תפריט חדש במסעדת עלה גפן, קריית אתא
השף עומר עילואן ממסעדת עלה גפן בקריות מציג תפריט חדש אותו ניתן גם לנסות בארוחת טעימות. עילואן בנה שלוש אופציות לארוחת טעימות בהן מוגשות מגוון מנות מהתפריט למרכז שולחן: ארוחת 7 מנות ב-220 שקלים, ארוחה זוגית ב-240 שקלים לסועד וארוחת 8 מנות ב-300 שקלים לסועד. בין המנות בתפריט החדש: שאנקליש - גבינה סורית ביתית עם זעתר, קצח, פפריקה מתוקה ונענע יבשה, על מצע סלט עגבניות שרי עם עלי נענע, בצל סגול וזיתי קלמטה (43 שקלים); סברס בלאדי - סברס חתוך עם כדורי לבנה כבושים, נענע קצוצה, רכז רימונים, שקד פרוס קלוי ושמן ריחני (41 שקלים); שקדי עגל צרובים בגריל, עם לבבות חציל באלדי קלוי ונגיעות לבנה ביתית חמוצה, סילאן ולחם קלוי (63 שקלים); פטארש פילה - נתחי פילה בקר מבושלים בשמן זית, חמאה מזוגגת ופפריקה מתוקה על מצע לבבות חציל באלדי על האש עם טחינה, שום ולימון (58 שקלים) ועוד. את ארוחת הטעימות ניתן להזמין בימי שלישי עד חמישי ובמוצ"ש.

עלה גפן. שד' ההסתדרות 271 (מתחם iway), קריית אתא. 04-6293746

מסעדה חדשה לרשת בנדיקט בברלין
אימפריית ארוחות הבוקר של קבוצת בנדיקט הכריזה על פתיחתה של מסעדה חדשה, הפעם מחוץ לגבולות ישראל. המקום החדש נפתח בברלין, וממוקם בתוך מלון בוטיק במערב העיר. ארוחות הבוקר יוגשו לאורחי המלון כמו גם לאנשים שיגיעו רק כדי לסעוד את ליבם. כרגע הסניף נמצא במתכונת הרצה ופתוח בין 07:00 ל-15:00.

בנדיקט ברלין. Uhlandstraße 49 Berlin

פתיחה מחודשת למסעדת ברנז'ה, תל אביב
לאחר חודש וחצי, במהלכו עבדו צוות מסעדת הברנז'ה על בניית תפריט מחודש ושדרוג כללי של המסעדה, מסעדת ברנז'ה המחודשת תיפתח באופן רשמי בראשון לנובמבר. תפריט המסעדה עבר רענון ושדרוג כללי ונבנה בעקבות מסע קולינרי שעברו השפים של קבוצת בלו בברצלונה.

ברנז'ה. דוד אלעזר 15, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6562626

עוד באוכל טוב:

ערב אומניבור במסעדת אואזיס, תל אביב
מסעדת אואזיס של השפית רימה אולברה מכריזה על ערב אומניבור נוסף (פירוש המילה אומניבור בלטינית היא אוכל הכל). ערב האומניבור השני יתקיים ביום שלישי, 1 בנובמבר, תחת הכותרת "Dragons Dreaming" עם מגוון מנות שהותאמו ליינות סאקה שילוו בהרצאה על המאפיינים והסוגים השונים של הסאקה. בין המנות שיוגשו בערב: סקאלופ צלויים בעלי ג'ינגר מיוגי מהגינה של רימה, טאטאקי אנטיאס המאצ'י יפני, אגדאשי, סורבה מלפפונים ושיסו ועוד. מחיר הערב הוא 495 שקלים לאדם וכולל הרצאה וסאקה.

אואזיס החדשה. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022

מתחדשים בפרונטו קיוסקו, תל אביב
דוכן המזון המהיר פרונטו קיוסקו בשוק צפון של השף דיוויד פרנקל משיק פיצות טבעוניות, ומבצע  של 1+1 על מגוון הפיצות המוצעות בתפריט בימי ראשון, בהזמנת משלוחים דרך האתר או דרך האפליקציה. 

פרונטו קיוסקו. ראול ולנברג 20, שוק צפון, תל אביב

תפריט חדש במסעדת ים 7, הרצליה
במסעדת ים 7 משיקים תפריט חדש עם דגים טריים ופירות ים. עונת הסתיו נחשבת לעונת דיג עשירה, ובמסגרתה ניתן יהיה למצוא בתפריט החדש מנות כמו סלט של טרטר טונה אדומה עם ירקות שורש ועלי אנדיב (62 שקלים), פלאפל הודי (42 שקלים), פילה לברק עם תבשיל בצלים (134 שקלים) ופילה מוסר ים וריזוטו עגבניות (123 שקלים). את התפריט החדש מלווה תפריט יינות ישראלי.

