עבור רובנו, שנות הילדות או סתם תקופות של חוסר זמן, הובילו פעמים רבות לפתרון בדמות אוכל תעשייתי כלשהו כמו חטיפים או מנה חמה - שרק מוסיפים לה מים - ואוכלים. בדיוק בשביל להימנע מהאפשרות הלא בריאה הזאת פותח פטנט ישראלי חדש בשם ג'יני, שמנסה להחליף את הנשנוש מחוסר זמן באוכל בריא ונטול חומרים מזיקים, אך כזה שלוקח בדיוק אותה כמות זמן להכין כמו מנה חמה פשוטה.

המפתחים של ג'יני הם אילת קרסו ודורון מרקו שעובדים על המיזם של ג'יני שלוש וחצי שנים וכבר גייסו לפרויקט למעלה מ-10 מיליון דולר. למעשה, ג'יני היא מכונה שנראית במבט לאחור כמו כל מכונת קפה ביתית. אליה, נכנס גביע שכולל בתוכו את כל החומרים של הארוחה ואחרי שתיים וחצי דקות מתקבלת המנה.

המגוון המוצע בגביעים של ג'יני כולל מבחר רחב מארוחות בוקר כמו חביתה או מקושקשת, דרך ארוחת צהריים כמו פסטה, מרק ירקות או אטריות אורז תאילנדיות עם ירקות, ואפילו קינוחים. לטענת המפתחים, כל המוצרים בתוך הגביע שומרים על הערכים התזונתיים שלהם, היות שהם מיובשים בהקפאה ולא עוברים תהליכי שימור אחרים ולא מוספים להם חומרים לא טבעיים או חומרי מאכל. באמצעות הטכנולוגיה שהם פיתחו מסוגל המכשיר לקחת את החומרים המיובשים בהקפאה ולהוסיף מחדש את הנוזלים הנדרשים בכדי להפוך את התכולה של הגביע למנה של ממש.

כבר עכשיו החל השיווק של מכשיר הג'יני ברחבי הארץ בתור התחלה. המכשיר מתאים לשימוש במשרדים, בשטח ובבתים כמובן. בהמשך מתכננים המפתחים להפיץ את הג'יני באוסטרליה ובאנגליה. המטרה הסופית של הסיפור הזה היא להחליף את האוכל התעשייתי והג'אנק פוד במזון שהוא הרבה יותרבריא, ועל הדרך גם למנוע בזבוז מזון.

ומה בגזרת הטעם? בחדשות הבוקר של ניב רסקין ניסינו את המנה התאילנדית של הג'יני - אטריות אורז עם תירס, פלפלים ובוטנים. למראית עין המנה נראית רגילה לחלוטין וקשה להאמין שהיא הגיעה מתוך מכונה, אם כי ניכר, לפחות בגרעיני התירס, שהם עברו ייבוש.

הריח מהמנה דווקא היה מגרה, אטריות האורז שמרו על מרקם מצוין וכך גם יתר הרכיבים, רק הטעם עצמו היה מעט אנמי וחסר תיבול (מה שבהחלט ניתן להוסיף לבד בבית בלי יותר ממלחיה ומפלפלת). בשורה התחתונה, למי שאין לו זמן לבשל או זקוק לארוחה מהירה לילדים, מדובר בפתרון די מדהים, שמרגיש בריא ואיכותי בהרבה מפתרונות תעשיתיים אחרים.