חיפה לא מפסיקה להתחדש במיזמי אוכל שווים, והפעם מסעדה חדשה לשף עלאא מוסא, הבעלים של אחת המסעדות המובילות בעיר התחתית בשנים האחרונות, לוקס. מוסא פתח את מסעדת קרודו, שבניגוד ללוקס שמדגישה את המטבח הים תיכוני ערבי, מתמקדת הפעם במנות איטלקיות.

המנות בקרודו הן קטנות יחסית, אידיאליות לחלוקה, כשרובן מציעות טוויסט מקומי מעניין על קלאסיקות. כך למשל הארנצ'יני פה מוגש על בסיס פריקי עם עשבי תיבול, פרמזן וקרם אפונה; שיפוד דג מוגש עם פטוצ'יני לימון כבוש ואריסה; והספגטיני מוגש ברוטב חריימה.

עוד בתפריט של המסעדה החדשה: פריטו מיסטו עם שרימפס, קלמרי ודגים בקמח תירס; טרטר עגל עם צלפים, מלפפון חמוץ ואיולי חרדל; אנילוטי סרטנים עם חמאה ומרווה; וטטאקי דגים על קרם מסקרפונה עם מלפפון ושקדים. מחירי המנות נעים בין 42-78 שקלים. הקינוחים כוללים אופציות כמו טירמיסו עם קצפת סמבוקה ושקדים או מילפיי עם קרם ריקוטה ופירות יער.

קרודו חיפה  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
חדש בחיפה. קרודו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
קרודו חיפה ארנצ'יני  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ארנצ'יני | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

במסעדה כ-90 מקומות ישיבה ויש בה 3 חללי בר, כך שמכוונים כאן למקום בילוי ולא רק מקום לארוחת ערב. המקום כרגע פעיל בשעות הערב בלבד, בשעות 17:00-23:00, כשבהמשך יורחבו שעות הפעילות.

קרודו מצטרפת לגל מסעדות חדשות שנפתחו בעיר התחתית לאחרונה כמו ראסיף 33 של חמודי עוקלה, ואוניקס של השף ג'וני גוריק ולשלל מסעדות ותיקות יותר שפועלות באחד מהמיקומים הטעימים ביותר שאפשר למצוא בישראל מהנמל 24 הוותיקה דרך מסעדות כמו רולא ונאופוליטן המוצלחות, וכמובן ביסטרו וניה המוכרת. קשה מאוד לבחור איפה אוכלים כאן, אבל כיף שלאופציות הנהדרות שפועלות כבר בעיר התחתית מתווספות כל הזמן עוד ועוד אפשרויות מקוריות.

קרודו. הנמל 13, חיפה. 077-4990499. לא כשר