מסעדת סטפן בראון נחשבת לאחד ממוסדות הבשר הכי חשובים ומוכרים בתל אביב. כשהיא נסגרה אחרי 18 שנה, ב-2015, פתח הבעלים שאול טבת את מסעדת רמלה במקומה, אבל זו לא החזיקה מעמד ולפני כמה חודשים פתח טבת במקומה מקום צנוע וקטן בהרבה, ג'סמינו, שמאז הספיק להפוך לסוד הכי מוכר של הפודיז וחובבי הבשר התל אביבים.

טבת, שכבר שנים מוכר בתחום האוכל והבילויים התל אביבי - מימי הבר לונג ג'ון סילבר שפעל בכיכר דיזנגוף ב-1981, דרך הרדיו רוסקו ועד סטפן בראון - שמר על גריל הפחמים שהיה סימן ההיכר של המסעדה ההיא, רק שהפעם מוגש פה תפריט קבוע מצומצם במיוחד של ארבע מנות בפיתה, ולא הרבה יותר.

אם תעברו ליד החלל שבו שוכנת ג'סמינו לא תצליחו לדמיין שמדובר במקום שהוא יותר מפלאפלייה או שווארמייה ממוצעת, אבל מבט עמוק יותר פנימה יגלה לכם את הכישורים שטבת והשותף שלו - קולגיט סינג, שהיה גם הגריל מן בסטפן בראון - מפגינים על הגריל.

ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

ארבע המנות הקבועות בתפריט הן קבב (30 שקלים), נקניקיות חריפות (29 שקלים), פרגיות (30 שקלים) ולב עגל חריף (28 שקלים). זהו. כל מה שצריך להחליט זה מה בוחרים ומה לשים בפיתה יחד עם הבשר. צריך קצת סבלנות, כי בדרך כלל יש פה לא מעט אנשים שמחכים לפיתה שלהם, וצריך גם לתת זמן לגריל לצלות את הבשר, אבל או-הו, כמה שההמתנה הזו משתלמת. עצה שלי: כששואלים אתכם מה לשים בפיתה, פשוט תענו "הכל". כל התוספות - עגבניות צלויות, סלט פשוט, בצל על הגריל, פלפל חריף קלוי וחתוך קטן, טחינה מצוינת וכמובן עמבה - מחושבות היטב מבחינת המיקום בפיתה העבה והרכה, וכל ביס יביא לכם שילוב אחר ומושלם של שתיים או שלוש מהן.

גריל הפחמים, ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
גריל הפחמים, ג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

הקבב שמכינים בג'סמינו אדיר. קציצות עגולות, רכות ועסיסיות שנצלות על הגריל לדרגה שבה המרכז עוד קצת אדמדם, מתובלות בדיוק ולא באגרסיביות בעיקר בבצל ופטרוזיליה. אם אתם נמנים כמוני עם חובבי הקבב, זו הפיתה המושלמת בשבילכם.

לאמיצים קצת יותר מומלץ לנסות את לב העגל. למי שלא מכיר את המנה, מדובר במשהו שונה לגמרי מלבבות העוף שכולנו מכירים על שיפוד: נתח בשרי שקצת מזכיר סטייק לעיס, עם טעם בשרי עמוק שהוא לא לגמרי "ברזלי" כמו לבבות העוף. פה הוא מתובל בתערובת תבלינים חריפה שיחד עם הפלפלים הקלויים מעלה את הפיתה הזו לדרגת חריפות רצינית למדי, אבל כזו שעדיין נשארת כיפית. תענוג אמיתי גם למי שלא לגמרי חובב איברי פנים.

לב עגל בפיתה, ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
לב עגל בפיתה, ג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

חץ מארבע המנות הקבועות מגישים בג'סמינו עוד כמה הפתעות שלא תמיד אפשר למצוא, אבל שווה לשאול. אם התמזל מזלכם תצליחו למצוא אולי מנת מוח בפיתה, שקדי עגל מעולים ורכים, כליות לאמיצים במיוחד ואפילו מעורב שלא כולל המון עוף כדי למלא נפח, אלא רק איברי פנים כמו טחול, כליות ולבבות. מתלבטים מה להזמין? יכינו לכם בכיף גם פיתה של חצי-חצי, בכל שילוב שתבחרו. ואם ממש לא בא לכם על הפיתה (מוזרים שכמוכם) אפשר גם לאכול את הבשר המעולה בצלחת עם המון טחינה, ירקות טריים ובצל עם פלפל חריף שירדו מהגריל.

לג'סימנו לא מגיעים כדי להעביר ערב שלם בדיבורים וארוחה ארוכה. אבל אם מדי פעם מתעורר בכם חשק לבשר מושלם בפיתה עם המון טחינה ועמבה, ג'סמינו הולכת להפוך לחברה הכי טובה שלכם.

ג'סמינו, אלנבי 97, תל אביב. ראשון-חמישי: 12:20-1:45. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל