מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

רצו להחרים את טום אביב - ופגעו בקפה הקטן באילת

בקפה ברנז'ה באילת גילו במהלך הלילה שעשרות גולשים דירגו אותם בכוכב אחד; מתברר שיש מתקפה על ברנז'ה של טום אביב במיאמי, ורבים התבלבלו והורידו את הדירוג של הקפה האילתי (שאין לו קשר לאביב). "מאוד הופתענו", אומרים שם, "אנחנו עובדים מאוד קשה לעמוד בסטנדרט גבוה, רק רצינו לשלוח אהבת חינם"

נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל
נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל
mako אוכל
פורסם:
המהפך של טום אביב
צילום: אולפן שישי, חברת החדשות
הקישור הועתק

קפה ברנז'ה באילת נחשב לאחד המוסדות האהובים בעיר הדרומית, לכן הופתעו הבעלים לגלות שבמהלך הלילה הדירוג שלהם בגוגל ירד, בעקבות גל של דירוגי כוכב אחד. במסעדה, שבשגרה מדורגת בדירוג גבוה של 4.8 עם מעל 1,500 מדרגים, הופתעו מאוד, ולאחר מעבר על הביקורות הבינו שמדובר במשהו יזום. "בימים האחרונים הופתענו לגלות המון דירוגים שליליים וביקורות לא טובות בגוגל ובפייסבוק עבור המסעדה האהובה שלנו", מסבירים שם. "לא נשקר שמאוד הופתענו, הרי בברנז'ה אנחנו אוהבים את כולם וכולם אוהבים אותנו ואנחנו עובדים מאוד קשה על מנת לעמוד על סטנדרט גבוה".

במסעדה ניסו להבין מה מקור המתקפה, וגילו שמדובר בטעות בזיהוי. בימים האחרונים השף טום אביב עלה לכותרות, עם ההודעה עלסגירת מסעדת קוקו במבינושבה היה שותף בעבר. בקבוצות שונות עלו קריאות "להעניש" אותו ולהוריד את הדירוג של מסעדת ברנז'ה במיאמי שבבעלותו. "גילינו שכמה קבוצות קראו להחרים את מסעדת ברנז'ה של טום במיאמי", אומרים החבר'ה מאילת. "אותם אנשים התבלבלו ודירגו בטעות אותנו - ברנז'ה אילת. ברור לנו שזה לא בכוונה ואנחנו באמת לא כועסים. רק רצינו לעדכן, לשלוח המון אהבת חינם".

התגובה של קפה ברנז'ה, אילת
התגובה של קפה ברנז'ה, אילת|צילום: צילום מסך

זאת לא הפעם הראשונה שטעות בזיהוי גורמת להורדת דירוג. לפני כחודשיים זעמו הגולשים על "קפה נינה" בתל אביב סביבהעימות עם נטלי דדון, והפציצו את עמוד המסעדה בדירוג נמוך. מי שסבלה מכך היא עגלת הקפה הנהדרת נינה שבצפון, שרבים התבלבלו והורידו את הדירוג שלה. מכיוון שפעמים רבות הדירוג הוא הסיבה שאנחנו מחליטים ללכת או ללכת למסעדה, דירוג נמוך הוא משמעותי מאוד לעסק. ומילה אישית: צריך להפסיק עם הפרקטיקה הזו של עונש בדירוגים. מטרתן של הביקורות לשקף את טיב העסק, איכות האוכל, השירות, החוויה במסעדה. ברגע שנכנסים לכאן שיקולים אחרים, דירוג שלא קשור לעסק עצמו - כל המערכת מתערערת.

מצאתם טעות לשון?