כל חיפאי, וכל חובב בשר מכיר את הסינטה בר, אחת המסעדות המצליחות ביותר בחיפה. אחרי אינספור המבורגרים וסטייקים, בעלי סינטה בר החליטו להתקדם לעבר המטבח האיטלקי, עם מסעדה חדשה בשם ממבו מילאנו, שנפתחה במיקום שבו שכנה הסינטה בר בעבר, ועבר בשנה האחרונה שיפוץ מקיף.

"כל מסעדה בקבוצה שלנו היא בסגנון אחר", מסבירה חן, מנהלת תוכן ומדיה של קבוצת הסינטה בר, שמונה כבר לא פחות מ-5 מסעדות בחיפה, "הייתה לנו התלבטות בין איטלקי לאסייתי ובסוף החלטנו שאנחנו מאוד אוהבים את איטליה ואת האוכל הזה, ושזה יותר ה-DNA שלנו. זאת הייתה החלטה נכונה כי זה קולע להמון אנשים, והאוכל שאנחנו מציעים פה מיוחד באזור של חיפה, כאן מרבית המסעדות האיטלקיות טיפה יותר מיושנות".

ממבו מילאנו רביולי  (צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור)
ממבו מילאנו רביולי | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור
ממבו מילאנו חיפה  (צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור)
ממבו מילאנו חיפה | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

אומנם המסעדה פתוחה זמן קצר בלבד, אבל השמועה עליה כבר פרסה כנפיים ולפחות לפי גורמים מטעם המסעדה, מדובר בלהיט. "אנחנו קבוצה קולינרית מאוד מוכרת בחיפה והייתה ציפייה גדולה למסעדה. עכשיו כשפתחנו - יש טירוף. עוד לא פרסמנו וכבר יש רשימות המתנה".

התפריט בממבו מילאנו מגוון וכולל אפשרויות כמו ברוסקטה טרטר דג ים עם עשבים ואיולי (58 שקלים); כרישה צלויה עם קרם כרישה וצנוברים עם פרמזן ובלסמי מיושן (48 שקלים); סלט קיסר עם לבבות חסה, קרוטונים, פרמזן ורוטב קיסר (48 שקלים); חציל בחמאה חומה עם דבש, מרווה, פקאן וקרם פרש (48 שקלים); נודי פסטה עם קרם תירס ורוטב חמאת פורצ'יני (52 שקלים).

כמו כל מסעדה איטלקית שמכבדת את עצמה, גם כאן תמצאו מבחר פסטות ופיצות ביניהן פטוצ'יני קרבונרה עם בייקון טלה, ג'ין, חלמונים, צ'ילי יבש, פלפל שחור ופרמזן (72 שקלים); פטוצ'יני עם 5 סוגי פטריות, חמאה, תימין ויין לבן (66 שקלים); ספגטיני קרם פיסטוק עם פטרוזיליה, שום, פיסטוק איראני ופרמזן (64 שקלים); וטורטליני דלעת בקרם ערמונים, רוטב חמאה, יין לבן, אפונת שלג ומרווה (68 שקלים).

ממבו מילאנו פסטה  (צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור)
ממבו מילאנו פסטה | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור
ממבו מילאנו טיראמיסו  (צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור)
ממבו מילאנו טיראמיסו | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

בין הפיצות פה: מרגריטה קלאסית עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום (52 שקלים); פיצה פפרוני עם רוטב עגבניות, מוצרלה מעושנת ופלפל צ'ילי טרי (62 שקלים); פיצה עם בוראטה של משק עברי ובזיליקום (68 שקלים); ופיצת ארבע גבינות עם בשאמל, מוצרלה, גורגונזולה, פרמזן, גבינת תום ובצל ירוק (68 שקלים).

בגזרת העיקריות קיים מספר מצומצם יחסית של אופציות כמו פילה מוסר צלוי בעגבניות, זיתים, אורגנו, פלפל חריף ושמן זית; דג פורל בחמאת לימון, צלפים, סליקורניה ותפוחי אדמה צלויים; זנב שור בציר עם יין אדום, פולנטה טרייה ופרמזן; וסקלופיני עגל עם גרמולטה, ברוקולי ופירה. טווח המחירים למנות העיקריות נע בין 68-108 שקלים.

בין הקינוחים אפשרויות מקוריות כמו פולנטה מתירס טרי עם מוס שוקולד, גלידת שוקולד, בראוניז ואגוזי לוז; טירמיסו עם זביון מרסלה, ביסקוטי וגלידת קפה; טארט צנוברים עם תבלינים, רוטב תאנים וגלידת יוגורט; ובריוש כרוך במילוי חלבה, פיסטוק, ושוקולד לבן (38-42 שקלים לקינוח).

כרגע המקום פתוח משעות הערב בלבד, אבל בעוד שבוע הוא כבר ייפתח גם בשעות הצהריים, אז תוצע עד השעה 17:00 הנחה של 15 אחוז.

ממבו מילאנו. שדרות מוריה 127, חיפה. 077-2302550. ראשון-שבת 17:00-24:00. לא כשר