בתוך נורמה של נהירת צעירים אל תל אביב ולא החוצה ממנה, אילן פרון הוא בחור די יוצא דופן. פרון, איש יין תל אביבי, בן למשפחת שפים, החליט להגר לחיפה ולפתוח דווקא בעיר המנומנמת קולינרית מסעדה חדשה, בתוך שוק תלפיות הוותיק שבשכונת הדר. עם המקום החדש הוא מנסה לעורר את האזור דרך אנרגיות טובות ואוכל טעים.

תלפיות חיפה פסטה (צילום: סיוון מלוקו רושיאנו ,  יחסי ציבור )
מסעדת תלפיות. יהיה חם בחיפה | צילום: סיוון מלוקו רושיאנו , יחסי ציבור

עוד אוכל טעים ברחבי הארץ בפייסבוק שלנו

"אני אמנם תל אביבי במקור אבל חיפה היא עיר יפיפייה בעיני ולכן החלטתי להגיע לכאן", הוא מספר לנו. "המבנה הגיאוגרפי שלה מעניין והיא מלאה בפנינים ובחומר אנושי מדהים - יהודים וערבים חיים בה יחד בדו קיום נעים. שוק תלפיות, כאן פתחתי את המסעדה, הוא שוק הירקות של חיפה ועם השנים הוא מאוד הוזנח. רציתי שהמסעדה תהיה דווקא פה ואולי תביא לשינוי בכל האזור של השוק". 

המסעדה החדשה, ששופצה על ידי פרון והאדריכלית מרתה בר כהן, נקראת אף היא "תלפיות", מונה שלושים מקומות ישיבה ומאזכרת מסעדות ירושלמיות לא מפונפנות עם אותנטיות של שוק אמיתי.

 

תלפיות אילן פרון (צילום: סיוון מלוקו רושיאנו,  יחסי ציבור )
אילן פרון. קודם תל אביבי, היום חיפאי | צילום: סיוון מלוקו רושיאנו, יחסי ציבור

פרון הגיע אל חיפה הגיע שעבר כאיש יין ואלכוהול במסעדות בתל אביב: הוא עבד במסעדת ננוצ'קה של ננה שרייר, שהפכה את המקום לטבעוני לפני כשנה ולפני כן עבד במסעדת הרברט סמואל של יונתן רושפלד. ההתבססות שלו בחיפה, נובעת מהרצון לעורר את העיר ולפתוח בה מסעדה פשוטה במחירים נוחים שתהווה נקודת משיכה לתושבים כמו גם לחוצניקים.

עוד באוכל טוב:

פרון מציע במקום תפריט עם ארוחות בוקר, צהריים וערב על בסיס התוצרת היומית המשתנה שהוא רוכש בשוק. בתפריט תוכלו למצוא: עלי גפן ממולאים, סביצ'ה דג ים טרי, חצ'אפורי וחינקאלי, שקשוקת שוק לארוחת בוקר וגם מרקי חורף שונים כמו מרק אפונה, מרק עדשים או מרק בטטה וג'ינג'ר לצד תבשילים מתחלפים. בעתיד הקרוב יציע פרון גם ארוחות שף אינטימיות ומובנות על בסיס דגים עם יין שיהיה מותאם על ידו וכן ערבי מוסיקה. 

 

תלפיות חיפה מרק (צילום: סיוון מלוקו רושיאנו,  יחסי ציבור )
ויש גם מרק | צילום: סיוון מלוקו רושיאנו, יחסי ציבור

טווח המחירים כאן נגיש (בין 25-40 שקלים לארוחת בוקר ותמחור אלכוהול זול במיוחד של 15 שקלים לשליש בירה לוונבראון) והמסעדה נטולות בשר, לאור החלטתו של פרון שלא להגישו במקום. "החלטתי לא להגיש בשר במסעדה כי אני באופן אישי מנסה כמה שפחות לגעת בו. לא נוח לי לעבוד עם חומר הגלם הזה". 

בתור המסעדה המודרנית הראשונה באזור של שוק תלפיות המתיישן, המבחן האמיתי של פרון יהיה ההתעוררות שהמסעדה תביא אתה לאזור. "אני חלוץ בשוק תלפיות וההצלחה שלי תימדד בעיני כשהשוק הזה יחזור שוב להיות מוקד קולינרי ומקום חי ותוסס", הוא מסכם.

תלפיות. סירקין 28, ראשון-חמישי: 07:00-23:00, שישי: 07:00-כניסת השבת; שבת: מוצאי שבת-23:00. טלפון: עדיין אין. כשר ללא תעודה.

>> לכל חדשות האוכל