מסעדת מנטה ריי נסגרת, והפעם לתמיד
מה שהתחיל כ"סגירה זמנית לשיפוצים" הסתיים בהחלטה דרמטית: מנטה ריי לא תיפתח מחדש. מסעדת החוף האייקונית, שפעלה מאז 1998 ונכנסה רק לאחרונה לרשימת "לה ליסט" היוקרתית, סוגרת דלתות ומפטרת עובדים

בתחילת יולי, מסעדת מנטה ריי הכריזה על יציאה ל"שיפוץ נרחב של תשתיות, סביבה וחיזוקי המבנה" בשיתוף חברת אתרים ועיריית תל אביב. מאז במסעדה הקפידו לשדר עסקים כרגיל, אבל היום (ד') מתברר שהזמני הפך לסופי: העובדים קיבלו מכתבי פיטורים, והמסעדה לא תשוב לפעול כפי שתוכנן.
מנטה ריי נפתחה בקיץ 1998 על ידי עופרה ואבי גנור, ושינתה את כללי המשחק של מסעדות החוף בעיר: לא עוד עוד מקום על הים, אלא מסעדה שהפכה את הים לחלק מהצלחת עם מרפסת ענקית על החול, אווירה רומנטית, וקהל שחזר שוב ושוב בשביל אותה חוויה תל־אביבית-יפואית.

קשה לדמיין את קו החוף של תל אביב ללא המבנה של מנטה ריי. עד אז, מסעדות חוף בישראל כללו בעיקר שיפודיות חוף עם פלסטיק וחול בנעליים. עפרה ואבי גנור, יחד עם השף רונן סקינזס שליווה את המקום שנים ארוכות, הביאו בשורה אחרת: מפות לבנות, כלי חרסינה, תפריט פירות ים יצירתי ואווירה של ריביירה בלב תל אביב. מנטה ריי הייתה הראשונה להגיש את מגש המאזטים המפורסם: עשרות צלוחיות קטנות עם דגים כבושים, סלטים טריים וממרחים יצירתיים שהגיעו לשולחן עוד לפני שהזמנתם מנה עיקרית.
לאורך השנים היא צברה מוניטין הולך וגובר סביב כמה סימני היכר שהפכו לקאלט ביניהם ארוחות בוקר שזכו למעמד מיתולוגי, ומנות דגים ופירות ים ים־תיכוניות מקומיות. גם ההכרה לא איחרה להגיע. בטקס פרסי האוכל שלTime Outלשנת 2017 היא זכתה בתואר מסעדת החוף האהובה בתל אביב ורק לאחרונה נכנסה לדירוג של לה ליסט (La Liste) ברשימת 1,000 המסעדות הטובות בעולם, עם ציון 77.5.
מנטה ריי פעלה כמעט שלושה עשורים מול גלים של טרנדים, מלחמות וקורונה. עכשיו, כשהשיפוץ הפך לפרידה, תל אביב נשארת עם עוד חור קטן על הטיילת.
