהיום ועד 31.12 מנה ראשונה במתנה בהזמנת מנה עיקרית ובירה מהחבית, בהצגת כרטיס קולנוע.
55 אוכל ובירה. ישפרו פלאנט, ברוך קנטיקא 2, באר שבע. 08-6671919
עסקיות סוף שבוע במא פאו, תל אביב
במא פאו מציעים עסקיות סוף שבוע חדשות שיוגשו בימי שישי בין שעות אחת עשרה ועד חמש בערב וביום שבת לכל אורך שעות הפעילות של המסעדה. במסגרת העסקיות ניתן יהיה לקבל מנה ראשונה בחינם לצד המנה העיקרית. בין המנות הראשונות: בהאג׳ה בצל, לביבות בצל פריכות, פאקורה חציל ותפוחי אדמה מרק עגבניות עם עדשים ונזיד גרגירי חומוס ברוטב עגבניות עם יוגורט, בצל וכוסברה. בין המנות העיקריות: טהלי טבעוני או צמחוני (52 שקלים); טהלי מסאלה דוסה על בסיס קרפ נטול גלוטן מקמח אורז ועדשים במילוי תפוחי אדמה (52 שקלים) ; טהלי עוף עם תבשילי עוף טיקה מסאלה ועוף בקארי (62 שקלים) וטהלי פאניר, גבינת פאניר ברוטב עגבניות וחמאה (62 שקלים) .
מא פאו. נחלת בנימין 59, תל אביב
מבצעי סוף שנה בשרונה מרקט, תל אביב
בשרונה מרקט מציעים מבצעים שונים לקראת סוף השנה. בין היתר על מוצרי בשר, גבינות, וכן כלי מטבח, ירקות, ולחמים. המבצעים בתוקף עד 31.12.
סדנת קינוחי ג'לי בערבה התיכונה
בעין יהב נפתחו סדנאות ג'לי חדשות של אורית אביבי שטוקלמן. הסדנאות בהזמנה מראש ובמחיר של 120 שקלים למשתתף.
לפרטים: 052-8310964
משקאות חורף חדשים
משקאות חמים חדשים בלחם ארז
רשת לחם ארז מציעה החורץ משקאות חמים חדשים. משקה דרמסלה צ'אי – צ'אי לאטה עם קינמון ותבלינים בניחוח הודי (17 שקלים) ומשקה קקאו חם עם קוקוס (17 שקלים).
לפרטים נוספים
משקאות חורף חדשים ברי בר
ברשת מציעים משקאות חורף חדשים ביניהם משקה קפה מוקה עם קפה מגורען, אגוזי לוז, ריקוטה, דבש, שיבולת שועל וחלב שקדים; משקה חמאת בוטנים חם עם שוקולד נוטלה, ושיבולת שועל ומשקה צ'אי עם ג'ינג'ר, קשיו, סילאן, שיבולת שועל וחלב שקדים. המחיר למשקה - 20 שקלים.
משקאות חורף חדשים בקפה קפה
הרשת מציעה משקאות חדשים לעונה הקרה. בין היתר תמצאו פה משקה שוקולטה ובננה עם קצפת ומרשמלו; משקה סחלב ופידוטק עם קוקוס, בוטנים וקינמון ומשקה טופי קרמל עם קרצפת וסוכריות. בין 17-19 שקלים למשקה.