הבוקר התעוררו בענף המסעדנות ליום קשה במיוחד: ההוראות לסגור את בתי הקפה והמסעדות הותירה את התחום, על מאות אלפי עובדיו: ספקים, מלצרים, טבחים, שפים, מנהלי משמרת, ברמנים ועוד, בחוסר ודאות בנוגע לעתידם הכלכלי בתקופה הקרובה וכן בעתיד.

השף חיים כהן התארח בחדשות הבוקר וסיפר על השבוע הקשה בתחום שבו הדלדלה כמות הסועדים בהמשך להחרפת המצב, וכן על ההתמודדות עם ההוראות החדשותכהן התלונן בעיקר על אי הוודאות, המחסור במידע מפורט אודות האפשרויות שכן נותרו בידיהם של מסעדות ובתי קפה להפעלת מערכי טייק אווי וממכר בדוכני מזון, וכן על חוסר העקביות בין הרשויות השונות.

נציג משרד הבריאות באולפן הבטיח כי ביממה הקרובה תצאנה הוראות מדויקות שיאפשרו הפעלה מסוימת של דוכני מזון, בתי קפה ובתי אוכל במערך מסודר של טייק אווי ומשלוחים בלבד. כמו כן הוא הבהיר כי בניגוד לשמועות השונות, אין מעבר של נגיף הקורונה באוכל

פיצי קפה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בית הקפה פיצי של חיים כהן יפעל במתכונת טייק אווי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

כהן, שמסעדת השף שלו יפו תל אביב סגורה בינתיים, ממשיך בפעילות של פילדלפיה במערך משלוחים וטייק אווי, וכן יפתח לפעילות את בית הקפה שלו ,פיצי, למכירה בטייק אווי ולא לישיבה במקום.