הירו ראמן (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
הירו. אהרוני הגיע למרקט | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

עשרה חודשים חלפו מאז דלפה לראשונה הידיעה המרעישה על חזרתו של ישראל אהרוני לעולם המסעדנות האסייתי. מאותו היום גם התעדכן באופן שוטף חשבון האינסטגרם מעורר התיאבון של השף בתמונות של מרקי ראמן מהבילים, כיסונים אסייתיים מאודים וסלטים שונים, שעוררו התלהבות בקרב חובבי המטבח האסייתי והפכו את ההמתנה לקשה במיוחד.

אז הנה זה סוף כל סוף קורה: היום תיפתח בשרונה מרקט באופן רשמי הירו (HIRO), החדשה של אהרוני ושותפו אורן הקנין (ממסעדת אריא התל אביבית). אחרי שחיכינו כל כך הרבה - התייצבנו ראשונים במקום, כדי לבדוק אם ההמתנה הייתה משתלמת. 

בואו לראות מה עוד טעים אצלנו בפייסבוק

מה הסיפור?
הקונספט של הירו ממוקד ומצומצם מאוד. המנה העיקרית היחידה שמוגשת בדוכן (אוכלים סביב בר שמשקיף על הטבחים או במקבץ קטן של שולחנות סביב הדוכן) היא מרק ראמן: תמצאו כאן שלושה סוגים של המרק, בכולם אטריות ייחודיות שפותחו על ידי אהרוני עצמו לאחר נסיעת מחקר ארוכה למזרח ומיוצרות במיוחד עבור הירו במפעל בראשון לציון. 

בהירו תוכלו לטעום ראמן עם בשר בקר או עוף, שמוגש בקערת ענק עם כמות מסחרית של אטריות במרקם מצוין, ביצת סויה, דייקון כבוש, נבטים, פאק צ'וי, פטריות שיטאקה ובצל ירוק (56 שקלים לראמן בקר ו-52 שקלים לראמן עם עוף) וראמן צמחוני עם טופו, אצות וואקמה, ביצה, פאק צ'וי, בצל ירוק, דייקון כבוש ושיטאקה (44 שקלים).

הראמן מוגש במזרח הרחוק באינספור גרסאות, אחת הפופולריות שבהן כוללת ציר עם שומן חזיר וגם בשר חזיר במרק. בהירו הומר הבשר הלבן בשומן אווז שמייצר ציר סמיך, עכור ונעים, והבשר הוחלף בעוף או בקר. הווריאציה הצמחונית זכתה כמובן לציר משלה על בסיס שפע ירקות וסויה, שמאחוריו, כך מבטיחים במקום, עומדת לא פחות השקעה. בנוסף, בימים אלה מפתחים אהרוני והקנין כלי מיוחד לטייק אוויי לראמן שלהם, כך שניתן יהיה גם לקחת אותו מהדוכן ולאכול איפה שרוצים. 

הירו ראמן בר (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
ראמן שפיצח את הנוסחה הישראלית | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור



מה עוד?
התפריט הקטן של הדוכן מציע גם מנות ראשונות כמו גיוזה טבעונית במילוי תרד, פאק צ'וי ובצל (28 שקלים ל-5 יחידות), גיוזה פרגית עם בצל ירוק ושיטאקה, שבשרה עסיסי והבצק שלה עשוי לעילא (32 שקלים ל-5 יחידות), כנפיים צלויות בזיגוג אסייתי מתוק, עם ג'ינג'ר, מיסו, שיטקה וסויה (38 שקלים) ומבחר סלטים אסייתיים קרירים ומרעננים כמו סלט מתקתק של דייקון וגזר כבושים קלות; סלט שעועית ירוקה, מיסו ושומשום; סלט חציל מאודה עם סויה, מירין, שום ויוזו; סלט מצוין של עוף, מלפפונים ואצות וואקמה בוויניגרט פונזו; וסלט ירוקים שהיה לטעמנו המיוחד והטעים מכולם, עם שעועית, אפונה סינית, ברוקולי ואפונה במיסו לימון (18 שקלים לסלט).

במקום יש גם תפריט משקאות קטן הכולל כמה סוגי סאקה (נסו את הסאקה הארוז אישית, יציאה חביבה במיוחד), או בירת סינגה ב-18 שקלים.

על אף שהירו, כמו כל הדוכנים בשרונה מרקט, פתוח בשבת - אין במקום מנות שמשלבות פירות ים או חזיר או ערבוב בין בשר וחלב. מדובר בבחירה של אהרוני והקנין, שמעוניינים לפנות לכלל הקהלים (כולל קהל טבעוני וצמחוני). 

הירו ראמן בר כנפיים (צילום: חיים יוסף, אוכל טוב)
כנפיים מזוגגות בהירו | צילום: חיים יוסף, אוכל טוב



בשורה התחתונה
בסך הכל מדובר בשלאגר די בטוח. אהרוני והקנין הצליחו ליצור כאן קונספט שמדבר אל רוב רובה של האוכלוסייה הישראלית שכבר מכירה אוכל אסייתי.

הירו מציעה אופציה מרעננת ומגוונת (בייחוד יחסית ליתר הדוכנים במקום, שמציעים בעיקר כריכים) במחיר שהוא הגיוני בהחלט, וכל זה תחת השם של אחד מהשפים היותר אהודים בישראל. תוסיפו לאלה תפריט שפונה למכנה המשותף הרחב ביותר, בלי סיכונים והפתעות, ותקבלו מתכון להצלחה. לא פלא שהמקום עתיד להתפתח ולהפוך בקרוב, כך על פי זוג השותפים, לרשת ארצית. 

הירו ראמן בר. שרונה מרקט, תל אביב. ראשון-שישי, 12:00-22:00, שבת 12:00-23:00. ללא תעודת כשרות

>> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לראש השנה