שוק אוכל עולם וחגיגות הלילה לבן, תל אביב
כחלק מאירועי הלילה הלבן בתל אביב (ובמסגרת הפעילות העירונית לחיזוק שכונות דרום העיר) ייערך שוק אוכל עולם בגינה החדשה שהוקמה על חורבות רציפי התחנה המרכזית הישנה בנווה שאנן. בין המנות שתמצאו בשוק: אוקונומיאקי (ראמן בורגר) וקאקיגורי (קינוח במרקם שלג עם פירות ומאצ'ה) בדוכן היפני; אמפנדס במילוי ירקות ובשר, צ'ורוס וכריך צ'ורסקו במילוי אנטרקוט בדוכן הצ'יליאני; תבשילים סודניים מקומיים שיוגשו עם כסרה (לחם דקיק שאוסף את תבשילי הירקות והבשר המתקתקים) ועוד לא מעט דוכנים מפתיעים. השוק ייפתח לראשונה במסגרת חגיגות הלילה הלבן הערב (חמישי) בין השעות 16:00 ל-01:00, ויפעל שוב בימים שישי ושבת הקרובים בשעות 16:00 עד 23:00, ובחמישי עד שבת (6-8 ביולי) בשעות 16:00 עד 23:00.

שוק אוכל עולם. מתחם הרציפים, סולומון 10, תל אביב

לילה לבן בשרונה מרקט, תל אביב
חגיגות הלילה הלבן בשרונה מרקט יהיו השנה חלק מחגיגות השנתיים להקמת המרקט עצמו. החגיגות יחלו הערב בשעה 19:00 (המרקט יהיה פתוח עד השעה 1 בלילה), ויכללו מגוון הנחות כמו 25% על כל המוצרים הנמכרים בחנויות, ועד 20% הנחה בכל המסעדות ודוכני האוכל במקום. בנוסף, במהלך הערב יוצעו שלל צ'ייסרים ב-5 שקלים, ולאורך כל הערב תתקיים מסיבה ענקית עם התקליטניות לי אוסי, אלה גוטמן וריי הראל.

שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב

לילה לבן במסעדת הצועניה, תל אביב
מסעדת הצועניה חוגגת לילה לבן בצמוד לחגיגות המתקיימות ברחבת השוק היווני ביפו. ברחבה הנושקת למסעדה יתקיים יריד אומנות ומופעי מוזיקה שונים, ולקוחות המסעדה ייהנו מסבבים של צ'ייסרים קיציים וספיישל של ברבוניות מטוגנות עם צזיקי ולוטניצה (69 שקלים). 

הצועניה. שמעון הצדיק 18, תל אביב

לילה לבן בדלישס דלי בר, תל אביב
הדלישס דלי בר בשוק אלנבי רוטשילד יחגוג את הלילה הלבן עם מוזיקה, יין, צ'ייסרים והרבה בשר. כמו כן, בכל קניית ארוחה יקבלו החוגגים כוס יין לבן או אדום במתנה.

דלישס דלי בר. שוק אלנבי רוטשילד, תל אביב

לילה לבן באנגוסרי, תל אביב
האנגוסרי ברחוב הארבעה מציע לחוגגי הלילה הלבן דיל של המבורגר ובירה ב-47 שקלים. ניתן יהיה לבחור בין הבקרבורגר - 230 גרם של בשר אנגוס (טחון במקום) עם מיונז, חסה, חמוצים, בצל סגול ועגבנייה בתוך לחמנייה מתקתקה ופריכה או את המיקסבורגר - 230 גרם של בשר אנגוס וטלה (טחונים במקום) עם מיונז, חסה, חמוצים, בצל סגול ועגבנייה עם שליש גולדסטאר מהחבית.

אנגוסרי. הארבעה 20, ככר גבעון, תל אביב

חדש: המבורגר אמסטרדם ברשת BBB
רשת BBB מציגה את ההמבורגר החדש שלה: אמסטרדם Hot & Smoke. ההמבורגר המיוחד יוגש למשך שבועיים בלבד (27.6 עד ה-9.7), ומכיל קציצה במשקל 220 גרם עם גבינת גאודה, סלסת עגבניות חריפה וקרמבל של נאצ'וס. ההמבורגר מוגש בלחמנייה עם איולי לימון וכוסברה, חסה אייסברג וחלפיניו מוחמץ עם תוספת של צ'יפס. מחיר ההמבורגר הוא 72 שקלים או 65 שקלים לחברי מועדון BBB.

