כמדי שנה, גם הקיץ פוקד אותנו גל חדש, צבעוני ומסקרן של גלידריות ברחבי הארץ. אחרי Creme התל אביבית המושחתת, הגיע הזמן להכיר את גלידיום - הגלידרייה החיפאית שכנראה הולכת לשגע את כל חשבונות האינסטגרם בקיץ הקרוב.

גלידיום היא למעשה הגשמת חלום של שני שותפים: מהנדס המזון אופיר בסביץ' וההייטקיסט משה שמילוביץ'. בסביץ' שימש במשך שנים כטכנולוג מזון בכמה מהחברות הגדולות בארץ, אבל תמיד חלם להפוך את הידע הטכני שלו למשהו נגיש יותר, שישמח אנשים. "רציתי לראות את התגובה של הלקוחות לדברים שאני מפתח", הוא מספר, "וזה משהו שלא יכול לקרות כשעובדים בחברות הגדולות". בסביץ' החליט ללכת הסוף עם הרקע שלו כטכנולוג, וכך יצא שגלידיום מעוצבת כולה כמו מעבדת גלידה גדולה. אנשי הגלידה (שאותם בסביץ' מכנה "גלידולוגים") מכינים אותה טרייה טרייה ולאורך כל שעות היום בחדר זכוכית גדול, שאליו אפשר להציץ בשמחה. הם כמובן לבושים בבגדי מעבדה לבנים, וכל החנות מעוצבת עם ציורי יסודות הקשורים לגלידה כמו הרכבים מולקולריים, ואפילו כסאות שמעוצבים בצורת הייצוג הגרפי של מולקולה.

אז מה אוכלים בגלידיום? לפני הכל, כמובן, המבורגר גלידה - גלידת שוקולד בלגי, מקופלת, קליק וקרם וניל, והכל בתוך לחמנייה מתוקה עם פררו רושה לקישוט (29 שקלים). לא מספיק? למה שלא תלכו על קרואסון גלידה עם מילוי של גלידת תות וגלידת וניל, שוקולד לבן, רוטב תות, דובדבני אמרנה ושבבי פטל מיובש? וואו, כבר אמרנו?

קרואסון גלידה, גלידיום
במקרה הזה אין צורך להוסיף מילה | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

אם שתי האופציות האלה נשמעות לכם מוגזמות, חכו שתשמעו על ה"קוקטיילים" - כוסות גלידה עם המון תוספות, וכולן ב-29 שקלים. בין השאר תוכלו למצוא כאן את קוקטייל קים ק., שכולל גלידת אוראו וגלידת ברולה, נוטלה ושוקולד לבן, פירורי אוראו, סניקרס, ריזס, הרשיז, מיני אוראו, גלילית וסוכריות זהב קופצות, והוא נקרא כך כמובן על שם הקרדשיאן האהובה מכולן; וקוקטייל סוויט 16, שפונה אל הקהל חובב הממתקים עם גלידת קרם ברולה, סירופ תותי פרוטי, מרשמלו, שטיח חמוץ, סוכריות צבעוניות, סוכריות קופצות וצמר גפן מתוק. אם אתם פחות בקטע של מתיקות מוגזמת, תוכלו לבחור בקוקטייל צ'יז פליז שכולל פירורי קרמבל, דובדבני אמרנה עם סירופ, גלידת קרם ברולה, סוכריות קופצות בטעם ליים ופטל ושני מרנגים עם נקודות של מקרון פיסטוק ופטל. טוב, אולי גם זה די מתוק. אבל היי, באתם לאכול גלידות לא?

סוויט 16, גלידיום
ככה בדיוק חגגנו את סוויט 16. או שלא | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
קים ק, גלידיום
אז מי הקרדשיאן האהובה עליכם? | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

עדיין לא הספיק לכם? אוקיי, אז תמצאו כאן גם שייקים עצומים בגודלם (35 שקלים) מלאים גם הם בתוספות: ניו יורק שייק, לדוגמה, עם עוגיות אוראו, נוטלה, שוקולד לבן, מיני ריזס, הרשיז, סוכריות זהב קופצות, סניקרס, טוויקס, גלילית, קליק, טופיפי וקצפת; שייק קרלו, שכולל פינוקים מאיטליה כמו קינדר בואנו, רפאלו ופררו רושה; שייק קוקי מונסטר שכולל עוגיות אוריאו, לוטוס, שוקולד צ'יפס וגביע ממולא קצפת; ומילקשייק גולדן בוי שכולל קוקילידה, סוכריות זהב קופצות ופררו רושה מצופה בזהב אכיל. כן, בטח שמתם לב שעדינות לא תמצאו כאן.

צ'יז פליז, גלידיום
צ'ק פליז! אבל לפני זה אפשר איזה צ'יז פליז? | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

בקרוב יתחילו להכין כאן גם גלידות טבעוניות (כרגע לטבעונים יש אופציות של סורבה פטל, פירות טרופיים ולימונענע - כולם על בסיס פירות טריים) על בסיס חלב שקדים או סויה בטעמי לוטוס, פיסטוק וטעמים נוספים שיגיעו בעתיד. 

גלידיום. סינמול, ההסתדרות 55, צ'ק פוסט, חיפה. 04-8724743, ראשון עד רביעי 9:30-22:00, חמישי 9:30-23:00, שישי: 9:30-00:30, שבת 11:30-23:30