החוויה של ביקור במוזיאון בחו"ל נכרכת פעמים רבות במסעדה טובה. בארץ, התחום של מסעדות שבאמת מציעות אוכל מעניין וטוב בסמוך למוזיאונים גדולים, לא ממש פורח. לבד אולי מהדוגמה המצוינת של מסעדת פאסטל שפועלת ממש בתוך מוזיאון תל אביב.

כעת נפתחת לפעילות מסעדה חדשה ומסקרנת גם במוזיאון ארץ ישראל, שנועדה להפריח את השממה של האזור, תחת השם ארצי. המקום, שנמצא ממש בכניסה למוזיאון, הוא ביסטרו קלאסי שצופה על נוף מרשים וכולל גינה בה הילדים יכולים להתרוצץ באופן חופשי, כך שהוא שווה ביקור גם אם אינכם קופצים בהכרח לטיול אמנותי במוזיאון.

ארצי במוזיאון ארץ ישראל - סינייה דניס (צילום: יונתן בן חיים,  יח"צ)
ארצי במוזיאון ארץ ישראל - סינייה דניס | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ
מנות של השף אייל לביא בארצי, מוזיאון ארץ ישראל. (צילום: יונתן בן חיים,  יח"צ)
מנות של השף אייל לביא בארצי, מוזיאון ארץ ישראל. | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

על ארצי החדשה אמונים כמה שמות מוכרים מתחום המסעדנות בארץ: על החלק הניהולי אחראי יוסי גטניו שמאחוריו 25 שנות מסעדנות במקומות כמו מנטה ריי, פפגאיו והקייטרינג פטיט פוד. כשעל ההאוכל בארצי אחראי השף המנוסה אייל לביא (רוקח 73, פסטיס), שיכניס לתפריט כאן כמה מהקלאסיקות המזוהות איתו.

בין המנות בארצי תמצאו מאזטים בסגנון ים תיכוני כמו ארטישוק קונפי עם עגבניות שרי צלויות וסחוג ירוק; לבנה עם במיה מוחמצת וסלסת עגבניות; מטיאס משוק לוינסקי, בצל סגול ובצל ירוק; שעועית בובעס, בצל כבוש, שמן זית ופטרוזיליה; ואיקרא לבנה עם בצל סגול קצוץ ושמיר (22 שקלים לצלחת או 5 מאזטים במחיר של 88 שקלים).

מגוון סלטים בארצי, מוזיאון ארץ ישראל. (צילום: יונתן בן חיים,  יח"צ)
מגוון סלטים בארצי, מוזיאון ארץ ישראל. | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

בין המנות העיקריות כאן תמצאו ריזוטו עם גזרים מקורמלים, נתחי דלעת צלויים, שמן זית, פיסטוקים ובצל ירוק; שניצלים עם פירה תפוחי אדמה וחרדל מתובל; עוף צלוי עם ירקות אפויים ואורז מלא; סינייה של דניס וחציל שרוף בגריל עם יוגורט, זעתר וצנוברים; פילה לברק על גראטן תפוחי אדמה וסלק עם צ'וריסו צלוי, ברוקולי ורוטב יין אדום; וסטייק מינוט מאנטריקוט בלחמניה עם איולי חרדל, סלט רוקט וצ'יפס (בין 68-116 שקלים למנה).

מלבד מנות הביסטרו מציעים בארצי גם מנות בראנץ' שיוגשו במהלך כל ימות השבוע לכל אורך היום עם אפציות כמו קרואסון סלמון מעושן עם גבינת שמנת, צלפים ובצל ירוק; קרואסון פתוח עם ראגו בשר וביצה רכה; אומלט עם נקניקיית עגל גאודה וצ'יפס; ופנקייק דלעת עם מייפל, פרי עונתי וקצפת (34-56 שקלים). בסופי השבוע יציעו במקום תפריט בופה עם שלל סלטים ואנטיפסטי במחיר המנה העיקרית הנבחרת, כשלצד המנות בתפריט יוצע גם מרק הבויאבז של אייל לביא שמוכר עוד ממסעדת פאסטיס שלו (המחיר לארוחת סוף שבוע נע בין 110-140 שקלים לאדם). מי שחושש מהתחייבות של ארוחה מלאה ימצא בארצי גם מגוון כריכים קלילים או אופציה לנשנוש וקפה לפני הכניסה למוזיאון.

ארצי. חיים לבנון 2 רמת אביב, תל אביב. ימים א'-ה' 08:30-22:00, שישי 08:00-16:00, שבת 09:00-22:00. טלפון: 03-6766586. לא כשר