טופולופומפו נפתחה מחדש, תל אביב

אחרי שבחודש הקודם סיפרנו לכם על סגירתה של מסעדת צפרה האסיאתית הוותיקה של השף אבי קונפורטי, מסעדתו השנייה טופולופומפו נפתחה בשבוע החולף מחדש אחרי שהייתה סגורה מאז תחילת הקורונה. המקום פועל כעת בשעות הערב בלבד, ובינתיים ללא ארוחות צהריים והוא פתוח בכל ימות השבוע משעה שש ועד עשר וחצי.

סניף חדש לקנקון, ראשון לציון
מעדניית קנקון שפועלת באשדוד ומודיעין פתחה סניף חדש בראשון לציון שמתפרש על פני 1100 מטרים רבועים וכולל גם בית קפה. המקום פתוח בכל ימות השבוע בשעות 09:00-20:00, בשישי בשעות 08:30-17:00 ובשבת בשעות 08:30-18:00. במקום ניתן לרכוש מבחר בשרים ומאכלי ים לצד גבינות יינות ותבלינים, ובבית הקפה יש תפריט שכולל מבחר כריכים.

קנקון, ילדי טהרן 10, ראשון לציון. 03-505-5588

פופ אפ יטבתה בבית הספר לקולינריה דנון
בית הספר דנון, שבימי שישי מציעים מגוון מאפים מיוחדים ולחמים שהתלמידים מכינים, ימכרו בשני ימי שישי הקרובים (26.11 ו-3.12 בשעות 08:00-13:00 או עד סיום המאפים) מגוון מנות מבוססות שמנות יטבתה, כשכל ההכנסות יתרמו לעמותת ״כוונים״ העוסקת בהכשרת צעירים עם מוגבלויות לחיים עצמאיים. בין המאפים בתפריט המיוחד: מריטוצו דיפלומט קרמל שקדים שמנת, בניצה גבינות תרד ושמנת, טארט שוקולד חלב ופרלינה ועוד (29-35 שקלים למאפה).

 

מריטוצו בדנון. כל ההכנסות לתרומה (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
מריטוצו בדנון. כל ההכנסות לתרומה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

פסטיבל מרקים במלון ענבל, ירושלים
כמדי שנה במלון ענבל מתקיים פסטיבל מרקים ובו מרקים שמכין שף המלון אריק אטיאס. בין המרקים שיוגשו כאן עד סוף החורף: מרק עגבניות מעושנות, מרק תפוח אדמה כפרי, מרק בטטה וסילאן, מרק ירקות פטריות וגריסים ומרק פלפלים קלויים ועגבניות. המחיר למרק לצד קרוטונים, שקדי מרק וברוסקטות: 72שקלים. המרקים מוגשים בימים ראשון ועד חמישי בשעות 12:00-22:00.

מלון ענבל. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-675-6666

פסטיבל מרקים מלון ענבל (צילום: שלומי אמסלם, יחסי ציבור)
פסטיבל מרקים מלון ענבל | צילום: שלומי אמסלם, יחסי ציבור

 

בינז 20, בית קפה חדש בתל אביב
בשוק הכרמל נפתח בית קפה חדש לטל בודנשטיין. במקום מציעים מבחר משקאות קפה וחליטות לצד כריכים של הילה אלפרט כמו כריך אבוקדו עם תפוח אדמה, צנונית, סלסה ללי, רסק עגבנייה, וגבינת קשיו; סלט גבינת שמנת עם מטיאס, בצל ירוק, ביצה קשה, סחוג ושמן זית; וסלט עוף בגריל עם מיונז, רסק עגבניות, טחינת רכז רימונים וחסה (24-28 שקלים לכריך). המקום פתוח בימים ראשון- חמישי בין שעות 07:00-18:00 ובשישי 07:00-17:00.

 בינז 20. יום טוב 20, תל אביב .

בינז 20 (צילום: רוי גיא, יחסי ציבור)
בינז 20 | צילום: רוי גיא, יחסי ציבור

 

קפה קפאין, מקום חדש בערבה התיכונה
יובל ויעל גולן פתחו ביישוב פארן בערבה התיכונה בית קפה חדש שפתוח בימים שישי ושבת בשעות 09:00-13:00. במקום מגישים מוצרי גבינה שמכינים הבעלים בעצמם לצד מיצים סחוטים, משקאות קפה, טוסטים, כריכים ומבחר מאפים ועוגות.

לפרטים: 058-5880201

פופ אפ של מותג ההמבורגרים BIG YVES וזה סושי, תל אביב
במשך חודש יציעו בזה סושי פופ אפ המבורגרים צרפתיים בשיתוף בירת BLANC 1664 . בין ההמבורגרים שיוצעו: ביג אין ג'אפן - המבורגר בקר עם איולי מיסו, כרוב מוחמץ, צנונית, קולרבי, ביצת ראמן ופתיתי נורי; ביג קלאסיק - המבורגר בקר עם רוטב ביג איב, חסה לליק, עגבנייה, בצל אדום ומלפפון חמוץ; וביג אמריקה - המבורגר בקר ברוטב ברביקיו סריראצ'ה.

זה סושי. באזל אשתורי הפרחי 14, ויצמן 273, תל אביב

פופ אפ ביג איב זה סושי (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פופ אפ ביג איב זה סושי | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

פופ אפ לבית הקפה גורמנדיז, ירושלים
במוזיאון ידידי ישראל יתמקם עד אמצע חודש דצמבר פופ אפ של קונדיטוריית גורמנדיז. במקום יציעו מאפי שמרים, קרואסונים, מקרונים, אקלרים ומבחר סופגניות.

גורמנדיז. ריבלין 20, ירושלים

תפריט חדש לבר האוכל קפלה, תל אביב
בר הקפלה מציע תפריט חדש של שף שחף שבתאי ובו מנות כמו סלקים צלויים וארטישוק עם טחינה תירס ובזיליקום; כרובית מטוגנת עם טחינת פלפלים וקארי, בצל מוחמץ, פאפאדם, מיקרו בזיליקום ושמן צ׳ילי; שרימפס צלוי בדאשי ג‘ינג‘ר, שום וכרישה; רביולי במילוי גבינות עיזים ברוטב בר-בלאן אסייתי; ודים סאם ירקות עם קוקוס, גלנגל, קרמל, שרי אדום ובזיליקום.

Cappella. הארבעה 28, מגדלי חג'ג' הקומה ה-14 במגדל הדרומי. תל אביב

תפריט חדש בקפלה (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
תפריט חדש בקפלה | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור

 

ספיישל מרקים ביאוזה, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט מרקים חדש ובו מרקים כמו פו ויאטמני עם ציר בקר, בצל סגול, בצל ירוק, אטריות אורז, נבטים, נענע, בזיליקום תאילנדי וכוסברה עם סינטה צרובה ובשר בבישול ארוך;
מרק מלזי על בסיס ציר דגים עם חלב קוקוס, כוסברה, בזיליקום תאילנדי, צ'ילי ואטריות אורז עם שרימפס צרוב ופיש קייקס; ומרק טום יאם עם פטריות שימאג'י, כוסברה, בזיליקום תאילנדי ונענע, אטריות אורז, צ'ילי ובר ים פרוס.

Yauza. איינשטיין 10 תל אביב. 03-6579080

מסעדת יאוזה (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
מסעדת יאוזה | צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

 

ספולייה, מסעדה חדשה ביפו
בר מסעדה חדש בשם ספולייה נפתח לפעילות במבנה לשימור ביפו. על האוכל במקום אחראית נעמי אבנעים ועל הקוקטיילים אלעד ברוך. המקום פתוח בימים שני עד חמישי משעה שש בערב ועד אחת בלילה ובמוצאי שבת עד אחת וחצי בלילה. בין המנות במקום: טרטר טונה אדומה על צזיקי, רביולי סלק וגבינות, סלט אנדיב וגבינה כחולה, סביצ'ה על לאבנה וסשימי מוסר ים בגספצ'ו ענבים.