ים 7. רמות ים 122, הרצליה. 09-9566950

ים 7
פילה מוסר וריזוטו עגבניות בים 7 | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

חוגגים את ליל כל הקדושים במסעדת OCD, תל אביב
השף רז רהב מקבל את עונת הסתיו במסעדת OCD עם שבוע שכולו מחווה לחג Halloween, ליל כל הקדושים האמריקאי. בין 31.10 ל-4.11 תתקשט המסעדה, כמיטב המסורת ובהשראת החג, ותציע תפריט טעימות מותאם לחג. בין המנות: משחק על בייגל ממולא, קליפורניה רול סטייל OCD, קורן ברד עם מרקמים של תירס ובשר שפונדרה מפורק ומטוגן ופופקורן חריף, דג מאודה עם גריטס (דייסה אמריקאית), קארי דלעת ובייקון וטורטליני במלית של בטן חזיר וקרנבריז. תפריט הטעימות יוגש לאורחי המסעדה במחיר של 310 שקלים לסועד.

OCD. תרצה 17, מתחם נגה, תל אביב יפו. 03-5566774

חוגגים את ליל כל הקדושים ברינה ואליס, ירושלים
מסעדת רינה ואליס הירושלמית תחגוג במשך יומיים את חג ליל כל הקדושים האמריקאי עם תפאורה מתאימה ומנות מותאמות לחג כמו סלט דלעת ובורגול עם עשבי תיבול ופאי דלעת קלאסי לקינוח. החגיגות יתקיימון ב-31/10 וב-1/11.

רינה ואליס. קרן היסוד 38, ירושלים. 02-5617638

תפריט תשרי-חשון במשק ברזילי, תל אביב
מסעדת משק ברזילי בנווה צדק מתחדשת עם תפריט סתווי. בין המנות: סלט מונבטים – רימונים, עדשים מונבטות, עלי בייבי, תפוחים, סלרי בויניגרט רימונים (40 שקלים); פנג'בי חצילים – פיתות עדשים קטנות ושרופות עמוסות בסלט חצילים, לימון כבוש וסלט עגבניות כוסברה חריף (42 שקלים); טרין חצילים ופלפלים - טרין ממולא גבינות טבעוניות ופסטו עם פוקצ'ה עשבי תיבול וסלסת עגבניות (44 שקלים); וניה סאל – סטייק דלעת בניחוח הודי, פירה שורשים, סלט לוביה ושעועית פיקנטי, קארי אגוזי לוז (65 שקלים).

משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, ת”א. 03-5166329

או לה לה ולחמים סוגרים את הפופ אפ ועובדים על לוקיישן חדש, תל אביב
אחרי שיתוף הפעולה שלהם בקיץ האחרון, הפופ אפ של או לה לה ומאפיית לחמים ייסגר היום, ובקרוב הם יחזרו שוב עם לוקיישן חדש והפתעות נוספות.

אין תמונה
פנג'בי חצילים עם פיתות עדשים במשק ברזילי

מנת הבית בידינו: שבוע הבשלנים בירושלים
30 בשלניות ובשלנים ירושלמים נפגשו עם 30 שפים של מסעדות ירושלמיות מובילות. התוצאה: 30 מנות מיוחדות שיוגשו למבקרים במסעדות הנבחרות במהלך השבוע הבא. את המנות כולן יטעמו וידרגו הסועדים שיגיעו למסעדות במהלך השבוע, וגם השפים ישראל אהרוני, אבי כהן ואילן גרוסי.

לפרטים

מסעדת שלו ביער מארחת את יקב אמפורה, קריית טבעון
מסעדת שלו ביער ויקב אמפורה משתפים פעולה בערב שיכלול ארוחת ערב מלאה לצד ארבעה סוגי יינות של יקבי אמפורה, בליווי הסבר על דרך הכנת היין על סוגיו השונים. בנוסף, במהלך הערב תתקיים הופעה מיוחדת של סולן להקת גאיה, גילי ליבר. המחיר לסועד באירוע יהיה 179 שקלים.

שלו ביער. שיכון האלה 2, קריית טבעון. 04-9831837

>> לכל חדשות האוכל