mako
פרסומת

סוף - מקום חדש לאנשי בסטה והתדר בלוקיישן של סנטה קתרינה

השילוב בין מוזיקה מעולה, סאונד מקצועי, אוכל של השועלים הוותיקים בתחום ותפריט שבנוי עם המון חשיבה ומוגש גם בשעות הקטנות של הלילה הופך את Suf לדבר הלוהט הבא בתל אביב. לא מדובר בדיוק במסעדה וגם לא בבר, אלא במקום בילוי של אנשים עם פז"ם שכבר ראו, טעמו ורקדו את כל מה שטוב בתל אביב

לין לוי
פורסם:
יש גם שיפודים כמובן
סוף (Suf)|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

סוף (Suf) החדשה של שתי הקבוצות הכי חזקות בתל אביב - תדר ובסטה - לא דומה לאף מסעדה ולשום בר אחר בעיר. כמו מסעדת בסטה בזמנה גם סוף, כך נראה, פותחת דלת לעידן חדש של מקומות בילוי מזן שאין לו עדיין הגדרה. זה בלקני אבל לא בסגנון טברנה, אין כאן מנות חלוקה למרכז השולחן אבל יש שיפודים ומנות של מסעדה. ומה שעוד יש זה שילוב של מוזיקה, עמדת דיג'יי נשלפת וסאונד מטורף, מטבח סואן, בר שמגיש קוקטיילים מאוד מקצועיים ותפריט יין נהדר שבנה אבירם כץ. תמצאו בו יינות קלילים מיוון וגם יינות ספרדיים, מקדוניים, סלובניים ואל דאגה, גם צרפתיים. קיר היין שמתחבא מאחורי עמדת הדיג'יי, בדרך לשירותים, מעיד שרציניים כאן מאוד גם בעניין הזה.

קלמרי של סוף
קלמרי על טרטור|צילום: לין לוי, mako אוכל
סלט תפוחי אדמה ודג כבוש
סלט תפוחי אדמה ודג כבוש|צילום: לין לוי, mako אוכל

סוף היא פרי יצירה של אנשי הבסטה, שלימדו אותנו מה זה מסעדת שוק ואז מה זה בר יין עם אוכל איכותי, ושל אנשי התדר - שגידלו קהילה של היפסטרים בוגרים בתל אביב. בסטה המציאה זן חדש של מסעדות משוחררות מהפאסון, שלא מפספסות באוכל או בשירות. בתדר הגדירו מחדש את חיי הלילה של תל אביב, וקבעו רף חדש של איכות סאונד ופלייליסטים במקומות בילוי. עם פז"ם של 18 שנה, אלה אנשים שיודעים מה הם עושים ולא מפספסים בשום דבר.

ולמה לפתוח מקום דווקא בזמן שמתחילים השיפוצים של הפיאצה מאחורי בית הכנסת הגדול? "אנחנו לא פותחים מקום ברגע", אומר אבירם כץ, אחד הבעלים. "בעוד שנה השיפוצים יסתיימו ואנחנו נהיה בדיוק בשיא".

תפריט עם השפעות בלקניות
בלקני ים תיכוני|צילום: לין לוי, mako אוכל

סוף - מה בתפריט?

השף בסוף הוא עומרי לוי שעבד בבסטה, ואת המטבח מגדירים כאן כ"מטבח לילי". התפריט נחלק לפתיחים (18-54 שקלים), ראשונות (38-82 שקלים) ואז יש "מיוחדי הביתה" (62-79 שקלים) ומנות עיקריות "על האש" (92-152 שקלים). לגריל פחם יש כאן מקום נכבד במטבח שמאחורי הבר, ואם מתעלמים לרגע מאווירת הלילה ומסתכלים רק לכיוון הגריל, אפשר בטעות לחשוב שמדובר בשיפודייה.

פרסומת
עמדת די ג'י נשפלת
עמדת דיג'יי|צילום: לין לוי, mako אוכל
סוף באווירה של לילה
הבר|צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט הוא בעיקרו בלקני, אבל יש בו גם מנטי טלה, שהם בכלל כיסונים אוזבקיים (62 שקלים), פסטרמה טלה שמוגשת עם חמוצים (79 שקלים) ולחם סאג' שהוא בכלל מהאסכולה הים תיכונית (28 שקלים). הצד הבלקני מתגלה במנות כמו פאבה (32 שקלים), ריקוטה ודבש (35 שקלים) ודג כבוש עם סלט תפוחי אדמה (54 שקלים). יש גם קישוא פריך על ציזיקי (48 שקלים), ירוקים על לאבנה (58 שקלים), טרטר חאלבי עם בורגול, זרעי כוסברה ושומר (82 שקלים); והבסט סלר של כל תפריטי הבלקן בארץ - לביבות פרסה (38 שקלים).

סוף של לילה
שחקן חדש בחיי הלילה של תל אביב|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

את הקלמרי מצפים כאן בסולת והמנה מוגשת עם טרטור, שהוא מרק ציזיקי מתובל (74 שקלים). יש גם מנה לא שגרתית של ביצים עלומות שמוגשות ביוגורט כבשים וחמאה מזוקקת (58 שקלים) - לא בדיוק מנת לילה או בר, אבל לגמרי מנה עם קטע.

אווירה של לילה עם אוכל טוב ומוזיקה מעולה
אוכל טוב גם בשעות הקטנות של הלילה|צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת המנות המיוחדות יש חורטה ירוקים מבושלים בגריל עם גבינת מנורה (62 שקלים) ומאפה גוזלמה ממולא בתרד וגבינת טולום (64 שקלים). השיפודים שעולים על הגריל הם שיפוד תמנון, שמוגש עם קישואים ולאבנה (110 שקלים), שרימפס שמוגש עם אורז (125 שקלים), ויש גם קלאסיקות: סופלקי פרגית עם ירקות בגריל (92 שקלים), נתח קצבים עם תפוחי אדמה (152 שקלים) וקבב טלה עם קשקבל, חצילים ועגבניות (98 שקלים).

"זה מקום שיהיה אפשר לאכול בו טוב גם בשעות הקטנות", מסביר כץ. "בזמן שכל המטבחים כבר נסגרים בשעות האלה ואפשר רק להזמין נשנושים ליד הדרינק - בסוף אפשר יהיה להזמין גם מנה עיקרית. עדיין לא הגדרנו מה אנחנו, הזמן יעשה את שלו. בסוף תהיה פה פיאצה יפה וזה יכתיב את הווייב ואת האווירה. הסלוגן של סוף הואeverything for everyone. בסוף אנחנו רוצים להביא כאן ביסים טעימים ומוזיקה טובה ושזה יתאים לכולם ויהיה מזמין ונגיש. יצאנו בשביל זה מאזור הנוחות שלנו".

מתחם בית הכנסת הגדול. ראשון-שבת מ-19:00. משישי הבא המקום יפעל בימי שישי גם בצהריים. לשאלות, הזמנת מקום ובירורים: 054-8813324

מצאתם טעות לשון?