ספולייה, יפת 20, יפו

ספולייה יפו (צילום: עידן מלכה, יחסי ציבור)
ספולייה יפו | צילום: עידן מלכה, יחסי ציבור

 

פסטיבל חורף בגן הבוטני בירושלים
עד סוף דצמבר יתקיים אירוע חורף בגן הבוטני בירושלים. במקום יוצגו מיצגי אורות לצד דוכני אוכל ופוד טראקס עם ערמונים קלויים, תפוחי אדמה ברטבים, קרפ צרפתי, נקניקיות, שתיה חמה, סנגריה, סופגניות ועוד. האירועים יתקיימו בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-21:30 ומוצ"ש  18:00-21:30.

לפרטים: 02-6794012  

מיי באנדלס, משלוחים חדשים
ב-14 ערים ברחבי הארץ יתקיים פיילוט של סטארט אפ מיי באנדלס, שמציע חבילות מוצרי צריכה יומימיים במשלוח חינם תוך שעה. המותג משתף פעולה עם תנובה, יוניליוור, שטראוס וחברות גדולות נוספות שאת מוצריהם ניתן להזיג בשיטת משלוח זאת. שירות המשלוחים של מיי באנדלס עובד בכל ימות השבוע בשעות 07:00-23:00 וביום שישי בשעות 07:00-13:00.

לפרטים

סיורים קולינריים בראש פינה
מתחם אוליאה מציע סיורים קולינריים לחנוכה שכוללים ביקור בבוסתן, טעימות יין ותצפית להרי נפתלי. הסיורים מתקיימים בימים ראשון עד שישי משעה עשר ועד ארבע בתיאום מראש.

אוליאה. התמרים 18 ראש פינה. 0533-650028

תפריט חורף בסלון יווני, תל אביב
המסעדה מציעה מנות חורף חדשות ביניהן קדירת קציצות לוקוס בעגבניות שרופות; פילה מוסר ים בעגבניות צלויות, שום, שמנת, יין לבן, צלפים וקלמטה; תבשיל קישוא בלאדי במילוי אורז לימוני ורוטב יוגורט; וטירופיטה - מאפה פילאס במילוי תרד ופטה.

סלון יווני. מלון West, תל אביב

סלון יווני (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור)
סלון יווני | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

 

תפריט חדש בשוקרייה, הוד השרון
המסעדה מציעה תפריט לילה חדש שמבוסס על לחמא בעג'ין בווריאציות שונות כמו גי׳בנה – גבינה ערבית עם מיקרו בזיליקום ועגבנייה, עלי לפת כבושים, תרד וביצת עין עם אבן יוגורט; בשר טחון עם טחינה; וחציל קלוי עם עלי רשאד.

שוקרייה. דרך רמתיים 18, הוד השרון. 077-5328604

בעג'ין בשר - שוקרייה (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
בעג'ין בשר - שוקרייה | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

 

פיצה טראק חדש בישוב ספיר, ערבה תיכונה
אברהם אייזנר פתח בישוב ספיר משאית פיצות שמציעה אופציות כמו פיצה עם זיתים, בצל, פטריות, טונה, תירס, מוצרלה, ובולגרית. המקום פתוח בימי שלישי מהשעה שש ועד אחת עשרה בלילה.

לפרטים: 052-8109289

תפריט סושי חדש בסיטרה, תל אביב
המסעדה חברה שוב לציפי גרשונוביץ שמציעה תפריט סושי חדש שמוגש במקום בימים שני עד שבת משעה שש בערב. בין האופציות במקום: מלבני אורז פריכים ועליהם טרטר טונה וסלמון ברוטב פונזו עם אבוקדו וטוביקו ירוק ושחור; אינדיאן רול: בס פנקו עם אבוקדו, בטטה סגולה, צ'ילי אדום חריף, אבוקדו, ספייסי סרירצ'ה, וצ'יפס הודי; ורול שיטאקה סלמון עם בטטה כתומה, אספרגוס, מעטפת סלמון, שיטאקה, ןטריאקי.

סיטרה. רוזנבלום הרצל 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב.. 03-6996633

סושי סיטרה (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
סושי סיטרה | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

 

פופ אפ דונאטס עד הבית של נאוברנד עם וולט
חברת ייבוא המזון NeoBrand תקים חנות פופ-אפ שתמכור דונאטס דרך אפליקציית המשלוחים וולט ברחבי הארץ במהלך חנוכה. שירות המשלוחים יהיה נגיש לתל אביב וגוש דן, אזור ראשון לציון, חולון ובת ים, אזור השרון, כפר סבא ורעננה, אזור ירושלים ובבאר שבע. מחיר הדונאטס: בין 8-12 שקלים ליחידה.

