על כך שפופקורן הוא אחד החטיפים המהנים ביותר שוררת הסכמה עולמית. קשה למצוא מישהו שלא מתמכר לכדורים הלבנים התפוחים והחמימים ונהנה מהניחוחות המטריפים שמתפזרים בבית בעת הכנתם. ובעוד אנחנו מחבבים כל סוג של פופקורן, זה שמכינים בשקית ייעודית למיקרו או זה שמכינים לבד בבית בסיר, בשבועות האחרונים אנחנו באובססיה על סוג הפופקורן הכי מגניב שנתקלנו בו. תירס הפופקורן - קלח קטן עטוף גלעינים קשיחים שהופך את הפופקורן לחוויה חדשה ואפילו עוד יותר כיפית.

תירס הפופקורן (שניתן להשיג כעת בשווקי איכרים ברחבי הארץ) הוא זן תירס מיוחד וקטן יותר מהתירס הרגיל, שזמין בתקופת סיום הקיץ (בעבר, נתקלנו בסרטון ויראלי בו נטען כי ניתן להכין פופקורן מכל קלח תירס, מה שהביא אותנו לניסוי כושל במיוחד, ולהבנה שמדובר בשטות גמורה). מה שאומר שכל עוד הוא בסביבה - אנחנו ממליצים לתת לו צ'אנס. 

את קלח התירס ניתן להכניס כמו שהוא לתוך המיקרוגל (בתוך שקית נייר מותאמת למיקרוגל או קערה) ולחמם למשך דקה או שתיים (עד שמפסיקים לשמוע רעשי פיצוץ תדירים). ניתן לאכול את הפופקורן שלא ניתקו מהקלח עצמו ואת היתר להעביר לקערה ולתבלן כאוות נפשכם.

קשה להגיד שהפופקורן הזה שונה בטעמו מכל פופקורן אחר שמכינים בבית, וטעמנו. אבל הכיף שבלהכין אותו כמו גם האפשרות לשלוט לחלוטין בכמויות השמן (בשונה מפופקורן שמכינים בסיר בבית), המלח וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים על חטיף הפופקורן שלכם היא תוספת נהדרת.

View this post on Instagram

You guys, SCIENCE   @whollybeezus

A post shared by Trader Joe's List (@traderjoeslist) on

אפשרות נוספת, אם אתם משום מה רוצים לשמור את גלעיני תירס הפופקורן ולא להכין אותם מיד, היא פשוט להסיר את הגרעינים מהקלח ולהכין את הפופקורן בסיר ביתי או לאחסן את הגלעינים לשימוש עתידי. מדובר אומנם בעבודה די סיזיפית, בייחוד משום שהגלעינים קשיחים ולא קל להסירם מן הקלח, אבל אז ניתן ליהנות מהמוצר לאורך זמן רב יותר (כל עוד אתם מאחסנים את הגרעינים שהוסרו מהקלח באורן חשוך ויבש, בצנצנת אטומה).

הפופקורן שמתפוצץ ישירות מהקלח כמובן אינו תופעה חדשה. אחרי הכל, ככה הכינו פופקורן בעבר, הרבה לפני שמישהו בכלל חשב להפוך את הפופקורן למוצר תעשייתי או להמציא את המיקרוגל. אבל גם בעולם הוא גורר לאחרונה התעניינות מחודשת. רשת Trader Joe's האמריקאית הענקית למשל, השיקה רק בשבוע שעבר חטיף חדש שכולל את קלחי התירס פופקורן עם שקית מיוחדת למיקרוגל להכנה שלהם בבית. בפוסט שפורסם בחשבון האינסטגרם של הרשת וגרר עשרות אלפי לייקים ותגובות אפשר להבין שגם האמריקאים, כמונו, חושבים שמדובר בדרך מהנה במיוחד לזלול פופקורן.