אחרי תקופה קצת מדכדכת של סגירות, רחוב לילנבלום התל אביבי יקבל בשבועות הקרובים לא מעט חיזוקים חדשים וטעימים: פרויקט קולינרי מושקע ומסקרן בשם L28 Culinary Platform שיארח שפים שונים מהעולם ומישראל; לא רחוק ממנו תיפתח השבוע מסעדה שלמה על טהרת האבוקדו בשם אבוקדה ובמקומה של מסעדת ננוצ'קה הטבעונית שנסגרה, תיפתח ביום ראשון מסעדה חדשה בשם אמש. המקום, בבעלות קבוצת NOX (מנדלימוס, קנטה בגן העיר ובירגארדן בשרונה והוד השרון), יכלול חלל פנימי גדול שישמש כמסעדה ים תיכונית, בר שיפעל עד השעות הקטנות של הלילה וגינה גדולה. 

אמש סביצ'ה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
סשימי דג באמש | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

אמש ספגטי מולים (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
ספגטי מולים. אמש | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

על האוכל באמש אחראית שפית אורטל רוזנברג . רוזנברג, בוגרת מסעדת שילה התל אביבית, תציע באמש תפריט קלאסי למדיי בהשראה איטלקית ועם דגש על דגים ופירות ים. בין המנות: ארטישוק א-לה רומאנה עם סלסת אנשובי וצלפים ויוגורט צאן; בוריק שרימפס – עלה סיגר במילוי שרימפס, מסקרפונה וריקוטה; סלט חסה סלנובה, בייבי ג'אם, גבינת בושה עיזים ופרי העונה; סשימי דג ים עם פריקי ותמר מג'הול;וסטייק טרטר בקר קלאסי עם אנשובי, צלפים, איולי חרדל וברוסקטה.

העיקריות יתמקדו במנות איטלקיות בדגש על פסטות שונות או ריזוטו. בין היתר תמצאו פה שקדי עגל על קרם תירס ואספרגוס, טורטליני בעבודת יד וביסק סרטנים, ספגטי מולים עם חמאת שאטה ויין לבן; וריזוטו ים עם דג או סקאלופס (עם אפשרות לווריאציה צמחונית).

 

אמש סטייק טרטר  (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
סטייק טרטר באמש | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

המחירים במקום נעים בין 40-60 שקלים למנה ראשונה ובין 80-100 שקלים למנה עיקרית. כרגע המסעדה פעילה בשעות הערב בלבד, החל מהשעה שש ועד הלקוח האחרון, מדי יום. את ההזמנות ניתן לבצע מעמוד הפייסבוק או האינסטגרם הרשמי של המקום. 

אמש. לילינבלום 30, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-שבת מ-18:00 ועד הלקוח אחרון. לא כשר