המבורגר אמסטרדם, BBB (צילום: גבע טלמור,  יחסי ציבור )
המבורגר אמסטרדם, BBB | צילום: גבע טלמור, יחסי ציבור

פופ אפ סנדוויצ'ים מיוחד בשרונה מרקט, תל אביב
לרגל חגיגות יום ההולדת השני של שרונה מרקט, חברו כמה שפים ישראלים להשקת ה"סנדוויץ' מרקט" - פופ-אפ הסנדוויצ'ים הראשון בארץ שיציע 9 סוגים של כריכים שונים. כל הכנסות האירוע יתרמו לעמותת "בית השנטי" לבני נוער בסיכון. השפים המשתתפים הם אסף גרניט, שגב משה, מאיר אדוני, דיוויד פרנקל, מוטי טיטמן, יוסי שטרית, שאול בן-אדרת, מיקי שמו וירון קסטנבוים, וכל אחד מהם ירכיב כריך מיוחד שיימכר במחיר אחיד של 29 שקלים. הפופ אפ ממוקם בכניסה המערבית של המרקט (בסמוך לדוכן המיצים drink it) ויפעל מיום שני (26.6) ועד יום שבת הקרוב (1.7) בין השעות 11:30 ל-20:00, וביום שישי בין השעות 09:00 ל-15:00.

שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב.

שוק אוכל מוכן במגדלי תל אביב
מדי שישי, בין השעות 09:00 ל-15:00, יתקיים ברחבת הקניון של מבנה מגדלי תל אביב יריד אוכל מוכן. בנוסף לדוכני האוכל תוכלו למצוא במקום גם מעדנייה עם מבחר של דגים ודליקטסים למיניהם. בין הדוכנים ביריד: אוכל מבושל, אוכל אסייתי, מקרר דגים מעושנים, סלטים, לחמים ומאפים, אמפנדס, צ'וריסוס, דוכן דרוזי, קישים, עוגות, קיורטוש, מיני קאפקייקס, גבינות, מטבלים, פסטות ודוכן לזניות.

מגדלי תל אביב. תוצרת הארץ 7. תל אביב

שישה סניפים חדשים לרשת הגלידריות גולדה
רשת הגלידריות גולדה מתרחבת ופותחת בימים אלה שישה סניפים חדשים ברחבי הארץ: לבונטין בתל אביב, סביון, קניון עזריאלי בתל אביב, שדרות ממילא בירושלים, סניף חדש ברחובות וסניף נוסף במתחם רודנסקי ברמת אביב. כל אלה מצטרפים ל-11 הסניפים השונים ברחבי הארץ. 

ערב דייגים יווני במסעדת גרקו, תל אביב
מדי יום ראשון (החל מה-2.7 )יתקיים ערב דייגים יווני במסעדת גרקו עם מנות על בסיס פירות ים ודגים בווריאציות ושיטות בישול והגשה שונות בהשראת הדייגים מרחבי איי יוון. התפריט יכלול מזה של ביצי דגים מעושנים עם בצל לבן, שמן זית, אורגנו טרי ועגבניות (42 שקלים); מזה של מקרל מעושן ותפוח אדמה (44 שקלים); סרדינים מחותנים במילוי בצל, שום ועשבי תיבול ׁׁ(68 שקלים); קלמרי ממולא בגריל עם רוטב ציר דגים, פפריקה, בצל וחומץ יין אדום (78 שקלים); ושרימפס ג'מבו על הגריל במילוי אורגנו הרים ושום (94 שקלים). 

גרקו. אורי צבי גרינברג 24, תל אביב

קוקוריקו: דוכן עוף חדש של השף רן שמואלי בשרונה מרקט, תל אביב
בימים אלה נפתח בשרונה מרקט ה-KUKURIKU; דוכן אוכל הרחוב החדש של השף רן שמואלי. בדוכן החדש תמצאו תפריט המתבסס על עופות שלמים (נקיים מעצמות) העוברים צלייה בשיטת Fire Wall ייחודית. העופות מוגשים עם לחם פרנה פריך (48 שקלים או 56 למנה מוגדלת) או בצלחת (52 שקלים).

קוקוריקו. שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל-אביב

קוקוריקו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קוקוריקו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מסיבות צהרי שישי חודשיות במסעדת צ'יקטי, תל אביב
מסעדת צ'יקטי תקיים אחת לחודש (החל מיום שישי הקרוב) מסיבת ספונטינו (חטיפים באיטלקית) עם מנות איטלקיות קטנות ותפריט מיוחד של שפריצים בחסות המותג מרטיני. השפים מיכאל גרטופסקי ואוהד לוי הרכיבו תפריט של ברוסקטות, פינצ'וס, ספיאדיני (שיפודים באיטלקית), פריטו (מטוגנים למיניהם), מאפים ופיצטות מהתנור. בפתח המסעדה יוקם דוכן בו ניתן יהיה לרכוש כרטיס ב-25 שקלים ולבחור מנה או דרינק מהתפריט שיוגש. 

צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב

קבלת שבת מרוקאית במסעדת אווה סאפי, תל אביב
מסעדת Ewa Safi פתחה השבוע את החצר הצמודה למסעדה ותקיים בה החל מהשבוע (ובכל שבוע) קבלת שבת בניחוח מרוקאי. בין המנות שיוגשו: מגש של סלטי הבית עם לחם פרנה, סלק מסורתי, גזר מרוקאי פיקנטי, קרם חציל אש, פלפלים קלויים ועגבניות עם שום טרי (49 שקלים); קציצות דג דניס ומוסר ים ברוטב מרוקאי עם ציר דגים, פלפלים, גזר, שום וכוסברה (49 שקלים). פסטייה טלה בבישול ארוך עם פרגיות צלויות, טנזיה ושקדים קלויים עטופה בבצק פילו פריך לצד דלעת, צ'ילי מקורמל ושקדים קלויים (46 שקלים); ומוח ברוטב אדום חריף, כוסברה, תבלינים מרוקאיים ועגבניות שיר חלוטות (88 שקלים).

Ewa Safi. השחר 8, תל אביב

זואי: מסעדה יוונית בלקנית חדשה בכפר סבא
זואי היא מסעדה יוונית-בלקנית חדשה שנפתחה במתחם חצר השוק בכפר סבא. מנת הדגל של המסעדה נקראת זואי חברים והיא כוללת מגש של 10 טאפסים שונים לפי בחירת הלקוח יחד עם לחם זיתי קלמטה הנאפה במקום. בין שאר המנות בתפריט ניתן למצוא עלי גפן, ממרח סקורדליה, חצי כיכר לחם חלולה מלאה בקציצות דג, עלי רוקט ולימון כבוש, מיקס דגים ועוד. 

זואי. ויצמן 125, מתחם חצר השוק, כפר סבא

מסעדת זואי (צילום:  יחסי ציבור )
מסעדת זואי | צילום: יחסי ציבור

נינה: מסעדת אוכל ביתי חדשה בתל אביב
נינה היא מסעדה חדשה של המסעדן עופר קבילו. קבילו חבר אל השף אמיר בז'יז'ינסקי ויחד יצרו השניים תפריט שכולל מנות כמו קובה בשרי עם טחינה, נענע וכוסברה (18 שקלים), כבד קצוץ עם ביצה מגורדת, בצל מקורמל וחלה קריספית (18 שקלים); קוסקוס ביתי עם מרק ירקות (32 שקלים); ממולאים טבעוניים עם בורגול ועשבי תיבול (36 שקלים); מעורב ירושלמי (42 שקלים); קציצות כדורי בשר ברוטב אדום (42 שקלים); פקמן תפוחי אדמה - מפרום טריפולטאי מסורתי (42 שקלים); מוסקה של בקר וחצילים (42 שקלים); חריימה פיקנטי עם חלה מתוקה (45 שקלים); ובסופי שבוע תמצאו כאן גם חמין טבעוני או בשרי (32\38 שקלים).

נינה. הרצל 77 פינת פלורנטין, תל אביב

שבוע מקסיקני במסעדת אואזיס, תל אביב
החל מיום ראשון הקרוב (ובמשך שבוע שלם) תחליף מסעדת אואזיס את התפריט הרגיל בתפריט שכולו אוכל מקסיקני. התפריט הזמני יכלול מנות כמו טאקוס במילויים שונים, טוסטדאס, קסדיות, ומנות כמו "קאמארונס דיאבלו" - שרימפס טריים בלהבות בסגנון פוארטה ואייארטה קלאסי, עם שום, ליים ורוטב צ'ילי ארבול (125 שקלים); חזה ברווז עם ריבת עלי ורדים ופנקייק תירס (128 שקלים); טאקיטוס - עוף צלוי וגבינה מגולגלים בטורטיות תירס, ברוטב טומאטיוס ואורז ירוק (79 שקלים); ונתח קצבים באצ'יטה, עם חסה ובצל מהגריל, סלסה של עגבניות שרי ורוטב צ'ילי פאסייה ושמנת (132 שקלים).

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב

פסטיבל בייגלס בקזינו סאן רמו, תל אביב
קזינו סן רמו עושים כבוד ליום העצמאות האמריקאי ומקימים את San Remo Bagel Factory. החל מיום שישי הקרוב ועד ה-4 ביולי יהפוך הקזינו לבייגל פקטורי. איך זה עובד? בוחרים את הבייגל (רגיל/שומשום/פרג) ואז את התוספות סלט ביצים ובצל ירוק (36 שקלים), אבוקדו ונבטי אלפלפא (36 שקלים) קורנביף וחרדל (48 שקלים) או סלמון מעושן וקרים צ׳יז (48 שקלים) ומקבלים את הבייגל עם סלט, חמוצים ופרוסות עגבנייה.

קזינו סן רמו. נחמה 2, מתחם נגה, תל אביב

עסקיות ערב בחדשות מסעדת יאסו, תל אביב
יאסו תל-אביב משיקה עסקית ערב חדשה בימים ראשון עד חמישי בין השעות 19:00 ל-21:00 במחיר 98 שקלים לאדם. העסקית כוללת פרנה זוגית, מטבלים ומנה ראשונה ועיקרית לבחירה. בין הראשונות: מחבת עגבניות - מגוון עגבניות חמות עם פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה באפלו ובזיליקום פריך; קלמרי ים תיכוני צרוב עם קרם עגבניות מיובשות, זוקיני, עלי נענע, אורגנו וגבינת פטה; רול לחמעג'ון במילוי בשר עגל וטלה מתובל בסלט טורקי עם ירקות בלדי וטחינת אריסה. בין המנות העיקריות: ריזוטו פטריות יער וכמהין עשיר בחמאה ופרמזן עם שום, עגבניות שרי לחות וקרוטונים; קבב של עגל וטלה, טחינה שחורה, ירקות שרופים בגריל, בצל, סומק, נענע, רוקט, פלפל חריף, סילאן וקרעים של פרנה צלויה; סופלקי פרגית בתיבול ראס אל יאסו, צזיקי וטחינה שחורה.

יאסו תל-אביב. הירקון 105, תל אביב

פאראקאלו: מסעדה יוונית חדשה ביפו
27 שנים אחרי שטעם סופלקי לראשונה בחייו, הני גרבלי מגשים חלום ופותח את Parakalo - מסעדה יוונית מול חופי יפו. התפריט כולל מאזות קרות עם פילה של מטיאס, פרוסות מקרל, טונה בכבישה ביתית, איקרה וצנונית; מנת ציזיקי עשיר בשמיר; טראמה - איקרה וממרח שום; מאזות חמות כמו קלמרי צרובים על הפלנצ'ה עם בצל סגול, שמן זית, לימון ותימין או סלט פלפלים קלויים, חלומי וחריף עם גבינת פטה וביצת עין; עיקריות כמו סופלקי פרגית או קבב; ומנת גירוס פרגית עסיסי שמוגש על פיתה שטוחה ועגבניות צלויות.

פאראקאלו. נחום גולדמן 6, תל אביב

פאראקאלו (צילום: אביעד בר נס,  יחסי ציבור )
פאראקאלו | צילום: אביעד בר נס, יחסי ציבור

חדש: טעמי מרטיני בבוזה
גלידריית בוזה מצננת את הקיץ ומשיקה מהדורה מיוחדת של גלידה על בסיס הוורמוט האיטלקי המצליח. הטעמים החדשים הם לימון ביאנקו חמצמץ ואשכוליות ביטר בעל מרירות קלילה ומתיקות. גלידת המרטיני לאורך כל חודש יולי בכל סניפי בוזה ברחבי הארץ. המחיר לשני כדורים בגביע בוזה מיוחד הוא 20 שקלים. 

מנות מיוחדות לכבוד חודש הווינטג' של קרלסברג
המסעדות ג'ונתן פוד קלאב, פאסטל, אונזה, מריפוסה, קוואטרו, ננוצ'קה, מגדלנה, ג'קו סטריט והסדנה יגישו במהלך החודשים יוני ויולי מנות מיוחדות לרגל חגיגות 170 שנה למותג הבירה קרלסברג. בין המנות: בורקס באליק עם קרם טרטור, דג בטמפורה, בצל כבוש וסלסה עגבניות (62 שקלים); פידה ביאנקה עבדו רחמן - מאפה בצק במילוי קרם בזיליקום גבינות מאיסטנבול ותרד בר (64 שקלים) באונזה; אספרגוס בגריל עם ריקוטה ופורטובלו במרווה ושמן זית (58 שקלים); וצלעות טלה כפולות ותפוחי אדמה של אופים (110 שקלים) בג'ונתן פוד קלאב.