פתיחת שולחן מושלמת כל המטיילים צפונה
נצרת מלאה בשווארמות, חומוס ומאפיות, ובתקופת הכריסמס גם במבקרים. אם אתם בדרך לראות עצי אשוח ואורות חג המולד, מסעדת סטודיו במלון דה בלנד היא מקום מעולה לפתוח בו שולחן וליהנות מקלאסיקות מודרניות של המטבח הערבי

נצרת היא בירה קולינרית של הצפון, עם שפע של אוכל פשוט מעולה: משווארמה, דרך חומוס ועד מסעדות מיוחדות כמולונא. במלון דה בלנד (The Blend), שנפתח במרכז העיר, פועלת מסעדת רופטופ מודרנית שבה השף רמי סלאם מגיש מטבח ערבי פיוז'ן. פיוז'ן זה נחמד, אבל בעונת החורף דווקא המטבח הערבי השורשי הוא מוקד המשיכה, שכן זו העונה היפה שלו בזכות תבשילים ירוקים ומנחמים, מאכלי פריקה ובורגול. זה בדיוק מה שמגישים עכשיו במסעדת סטודיו, שממוקמת בקומת הכניסה של מלון דה בלנד.


תפריט חורף לדצמבר-מרץ
תפריט החורף החדש של שף סלאם מוגש בימי שישי ושבת. ארוחה מתחילה בפתיחת שולחן בעלות של 60 שקלים לסועד למזמינים מנה עיקרית, או 80 שקלים למי שבוחר לעצור בפתיחים בלבד. עם הפתיחים מגיעות פיתות הנאפות בטאבון הממוקם בקדמת המטבח, ואפשר לראות אותן יוצאות רותחות ונפוחות, רגע לפני שבוצעים בזהירות את הבצק בשביל הניגוב.

פתיחת השולחן כאן כוללת 8 צלוחיות קטנות וטעימות שיכולות לכלול: סלט טאבולה עם עגבניות וגרגירי רימונים; גבינת שנקליש עם עלים פריכים; קערת פאטוש עם גבינה מלוחה מקומית; ג'רג'יר בלאדי עם סומאק; ממרח מחמארה עם פלפלים אדומים ואגוזי מלך; זעתר טרי עם פומלה; חומוס עם דואה; טחינה עם עגבניות; קוביות אבוקדו עם גבינה; עלי גפן קרים עם דבס רימונים; מסבחה עם גרגרי חומוס ועוד. מבחר הסלטים שמגיעים לשולחן עשוי להשתנות ,אבל תמיד יכלול 8 צלחות ו-2 סלטים.

מבחר המנות העיקריות נע בין 77 שקלים למנה אישית ועד 380 שקלים לפלטה לשני סועדים. הפלטות כוללות שיפודים הנצלים על גריל פחמים: עגל, פרגית, סינטה, אנטריקוט וטלה, ומוגשים מעל לחם שארק לבנוני (מעין פיתת סאג' גדולה), לצד ירקות צלויים. הכל מוגש בצלחת גדולה על מתקן מוגבה, שמאפשר להמשיך ליהנות מהפתיחים. יש גם קבב מוצלח במיוחד, וכן מנה טעימה של פילה דג צרוב על הגריל לצד תבשיל מפתול מסורתי (פתיתים מהמטבח הערבי) עם תפוחי אדמה בצד.

מלבד הפתיחים והשיפודים, התפריט כולל גם מנות ביניים קלאסיות מהמטבח הערבי, כמו פאתה עוף (55 שקלים); תבשיל עולש עם בצל מוזהב ויוגורט כבשים בצד (42 שקלים); קובה במילוי בשר המוגשת בתוך יוגורט כבשים (55 שקלים); חומוס עם בשר טלה (55 שקלים); שישברק ממולאים בבשר ביוגורט חם (68 שקלים); ושייח אל מחשי - קישואים ממולאים המוגשים גם הם ביוגורט (67 שקלים). מבחר הקינוחים כולל לילות ביירות עם מסקרפונה ואורז בסירופ חלב (42 שקלים); אֻם עלי עם סירופ קִשְטָה, צימוקים, שקדים ופיסטוקים (47 שקלים); ואורז עם חלב, סירופ וניל, קרם קרמל וטויל וניל (47 שקלים).

מדובר בפתיחת שולחן נפלאה. ארוחת שפע אותנטית, מוגשת על ידי הצוות המקצועי של המלון. בשורה התחתונה מדובר בשילוב מוצלח בין מודרני למסורתי, ובין מזרח למערב - ארוחה שמספקת את כל החלומות הקולינריים שאיתם אנחנו מגיעים לנצרת, במיוחד לקראת כריסמס.
מסעדת סטודיו במלון דה בלנד. בקומת כניסה. פאולוס השישי 62, נצרת. שישי-שבת החל מ-12:00
