אוהד אמזלג
"שמח להגיד שאני חוזר הביתה". אוהד אמזלג | צילום: מאיה דפנה, יחסי ציבור

משהו טוב קורה בתקופה האחרונה באזור השרון, ונראה שבכל הקשור לפן הקולינרי, האנשים שעזבו את תל אביב כדי לגדל משפחה בין כפר סבא לרמת השרון זוכים לפריחה של ממש. אחרי טאבולה ראסה ופיצה PAZZO שנפתחו לא מזמן ברעננה, גם הוד השרון רוצה להשוויץ עם בית אוכל חדש משלה, ומי שאחראי על כך הוא אוהד אמזלג (לשעבר טאבולה בהרצליה, מקום בלב ברעננה ורובע 5 בירושלים), שרגע לפני ששבר את הכלים ועזב לספרד, החליט לחזור למקורות דווקא בהוד השרון.

"אחרי 10 שנים בתחום ולא מעט מקומות שעבדתי בהם עד היום, אני שמח להגיד שאני חוזר הביתה", מספר אמזלג בהתרגשות. "זו הפעם הראשונה שאני מקים עסק בעצמי, וזה היה לגמרי טבעי מבחינתי. למרות שבשנים האחרונות התרגלתי לעבוד עם יותר מ-10 חומרים גלם בכל צלחת, כולל צלחותים מיוחדים וכו', הפעם בא לי לחזור לפשטות. אני הולך להגיש במקום החדש את האוכל שגדלתי עליו, עם תבשילים וסירים מבית, אבל כאלה שיקבלו טוויסט עדכני שמאוד מתאים לזמן ולמקום שלנו".

למה דווקא בהוד השרון?
"נכון שלא גדלתי כאן ובמקור אני בכלל מהדרום, אבל היום אני והמשפחה גרים כאן, וזה לגמרי חלק מאותו תהליך של חזרה הביתה. בחודשים האחרונים עלו בי המון סימני שאלה, ותוך כדי חיפשתי מקום חדש להגשים את עצמי. בשלב מסוים עלה גם הרעיון לעזוב הכל ולנסוע לספרד להקים רשת המבורגרים, אבל אז המקום הזה נפל עליי מהשמים, וברגע שראיתי אותו יחד עם שותפי דור קידר, מיד הרגשנו וידענו שזה המקום החדש שלנו והחלטנו ללכת על זה בכל הכוח".

כלבא שבוע הוא שמו של המקום החדש ("זו דמות מהתנ"ך שהייתה ידועה בלבה הרחב ובכך שהאכילה אנשים"), ובדיוק כמו הלוגו של המסעדה, שמבשר שמי שלא אוכל עם הידיים לא מלקלק את האצבעות, גם אמזלג מכוון לכך שהלקוחות יעשו שימוש במפיות כשיגיש להם מנות שונות בתוך פיתות או על צלחות. בין המנות שתפגשו במקום החדש תמצאו את ארדואן המשוגע - פיתה עם קבבים שנעשים במקום, עגבניות וביצה קשה; מלך מרוקו - מחמאר של תפוח אדמה, חצילים מטוגנים, עריסה ועגבניות מסודרים שכבות שכבות בתוך פיתה; מסבחה צהובה - מסבחה של אפונה צהובה עם שמן זית, גרגירי חומוס וחריף; ושערורייה - נקניקיות אנטרקוט בפיתה עם תפוחי אדמה אפויים, עגבנייה ובצל ירוק צרוב. מחירי המנות ינועו בין 35 ל-40 שקלים ("אנחנו מכוונים למחירים צנועים כי אי אפשר להעניק אווירה ביתית ולרוקן את כיס הלקוח").

מה הסיפור עם השמות של המנות?
"החלטתי לתת לכל מנה שם מצחיק כדי שזה יתכתב עם האווירה של המקום. זה בעצם הולך להיות בר-אוכל שמח עם צ'ייסרים שיחולקו ליושבי המקום, מוזיקה טובה ובעיקר המון אווירה שתזכיר לי ולקהל את ימי שישי בצהריים בבית הוריי. בדיוק לשם אני מכוון בעצם, גם באווירה וגם בתפריט - בכל שישי בצהריים אמא שלי הייתה מכינה לי ולאחים שלי מנות מיוחדות כדי שישביעו אותנו עד לארוחת הערב, ובמקום החדש אני בעצם לוקח את אותן מנות, מעניק להן אינטרפרטציה אישית שלי, ויחד עם המוזיקה והאווירה הכללית אנחנו מתכוונים להכניס את הסועדים לווייב שבו גדלתי לאורך כל ימות השבוע".

בנוסף לשמות המנות, גם המקום יעוצב באווירה קלילה ולא מחייבת כשמרכז ההתרחשות יהיה בר גדול שיוצב במרכז המסעדה וכל הכנת המנות תתבצע עליו, סוג של מטבח פתוח שבו חומרי הגלם יוצגו על הבר והכל יתבצע מול האורח עצמו. המקום החדש צפוי להיפתח ב-16 בחודש ויעבוד בימים ראשון עד חמישי מהשעה 11:00 עד 23:00, בימי שישי מ-9:00 ועד כניסת השבת, ובמוצ"ש מצאת השבת ועד אחרון הלקוחות.

כלבא שבוע. דרך מגדיאל 54 הוד השרון. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל