פר דרייר מולים (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
מולים. מהחדשות | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

רק השבוע התייחסנו כאן לצמיחה הלא פוסקת של מתחם נגה ביפו, עם ההודעה על פתיחת מסעדת OCD של רז רהב בעוד כחודשיים, והנה מקום נוסף עומד להפציע שם. הפעם זהו בר היין המוכר פר דרייר, שעובר למתחם ופותח בסמיכות לו גם מעדנייה ובית קפה תחת אותו השם.

איפה תאכלו בסופ"ש? בואו לקבל השראה בפייסבוק שלנו

"כבר שנתיים שאני מחפש מיקום חדש לפר דרייר", מספר דוד אבוקיה, הבעלים של בר היין שפועל זה שש שנים בחצר נסתרת ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. "התעכבתי כי המיקום היה לי פחות חשוב מאשר החלל עצמו, וכאן במתחם נגה זאת הפעם הראשונה שראיתי חלל שאני אוהב מספיק. באופן כללי, יש משהו באזור הזה שמזכיר את אירופה. אני מאוד מתחבר למתחם, הוא מהווה בעיניי המשך ישיר לשכונות כמו נווה צדק או פלורנטין".

עוד באוכל טוב:


פר דרייר דוד אבוקיה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
אבוקיה. בא מהצד של הלקוח | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

גם בגרסה החדשה יכלול הפר דרייר גינה גדולה שיראו רק מי שייכנסו פנימה. המקום יכיל עד 200 מבלים ואפילו יקצה חלל למשחק פטנק (שילווה כאן בבר פסטיס שיפעל בעת טורנירים, כמיטב המסורת הצרפתית). בבר היין מתכוונים לשים דגש גדול יותר על אוכל, והצטיידו לשם כך במטבח חדיש ומאובזר מזה שפעל בפר דרייר עד כה. "אנחנו נרחיב כאן את נושא האוכל", מבטיח אבוקיה, "אבל הפילוסופיה שלנו עדיין תהיה אוכל פשוט, איכותי, טעים ובגובה העיניים".

השף מוריס אביטן (בייעוצו של השף-קונדיטור ערן שוורצברד) הוסיף לתפריט מנות כמו קלמרי על הפלנצ'ה ומנת מולים קלאסית, והשאיר מנות שמלוות את הפר דרייר מזה שנים כמו פטה כבד, סלט כרובית עם פקאנים ואשכולית, קרפצ'יו רוסטביף, סלט שוק עם שלל ירקות, פטריות על לבנה עם שום, תימין ובזיליקום וניוקי עם שמן כמהין. המנות במקום תהיינה קטנות ובינוניות, כאלה שכיף לחלוק, ומחירן ינוע בין 30 ל-90 שקלים. כמו כן, על מנת לאפשר לסועדים לטעום סוגים שונים של יין מבלי לשלם יותר מדי על כל כוס, יציעו בפר דרייר החדש כוסות יין קטנות יותר, במחיר ממוצע של 20 שקלים.

פר דרייר קלמארי (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
שמישהו ימזוג לנו כבר יין | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב



בחזית המקום יפעלו בית קפה ומעדנייה שבהם יוצעו מאפים, ארוחות בוקר בסגנון צרפתי, סלטים וכריכים. המעדנייה תכלול מבחר לחמים, גבינות רבות מאירופה ומישראל, בשרים ודגים כבושים, פסטות יבשות וטריות, סלטים, זיתים לקנייה במשקל ועוד. "לצורך גיבוש המעדנייה אנחנו נוסעים כל הזמן בין יצרנים שונים בארץ ומחפשים מוצרים", אומר אבוקיה. "לדעתנו אין באזור הזה יותר מדי מעדניות וזה חסר. המעדנייה גם מאפשרת לנו לחבר בין חומרי הגלם שאנחנו מחזיקים שם לתפריט של בית הקפה ובר היין".

בעוד כמה חודשים, לאחר שהעסק יחל את פעילותו, יוגשו כאן בסופי השבוע בראנצ'ים. אבוקיה גם שואף לתת פייט לבראנצ'ים שמוגשים היום במקומות מובילים בתל אביב ויפו, עם מנות ביצים קלאסיות בביצוע מדויק ואווירת בילוי וחופש. "אני מאוד אוהב בראנצ'ים של סופי שבוע, ויש בראנצ'ים מצוינים שמוצעים בתל אביב במקומות כמו מלון נורמן והוטל מונטיפיורי, אבל אני חושב שעדיין אפשר לשפר את התחום", הוא טוען. "לטעמי אין עדיין בארץ בראנץ' שמשלב נכון אוכל ואווירה".

פר דרייר סלט (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
ברוך הבא לתפריט, סלט | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב



פר דרייר החדש ייפתח רשמית ב-22 לדצמבר, לאחר שהגרסה הנוכחית של המקום תיסגר ב-19 לדצמבר, במסיבה מיוחדת שתתקיים בשבת בצהריים. על אף המעבר למקום חדש, אבוקיה מבטיח כי המאפיינים של הפר דרייר המקורי יישמרו. "במשך כל השנים ששרדנו כאן, שהן ראויות לציון לעסק כזה בישראל, הסוד של הפר דרייר תמיד היה מבחינתי באווירה ובשירות. אנחנו אנשים שמארחים, ואני חושב שזה ניכר. אני במקור לא מסעדן, אלא מגיע בכלל מתחומים כמו נדלן וטקסטיל, ויש לזה יתרון. גם כי אני לא ילד שפותח עסק אוכל בגיל 20, ויש לי ניסיון עסקי שאין להרבה אנשים שפותחים מסעדות, וגם כי אני מצליח להסתכל על הדברים מחוץ לקופסה ומתחבר מאוד לנקודת הראייה של הקליינטים".

פר דרייר. בת עמי 7, מתחם נגה, יפו. 03-6292111. ראשון-שבת, המעדנייה 19:00-07:30, בר היין 01:00-17:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל