מאז הפתיחה של מסעדת דוק בתל אביב לפני כשנתיים וחצי, הוכיח השף אסף דוקטור שהוא אחד היוצרים הבולטים ביותר בסצנה הקולינרית הישראלית. דוק, שהפכה עם הזמן לאחת מהמסעדות המעניינות שפועלות בארץ, מתבססת אך ורק על חומרי גלם מקומיים והיא אחות קטנה ואינטימית יותר למסעדת הגריל הישראלי, האחים, שפועלת בסמוך לה.

אחרי מסעדות האחים ודוק, פותחים האחים יותם ואסף דוקטור מסעדה חדשה בתל אביב, בשם אייבי (ABIE). אייבי התמקמה ברחוב לינקולן בתל אביב והיא נקראת על שמו של אייבי נתן. "רצינו להעביר משהו במיקום ובוויב של שנות השמונים והשבעים אז אייבי נתן קשור גם נוסטלגית וגם לרוח שחיפשנו להעביר כאן", מסביר אסף דוקטור. 

במסעדה כחמישים מקומות ישיבה, רובם בחלק החיצוני וחלקם בחלל הפנימי שמשקיף על עבודת הטבחים ועל גריל עץ גדול שמשמש להכנת חלק ניכר מהמנות כאן. באייבי לקחו על עצמם האחים דוקטור את האתגר להפוך את קונספט מסעדת הדגים החביבה על הישראלים מז'אנר הולך ונכחד לגרסה עדכנית ורלוונטית. "חשבנו שנושא הדגים בארץ לא מטופל מספיק", מסביר דוקטור, "וקצת כמו מה שעשינו באחים לשיפודיות אנחנו רוצים לעשות למסעדות הדגים באייבי". 

אייבי מליטות מטוגנות  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
מגוון מנות דגים מקומיים | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

המטבח של המסעדה מציע מגוון דגים מקומיים כמו מרמיר, פלמידה, סקומברי, והמושט הכל ישראלי, שיתחלפו בהמשך על פי ההיצע של הים. הרעיון הוא לא להגיש מנות בשר בכלל ולהתבסס על דגים ופירות ים מהים התיכון. כרגע מוגש באייבי תפריט הרצה שמחולק למנות פתיחה קטנות, מנות ראשונות על בסיס דגים כבושים, נאים או מעושנים, מנות ירקות, מנות דגים ופירות ים שנעשות בגריל העץ ודגים בשמן עמוק.

בין היתר ניתן למצוא כאן אפשרויות כמו איקרה מצוינת שמכינים במקום, פאבה, סלט טבולה וסלק או מסבחת חצילים (15-25 שקלים לצלחת קטנה כולל לחם). בין הראשונות: מנה מצוינת של פלמידה לבנה כבושה עם סלט של תפוחי אדמה מעושנים, שמנת חמוצה וחזרת טרייה; סשימי של אינטיאס על סלסת עגבניות ירוקות שרופות וגרידת חושחש; סלט רשאד עם צנון, תפוזים ופיצוחים; כרוב ערבי אפוי ביין לבן, צ'ימיצ'ורי וזעתר וקישוא בלדי צלוי עם אבן יוגורט מגורדת ומנטה (19-61 שקלים למנה ראשונה).

אייבי ברוסקטה אנשובי  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
אנשובי על ברוסקטה עם אבוקדו ועריסה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

מנות הדגים ופירות הים מהגריל כוללות אפשרויות כמו סבידה על ציזיקי קישוא מטוגן, עגבניות מרוסקות ועלי שומר; שרימפס קריסטל ברוטב עגבניות שרי צלויות עם ערק; סרטנים כחולים וחמאת עשבים ויין לבן; בר ים ברוטב חריף של פלפלים וארטישוק ירושלמי; מושט מטוגן עם עשבים ומטבלים או מליטות מטוגנות עם עלי ג'רג'יר (48-105 שקלים למנה). הקינוחים גם הם משתמשים בגריל העץ של המקום עם אפשרויות כמו מרשמלו צלוי על קרם לימון ושוקולד לבן עם בצק פריך ולצידו ניתן למצוא קינוחים נוספים כמו בוואריה קלאסית או קינוח על בסיס יוגורט.

כרגע נמצא המקום לקראת סיום תקופת ההרצה (היא תסתיים השבוע או בשבוע הבא), מה שאומר שהתפריט עדיין משתנה ומתעצב (בכל מקרה התפריט כאן ישתנה לעתים תכופות לאור השינויים בדגים הטריים שיהיו בנמצא כך שאותה מנה יכולה להשתנות גם יום אחרי יום). אייבי פתוחה בשעות הערב בלבד, משעה שש בערב ועד חצות בכל ימות השבוע, מלבד ראשון. בקרוב יפתחו כאן בימים שישי ושבת כבר משעות הצהריים ובהמשך תיפתח המסעדה גם לסרביס צהריים בימות השבוע. 

אייבי, לינקולן 16 תל אביב. טלפון: 03-7775161