כשמדברים על אשדוד, שני שמות עולים לראש בהקשר של אוכל: אידי דגים ופסקדו. הראשונה היא אימפריית הדגים של אידי ישראלוביץ', שמעל 30 שנה מאכיל קהל נאמן בפירות ים ודגים באווירה של ספינת פיראטים. השנייה היא פסקדו, מסעדת דגים כשרה שנחשבת לאחת הטובות בארץ (וגם דורגה ברשימת הפיפטי בסט של אזור המזרח התיכון וצפון אפריקה), וממנה יצאו לא מעט מנות אייקוניות. עכשיו תדמיינו חיבור בין 2 המוסדות, תוסיפו לזה נוף של ים, אווירה של בר ותפריט שמשלב דגים נאים ומנות שיוצאות מהטאבון.

>> מתכונים לשבועות

ספוט חדש ושווה באשדוד (צילום: שירן כהן שי , mako אוכל)
ספוט חדש ושווה באשדוד | צילום: שירן כהן שי , mako אוכל
השף חיים קדוש  (צילום: שירן כהן שי , mako אוכל)
השף חיים קדוש | צילום: שירן כהן שי , mako אוכל

לא צריך לדמיין: כל זה קורה על הגג של מרכז ספורט במרינה של אשדוד שם נפתח לאחרונה A.V Room, בר אוכל חדש שצופה ליאכטות שעוגנות במים השלווים. את המקום פתח גל, בנו של ודור ההמשך של אימפריית אידי. האוכל הופקד בידי השף חיים קדוש שעבד בפסקדו וזה ניכר בכל המנות העדינות והענוגות שהוא מגיש. לא מגישים כאן פירות ים והמקום סגור בשישי בערב, אבל אל תחפשו כאן תעודת כשרות. מנות הדגים, ובמיוחד מנות הדגים הנאים, מתכתבות עם הטרנדים החמים של הרגע אבל גם מציגות את היד המקצועית ואת הניסיון בכל מה שקשור לעבודה עם דגים טריים.

התפריט מציע הייליטים כמו סביצ'ה, סשימי וברוסקטות שיש היום בכל בר ומסעדה, כשכל אחת היא חגיגה לעיניים. הסביצ'ה מגיע עם מלפפון, בצל ירוק, כוסברה נענע ויוגורט (68 שקלים), סמישי טונה הדרים עטוף ברוטב ויניגרט לימונים עם בזיליקום (64 שקלים) ולסשימי אינטיאס משודכים ג'ינג'ר, צ'ילי שאלוט, לימון ושבבי חציל שרוף (64 שקלים). מהטאבון יוצאת למנה הראשונה פוקצ'ה במרקם ענן עם מטבל עגבניות ולאבנה חצילים (29 שקלים) וגם מנות דגים כמו פילה לברק עטוף בכרישה, זוקיני, עגבניות, שום, בזיליקום, שמנת חמוצה וזעתר (72 שקלים).

סביצ'ה - אחד ההיילייטים פה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סביצ'ה - אחד ההיילייטים פה | צילום: לין לוי, mako אוכל
מנת ברד פודינג (צילום: שירן כהן שי , mako אוכל)
מנת ברד פודינג | צילום: שירן כהן שי , mako אוכל

למי שלא בעניין של דגים מחכות כאן הפתעות כמו ריזוטו סלק (64 שקלים), כרישה מקורמלת עם גבינת המאירי וזעתר (52 שקלים) וסלט אנדיב עשיר בנענע, פירות, גבינת עיזים ושקדים (56 שקלים). אל תפספסו את קינוח הברד פודינג שעשוי מקרואסון ולמרות מה שמצופה ממנו, מגיע עם מתיקות מתונה ומבורכת ביותר אבל עם מרקמים שמענגים את הפה (52 שקלים).

מנות גם למי שלא חייב דגים (צילום: שירן כהן שי , mako אוכל)
מנות גם למי שלא חייב דגים | צילום: שירן כהן שי , mako אוכל
ברוסקטות טונה אדומה (צילום: שירן כהן שי , mako אוכל)
ברוסקטות טונה אדומה | צילום: שירן כהן שי , mako אוכל

חוץ מכל הטוב הזה, קדוש מפתיע עם ספיישלים מאוד מעניינים: זה יכול להיות ביס שמימי של טונה טורו צרובה קלות או ברוסקטה בלתי נשכחת עם מטבוחה שבושלה שעות בטאבון, יוגורט עיזים ולברק.

המקום כאמור ממוקם על הגג ואנחנו צופים לו תהילת עולם בקיץ הקרוב בזכות העיצוב בלבן, החלונות הענקיים שמכניסים את הים והשמיים לתוך הבר ותפריט יין ושמפניה שלא יבייש את המקומות הכי טרנדיים בתל אביב.

A.V Room. אוניון 5 אשדוד. ראשון-חמישי, שבת 18:00-00:30