"אני מטורפת על מתוק", אומרת לנו שרון צעירי, מי שפתחה יחד עם בעלה עמיר את EggZit, דוכן ופל הביצים האמיתי הראשון בארץ. צעירי היא מעצבת במקצועה, שבעקבות אהבתה למתוק הקימה עסק לעוגות בצק סוכר מעוצבות ומוקפדות. "כבר לא מעט זמן אני שומעת על הוופל הזה שמשגע את העולם, ובביקור האחרון שלנו בבודפשט יצא לנו לנסות אותו - והתאהבתי". צעירי הזמינה את המכשיר שמכין את הוופל, ערכה ניסויים על מתכוני בלילה, ובסופו של דבר הגיעה למתכון המושלם לדבריה.

אגזיט (צילום: בן מזרחי, יחסי ציבור)
אגזיט | צילום: בן מזרחי, יחסי ציבור

אז מה זה בעצם אגזיט? מדובר בוופל שמורכב מהמון עיגולים (ומכאן שמו, ופל ביצים) שנולד בהונג קונג והתפשט משם לכל העולם. "מקומות אחרים בארץ מכינים את הוופל הזה מאותה בלילה שמכינים איתה ופל בלגי, אבל מדובר במשהו אחר לגמרי. אצלנו אנחנו מכינים בכל יום את הבלילה לבד, ולא מדובר בבלילת ופל תעשייתית". הוופל של אגזיט לא רק שונה בטעם, אלא גם מרגיש לגמרי אחרת. הוא רך מאוד כשהוא יוצא מהמכונה, ואחרי שהוא מוכנס לתוך קונוס הניר הוא מתקשה ומקבל את צורת הקונוס בעצמו. בחלקים הדקים שלו הוא פריך מאוד, ובחלקים העבים רך מאוד, וזה מה שמייחד אותו לדברי צעירי.

בארה"ב ובאנגליה הוופל הזה הוא להיט אינסטגרם מוכר, ובלונדון אפשר בשעות מסוימות לעמוד מעל שעה בתור כדי לקבל אחד. גם לפה הוא הגיע עם שלל תוספות מוגזמות יותר ופחות, כולל גלידות בטעמים שונים, שגם אותן מכינים בסניף.

התוספות במקום משלבות את התוספות המתוקות המוכרות עם כשרונות העיצוב של צעירי, וכוללות חוץ מפצפוצי שוקולד גם חטיפים כמו קינדר, m&m ואוראו, פירות טריים ורטבים כמו שוקולד, קרמל ווניל, וגם עוגיות מסוגים שונים (למשל עוגיות חמאה וריבה), תוספות מעוצבות מבצק סוכר ואפילו צמיד סוכריות סודה נוסטלגי.

כשתבואו לבחור את הוופל שלכם תוכלו להרכיב אחד בעצמכם, או לקחת אחד מהשילובים הקיימים. אם תבחרו להרכיב לבד תוכלו לבחור למשל אגזיט פירות (25 שקלים) - שכולל את הוופל, רוטב לבחירה, קצפת ופירות מהמבחר בסניף, שישתנה עם העונות; אגזיט פינוק (28 שקלים) - שכולל את הוופל, ממרח לבחירה, 3 תוספות וכמה רטבים שתרצו; אגזיט עם גלידה או עם יוגורט (28 שקלים) - שכולל גם הוא 3 תוספות ורטבים; ואם תרצו ממש להתפרע - אגזיט שחיתות (32 שקלים) - שכולל את הוופל, ממרח לבחירה, גלידה ותוספות ללא הגבלה.

אגזיט תותים וקצפת (צילום: שרון צעירי, יחסי ציבור)
אגזיט תותים וקצפת | צילום: שרון צעירי, יחסי ציבור

אם אתם מעדיפים לסמוך על השילובים שנקבעו מראש, תוכלו לבחור אגזיט קינדר (28 שקלים) - שכולל גלידת אוראו, קצפת, נטיפי שוקולד חלב, רוטב שוקולד וחטיף קינדר; אגזיט שוקו-בננה (28 שקלים) - שכולל גלידת בננה, פתיתי שוקולד, מיני מרשמלו, בננה טרייה, רוטב שוקולד לבן ורוטב שוקולד חלב; או אגזיט שוקולד שחיתות (32 שקלים) - שכולל ממרח נוטלה, גלידת פררו רושה, קצפת, רוטב שוקולד לבן, ספרינקלס, שוקולד קינדר, חטיפי m&m ומקופלת. 

וישנו כמובן אגזיט היוניקורן (32 שקלים), שהפך ללהיט בעולם וכולל רוטב שוקולד לבן, גלידת וניל, מיני מרשמלו, נשיקות פריכות, ספרינקלס צבעוניים וקרן זהב מבצק סוכר. 

אגזיט יוניקורן (צילום: שרון צעירי, יחסי ציבור)
אגזיט יוניקורן | צילום: שרון צעירי, יחסי ציבור

ולמה דווקא בחולון? "לעמיר יש כבר כמה עסקים בחולון והיה לנו הגיוני לפתוח את זה קרוב למקומות האחרים שלו", אומרת צעירי, אבל לנו יש הרגשה שממש בקרוב אפשר יהיה לפגוש את הוופל הפוטוגני הזה בעוד מקומות בארץ.

EggZit. סוקולוב 62, חולון. 052-3437501. ראשון-חמישי: 12:00-00:00, שישי: 10:00-15:00, שבת: 18:00-24:00. כשר