חגיגות 3 לסטרלינג, עמק יזרעאל
בר ההמבורגרים סטרלינג חוגג 3 עם מנת ספיישל של 3 המבורגרים במשקל מאה גרם במחיר 66 שקלים עם מרגז, צ'דר ובצל פטריות. מחיר המבורגרים עם צ'יפס: 66 שקלים.

דיינר סטרלינג, זרזיר. 04-832-0340

טעמי חורף בלג'נדה
רשת הגלידריות מציעה טעמים חדשים לחורף של הרשיז: גלידת שוקולד לבן בשילוב שברי עוגיות אוראו, קרם הרשיז בייגלה, עוגיות הרשיז ובייגלה מצופה בשוקולד לבן; וגלידת קשיו מתוקה מלוחה. בחנוכה מציעים פה גם כדור גלידה עם דונאטס  עם ציפוי ו-2 תוספות לבחירה.

גלידת לגנדה ספיישל חנוכה (צילום: יערה גדרון, יחסי ציבור)
גלידת לגנדה ספיישל חנוכה | צילום: יערה גדרון, יחסי ציבור

 

ספיישלים לחנוכה בגורדוס, חולון והרצליה
המסעדה מציעה ספיישלים לחנוכה עם אופציות כמו לביבורגר - מנת המבורגר עם שתי קציצות המבורגר, שתי לביבות וחזה אווז (78 שקלים); סופגניבורגר- סופגניית המבורגר עם חזה אווז וצ'דר בציפוי טמפורה עם קטשופ ואבקת סוכר (75 שקלים); ומילקשייק נוטלה ענק עם דונאט שוקולד ופררו רושה (54 שקלים).

גורדוס . שדרות אבא אבן 5 , הרצליה. שדרות ירושלים 222, חולון.

אירוע חנוכה באסיף, תל אביב
ניר מסיקה ישתתף באירוע הדלקת נרות במרכז הקולינריה אסיף. באירוע יתארח מסיקה עם אמו והשניים ידברו על מנות מסורתיות מהרפרטואר המשפחתי. כמו כן, באירוע יוגשו ספינג' עם קרם פטיסייר ומי ורדים, זלבייה, סלט שומר עם ירוקים ולאבנה וזעלוק - ירקות קלויים ואבן יוגורט על ברוסקטה.

פסטיבל סלטי חצילים במעדניות משני, ראשון לציון
במעדנייה יתקיים פסטיבל חצילים עם למעלה מעשרים סוגי סלטי חצילים כמו חציל ספרדי חריף, חציל מרוקאי, חציל בטעם כבד, חציל שום, חציל במיונז, חציל בטחינה וגרגירי חומוס, חציל בנענע, וחציל בסגנון יווני. הסלטים יימכרו במקום עד סוף דצמבר.

משני: צומת שילת מרכז ירדן, רחובות; רחוב המנוף 8, ראשון לציון: רחוב יעקב כהן 2

תפריט חורף ברי בר
רשת המשקאות מציעה תפריט חורף עם אופציות כמו סיידר עם קינמון, גוג'י ברי, תמרים, תאנים ותפוחים; משקאות צ'אי כמו צ'אי עם ג'ינג'ר, קשיו, סילאן, שיבולת שועל ומשקה שקדים; וקערות שיבולת שועל חמה עם תוספות של פירות טריים ואגוזים.

רשת חדשה להמבורגריית BBB
הרשת חברה לתחנות הדלק דור אלון ופתחה משאיות אוכל שמציעות המבורגרים במתחמי דור אלון בכביש 6 בצומת דבירה ובמחלף קיבוץ מגל. בהמשך ייפתחו משאיות נוספות ברחבי הארץ.


משלוחים חדשים למטרו פיצה ובאלי בורגר, רחובות
באלי בורגר ומטרו פיצה של השפים אביתר מלכה ויהונתן שרביט מציעים משלוחים חדשים לרחובות ונס ציונה. בהמשך יורחבו המשלוחים גם למזכרת בתיה ומושבים נוספים. בין האופציות במשלוחים: המבורגר דאבל צ'יז עם צ'דר; בורגר קלאסי עם קורנביף, מרמלדת אגסים, גבינה כחולה וארוגולה; ופיצה ארטישוק.

