קפה רמב"ן: שווה להכיר גם בלי להתארח במלון
פתיחת שולחן חלבית, שירות של מלון בוטיק וקהל ירושלמי מגוון: קפה רמב"ן הוא מקום ששווה להכיר, גם אם לא מתארחים במלון של קבוצת מחניודה. קצב הפתיחות של אסף גרניט ועמיתיו כל כך מסחרר, שהפנינה הזאת כמעט חמקה מעינינו

כמה מארוחות הבוקר הכי טובות בירושלים מוגשות בקפה יהושע, בקפה קדוש, במשק עפאים ובמלונות היוקרה של העיר. גם מסעדת צמח של קבוצת מחניודה הציעה בעבר ארוחות בוקר, וסגירתה הותירה חלל לא קטן בזירה המקומית. נדמה שמי שממלא עכשיו את אותו חלל הוא קפה רמב"ן, בית קפה חלבי כשר של הקבוצה, שמיישם היטב את אלמנט "פתיחת השולחן" שקבוצת המסעדנים הירושלמים עושה כל כך טוב.

אווירה חוצת המגזרים
מלון רמב"ן וקפה רמב"ןנפתחו לפני כשנה, ומיד לאחר מכן נפתחה במלון גםמסעדת ז'נז'ריה הבשרית, שזכתה לתשומת לב רבה. כתוצאה מהרעש התקשורתי של ז'נז'ריה, בית הקפה החלבי קצת חמק מהרדאר, אף שמדובר במקום נעים ומוקפד, שגם מי שלא מתארחים במלון יכולים ליהנות ממנו. החיסרון העיקרי הוא היעדר חניה צמודה (יש חניון במרחק הליכה קצר).

חלל בית הקפה עוטף את קומת הכניסה למלון, והכניסה ללובי עוברת דרכו. במקום בר, שולחנות נמוכים עם ספות, שולחנות עגולים קטנים בסגנון פריזאי וגם שולחנות גדולים יותר. הפלייליסט מקומי וקהל מגוון של דתיים וחילוניים יושבים זה לצד זה. זהו לא בית קפה סטנדרטי: השירות מוקפד כיאה לבית קפה במלון בוטיק, וההגשה מזכירה מסעדת שף, גם כשמדובר בפתיחת שולחן "עממית".

מה אוכלים בבוקר בקפה רמב"ן
בשעות הבוקר ארון ענתיקה עם דלתות זכוכית מתמלא במאפי בוקר, והתפריט מציע ארוחת בוקר שנפתחת בסלסלת לחמים, חמאה, גבינות ממשק יעקבס, סלט ומטבלים. ארוחת בוקר זוגית סטנדרטית הכוללת פתיח כזה, עיקרית לכל אחד, קפה ושתייה קלה, תעלה248 שקלים לזוג. לחלופין, ניתן לבחור מנות קטנות, סלטים ועיקריות בוקר ולהרכיב ארוחה מהתפריט.

מבחר ה"קטנות" (26-52 שקלים) כולל לחם מחמצת של ראסל עם חמאה וחרוסת זעתר; גרבלקס בגוון ורוד כהה שמרגיש טרי מאוד; צלחת חריפים עם סחוג עלי גפן, אריסה וקרקר שומשום; סקורדליה עם גרידת עגבנייה; איקרה בסגנון מוסדות בולגריים, המוגשת עם חלה שרופה; ואנשובי אורטיז עם עגבניות מגי.

סלטי הבוקר כוללים סלט ירקות, סלט עלים וקרפצ'יו קולרבי מפוחם. אחריהם מגיעות העיקריות (52-64 שקלים) שכוללות בין היתר אומלט צרפתי; אגס בנדיקט על בריוש; פריטטה תפוחי אדמה; בויוס מנגולד עם ביצה חומה, עגבנייה מגורדת, טחינה וסחוג; ברוסקטת אבוקדו עם מקושקשת רכה ועוד.
בגזרת המתוקים יש פרנץ' טוסט עם פירות יער, ברד פודינג, מוזלי עם יוגורט ופנקייק עם מייפל, ענבים וקצפת.

צהריים וערב בקפה רמב"ן
הארוחה בקפה רמב"ן, בין אם בצהריים ובין אם בערב, מתחילה מאותו לחם וחמאה מארוחת הבוקר (28 שקלים). מבחר ה"קטנות" ממשיך עם סלט חצילים עם רכז רימונים וחמאה חומה, וארנצ'יני מפתול שמוגש עם איולי לאבנה, סלסת צנובר וג'ימיד. בין המנות הראשונות אפשר למצוא פאטייר עשבי בר וג'יבנה - כיסונים קטנים ומטוגנים, סלט קיסר, סלט פאטוש, פולנטה מחניודה וטרטר אינטיאס (52-74 שקלים למנה).

למנה עיקרית אפשר לבחור בין מקרוני עגבניות, טורטליני ריקוטה עם חמאת מרווה, סלמון במיסו עם חסה צלויה על הפלנצ'ה או ריזוטו עם שעועית ירוקה וקריספי לברק (86-142 שקלים).
בגזרת הקינוחים מציעים באסקית עם אוכמניות, טירמיסו, בוואריה עם טופי ושקדים, ברד פודינג ונמסיס (42-48 שקלים).
בסיכומו של דבר, קפה רמב"ן מציע חוויית אוכל מוקפדת ונעימה, שמבוססת על מנות קטנות איכותיות ושירות מקצועי ברמה גבוהה. מדובר במקום שמציג פרשנות מדויקת ומקורית לפתיחת שולחן חלבית וכשרה, ומשתלב היטב במפת האוכל הירושלמית. היה שווה לחכות למסעדה חלבית כשרה של קבוצת מחניודה.
אבן גבירול 22, ירושלים. 02-6339999. בוקר: 08:00-11:30, צהריים 13:00-17:00, ערב 18:00-23:00. כשר חלבי
