השף קונדיטור מורן גיל הוא אחד מהאופים הביתיים שהפכו בתקופת הקורונה להצלחה מסחררת. היצירה שלו היא קודם כל יפהפייה, מה שגרם לה לבלוט ולכבוש את הרשתות החברתיות, ומעבר לאסתטיקה - גם הרעיון המקורי של גיל ליצור עוגות שמתבססות על מבחר טעמים שונים בתוך אותה עוגה, במקום לייצר עוגות קונבנציונליות, מצא חן מאוד בעיני הציבור הישראלי שאוהב לטעום כמה שיותר. 

כעת, אחרי תקופה של כשנתיים שבמהלכה גיל הפך את הבית שלו למפעל ייצור שמספק משלוחי עוגות מחולקות לכל רחבי הארץ, הוא החליט שבשלה העת למקום משלו. בשבוע החולף הוא פתח לפעילות את הקייקרי, בית קפה ומאפייה חדשים ברחוב אלנבי בתל אביב שם ניתן להגיע ולנשנש פרוסת עוגה מעוצבת עם כוס קפה או לרכוש הביתה.

 

מורן גיל עוגות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הטארטים של מורן גיל | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

מורן גיל עוגות גבינה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
העוגות המחולקות שכבשו את הרשת | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

שמעתם על עוד מקום חדש ושווה שנפתח, מוזמנים לספר לריטה באינסטגרם

בקייקרי מציע גיל את מבחר הטארטים שאפשר לרכוש לראשונה כחתיכה אישית או להרכיב עוגה משלל חתיכות שונות. הטארטים כוללים בין היתר טעמים כמו אגוזי לוז וקפה; אוכמניות ופקאן; פטל; פיסטוק ושוקולד חלב; שוקולד לבן ושברי פקאן; וניל ותפוחים מקורמלים ופאי פאלן פריזאי עם ריקוטה.

לצד הטארטים הרבים גיל יצר במקום גם אופציות בוקר שהולכות יותר טוב עם קפה למי שטארט על הבוקר כבד עליו, כמו עוגה בחושה נוגט או פיסטוקים עם נקטרינות צלויות בוויסקי. בהמשך הוא מתכנן להרחיב את ההיצע המקום ואף להציע מספר אופציות מלוחות בעתיד.

המקום פתוח בימות השבוע מהשעה שמונה ועד שבע בערב ובימי שישי עד השעה ארבע.

קייקרי. אלנבי 31, תל אביב. 077-4540065