מטרו פיצה, באלי בורגר, רחוב אופנהיימר 10, קרית המדע, רחובות.

משקאות חורף רי-בר (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
משקאות חורף רי-בר | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

 

טעמי גולדה לחנוכה
רשת הגלידריות מציעה גלידה חדשה לחנוכה בטעם ריבת תות בהשראת סופגניה. בנוסף, בכל ערב במהלך החג עורכים בסניפי הרשת הדלקת נרות.

בלאק פריידי בג'פניקה
רשת הסושי מציעה לבלאק פריידי תפריט רולים ובו רול בצבע שחור עם סלמון עם טאמגו, מלפפון, גזר, וקנפיו בציפוי שבבי בטטה; ורול בצבע שחור צמחוני עם אבוקדו, טאמגו, מלפפון, גזר, וקנפיו, מצופה בשבבי בטטה.

מנות בוקר חדשות במסעדת ראי, כפר ראמה
המסעדה בכפר ראמה מציעה מנות בוקר חדשות כמו בורקס בולגרי, מסבחה, ביצה מקושקשת עם קוביות תפוחי אדמה, מאפה במילוי גבינה וביצה ומנקיש. בנוסף מציעים פה גם מנות חדשות בתפריט כמו פילה עגל ברכז רימונים, קובה מטוגנת עם יוגורט קציצת עגל בתיבול שובריצה בולגרית ופצ'יני צ'ושקי – פלפלים קלויים לצד כדורי גבינת שמנת, וטוסטוני בריוש.

ראי. כפר ראמה. 04-8368631; 054-7453734.

תפריט סחלבים בקפה גן סיפור
רשת המסעדות מציעה תפריט סחלב חדש לחורף ובו סחלבים כמו סחלב מסורתי עם גרנולה, קוקוס וקינמון, סחלב שוקולד עם פרליני שוקולד חלב, סחלב אספרסו עם מנת אספרסו וסחלב התותים של אריה עם ריבת תות, מקלות מרנג וקרמבל.

סוויט בוקס לחורף
מותג המתוקים מציע משלוח חורף במחיר 250 שקלים שמתוכם 10 שקלים ייתרמו לעמותת מייק א וויש. מהדורת החורף כוללת בין היתר עוגיות אוראו סמורס, אפרופו מצופה שוקולד לבן, מטבעות שוקולד, משקה ג'לי בלי בטעם אבטיח, סוכריית צ'ופה צ'ופס ועוד.

הרחבת משלוחים בני שי, נתניה
המסעדה הנתנייתית פותחת מטבח משלוחים חדש בתל יצחק מתוכו ניתן יהיה לבצע הזמנות לכל רחבי השרון. שירותי המשלוחים והטייק אווי מסניף המשלוחים יפעלו כל השבוע החל מהשעה 11:30 ועד השעה 23:00 וכן תינתן הטבת 15% הנחה למזמינים באתר עד השעה 17:00 בין הימים ראשון- חמישי.

השף סטפן יתארח במסעדת MESSA, תל אביב
שף סטפן מגיע לארוחות במסעדת מסה בתאריכים 29-30 בנובמבר. הארוחות יעלו 390 שקלים לסועד ויכללו מנות כמו סשימי פלמידה באבקת סלק, אבוקדו שרוף וגלידת יוגורט אבוקדו; ביצה עם פונדו תרד ורוטב כמהין; ריזוטו פריקי, טרגון, ומי זאהר; ובר ים ברוטב חמאה לבנה מעושנת בניחוח עץ אשוח.

משלוחים חדשים ביריד האוכל של דיזנגוף סנטר, תל אביב
וולט משתפים פעולה עם יריד האוכל בדיזנגוף סנטר ומציעים לראשונה משלוחים מהיריד. המשלוחים יוצעו בימים חמישי ושישי ויכללו בין היתר אוכל פרסי, מרוקאי, אסייתי, עירקי, תוניסאי, דרוזי, איטלקי ועוד.