זוכרים איך באמצע שנות התשעים מסעדה אסייתית בשם למון גראס הביאה לישראל את בשורת הנודלס וגרמה לאנשים לעמוד בתור בשביל להתנסות בחוויה? אז הבעלים של אותה למון גראס המקורית, בן ברקאי, חוזר לתמונת הקולינריה הישראלית ומביא עמו הפעם את בשורת המטבח הסיני האמיתי במחיר משתלם.

פקין דאק האוס אוכל סיני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פקין דאק האוס. מתכוננים לפתיחה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בואו לקרוא על כל מה שחדש גם בפייסבוק שלנו

"את למון גראס הקמתי בשנת 1996", מספר לנו ברקאי. "היא הפכה ללהיט עם שבעה סניפים, עד שמכרתי אותה לאחר שנתיים". אחרי למון גראס המשיך ברקאי לעיסוקים אחרים בחו"ל ובתקופה שבה שהה בהולנד החליט לפתוח עם כמה שותפים עסקיים את רשת האוכל האסייתית המהירה ווק טו ווק, שהפכה ללהיט היסטרי באירופה.

שוב חלפו שנתיים, ווק טוק ווק התפתחה למעל 300 סניפים ברחבי אירופה, וברקאי החליט שוב להמשיך הלאה ולמכור את חלקו. הוא המשיך לתחום הסרטים והקולנוע - ועכשיו הוא חוזר לישראל ופותח ברחוב בוגרשוב בתל אביב, על חורבות מסעדת אנג סו של האחים ירזין, את פקין דאק האוס - מסעדה סינית אותנטית שמתמחה במטבח מנדריני.

"כל חיי התרכזתי באוכל אסייתי ועסקתי בו", מסביר ברקאי. "החלטתי לפתוח עכשיו מסעדה סינית כי אין בארץ באמת אוכל סיני טוב. אני חושב שיש למטבח הסיני מקום בישראל ובייחוד כשהוא מגיע עם מחיר שווה לכל נפש".

פקין דאק האוס ברווז  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אתי זפרני. עלתה מסין לפני כחמש שנים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

השפית של פקין דאק האוס, אתי זפרני (או בשמה הסיני ג'יאפינג צ'ן), היא ילידת שנחאי שעלתה לישראל מסין לפני חמש שנים יחד עם בעלה. זפרני הייתה לפני כן יועצת לעסקים בינלאומיים עד שהחליטה להסב מקצוע. היא החלה להתמחות בבישול ועבדה במסעדות שונות בישראל במהלך השנים, שבאחרונה שבהן, מסעדת מו ומו ברחובות, שימשה כסו שפית.

עוד באוכל טוב:

"זפרני מביאה אמנות אמיתית מהמטבח הסיני ואוכל מבית אמא", מספר ברקאי, "המסעדה תתמחה במעט מנות יחסית במחירים נמוכים. לא נמכור כאן מנות בנפרד אלא ארוחות קבועות ב-5 מסלולים שונים שנעים בין 69 שקלים ועד 109 שקלים לארוחה מלאה ועשירה".

מסעדת פקין דאק האוס. הטבחים בפעולה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אנחנו כבר לא יכולים לחכות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הארוחות הקבועות הללו יכללו בחירה של מנה עיקרית אחת מתוך מנות כמו פנקייק עם פקין דאק או מנת ספייסי צ'יקן. לצד המנה העיקרית בוחרים מנת בצק כמו למשל באו, דים סאם או מאמא נודלס (בצקניות סיניות) ומנת ירק כדוגמת ברוקומיני או באק צ'וי עם פטריות. למנות האלה יתווספו גם קערת אורז במילוי חופשי, פיתה סינית ומטבלים, וכן תה חם במילוי חופשי.

"בדומה למסעדות המזרחיות בישראל אוכל סיני אוכלים עם הרבה מאוד צלחות וצלוחיות שונות על השולחן", מסביר ברקאי. "כל צלוחית שהיא מנה בפני עצמה מאפיינת בעצם טעם שונה כמו מתוק, חריף או חמוץ, ואת הערבוב הסופי של הטעמים עושים בצלחת הפרטית לפי הטעם האישי. האתגר הכי גדול שלנו במסעדה היה להביא לקהל הישראלי, שלא ממש מכיר את הקולינריה הסינית, את השולחן הגדול הזה עם הצלחות הרבות ולכן בחרנו בפורמט של פיקס מניו של ארוחות. בצורה כזאת גם הצלחנו לתמחר באופן סביר כך שאנשים יוכלו לחזור לכאן שוב ושוב".

בהתאם לשם המסעדה, פקין דאק האוס תגיש מנות עיקריות של ברווז בכל דרגות המחיר השונות של הארוחות (בהתאם למנה הנבחרת). המקום עצמו ייפתח להרצה ב-15 בדצמבר ויפעל שבועיים רק בשעות הערב. לאחר מכן, עם תחילת חודש ינואר יפעל המקום משעות הצהריים ועד הלילה.

פקין דאק האוס. בוגרשוב 34, תל אביב.

>> לכל חדשות האוכל