השף אייל שני הופך לנגד עינינו לאימפריה גלובלית שאין לה אח ורע מבחינת השפים הישראלים. עם סניפים של המזנון שפרוסים כבר ב-3 יבשות מסביב לעולם, השף ממש לא מראה שום סימני עצירה. אחרי שפתח את סניפי המזנון בהצלחה בפריז, מלבורן, וינה, ובשנה שעברה גם בצ'לסי מרקט בניו יורק, שני וקבוצת המסעדנות שלו פותחים בעוד קצת פחות משבועיים סניף נוסף וענקי בתפוח הגדול.

סניף המזנון החדש ימוקם הפעם ברחוב 72, על ברודווי. מיקום מרכזי במיוחד, ובניגוד למזנון צ'לסי מרקט שנמצא בתוך שוק אוכל גדול, הפעם המזנון פונה ישירות אל הרחוב וניצב עצמאית אל מול הקהל הניו יורקי והתיירים הרבים שמחפשים מה לאכול. הסניף החדש בברדווי יהיה אפילו יותר גדול והומה מזה שבצ'לסי מרקט, כך מוסרים לנו מהקבוצה, וכמובן שגם הקירות שלו, כמו כל המזנונים מסביב לעולם, יעוטרו בכיתוב בעברית של שמות המנות בתפריט.

View this post on Instagram

מזנון ניו יורק השני, רחוב 72 על ברודווי. 12 ימים לפתיחה

A post shared by Eyal Shani. Chef (@eyaltomato) on



ומה לגבי האוכל? כמו בכל פעם שאייל שני פותח מזנון, גם הפעם יוכנסו לא מעט חידושים לתפריט. בגזרת הפיתה המפורסמת של השף יוגשו כאן למשל קלאסיקות כמו פיתה לבן - במילוי כרובית, פיתת סטייק אנד אגז או פיתה במילוי רטטוי; לצד חידושים כמו פיתת שרימפס קריסטל ענקיים; פיתה במילוי אבוקדו וביצה; פיתת חריימה; פיתה עם שניצל סלמון ענק; או פיתת קבב.

הפעם שני מתכוון להגיש גם מבחר רחב של מנות מוכרות שלו, שאינן בפיתהף חוץ מפרח הכרובית המוכר שכבר הפך לסמל המקום: כך למשל תמצאו במזנון החדש בברדווי גם מנת שניצל מלכה שהוא מגיש במסעדת מלכה הכשרה שלו בתל אביב - שניצל חזה עוף דקיק במילוי של פירה ובציפוי פירורי לחם פריכים או פלאפל בורגר - מנת פלאפל ענקית במילוי של בשר.

View this post on Instagram

A post shared by Miznon NYC (@miznon_nyc) on

View this post on Instagram

A post shared by Miznon NYC (@miznon_nyc) on

מאז פתיחת המזנון בניו יורק, כובש שני את הקהל המקומי וזוכה לשלל ביקורות חיוביות והישגים תקשורתיים בתקשורת האמריקאית. לא פלא אם כך שהצעד הבא, מביא לניו יורק לא רק את הפיתות של השף, אלא גם את מסעדת הדגל שלו - הסלון. בעוד כחודש וחצי יפתח שני לראשונה מסעדה שלו שאינה המזנון, בניכר. שני מביא הפעם לניו יורק את מסעדת הסלון היוקרתית שלו, שפועלת בתל אביב למעלה מעשור, במשך יומיים בשבוע בלבד, על בסיס תפריט שמשתנה כל הזמן ונחשבת לאחת המסעדות היקרות יותר שפועלות בישראל. המסעדה תתמקם בשכונת הל'ז קיטשן הפופולרית ולשני יצטרפו בעבודה שם שפים מוכשרים מהקבוצה שפעלו עד כה בישראל.

המזנון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
כובשת את העולם. הפיתה של אייל שני | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל



למרות הצעדים הענקיים של התפתחות הקבוצה בניו יורק בחודשים הקרובים, מההיכרות שלנו עם השף אנחנו בטוחים שזאת ממש לא המילה האחרונה בכל הנוגע להתפרסות הגלובאלית של שני והקבוצה שלו בארצות הברית בפרט ובעולם בכלל.