דיווחים על פתיחת מסעדות חדשות ומעוררות עניין בתל אביב, ירושלים או חיפה זה כבר לחלוטין עניין שבשגרה. אבל מסעדה חדשה ומסקרנת בעפולה? פה מדובר כבר בחדשות לבקרים טובים. לצערנו בבירת העמק לא התרחשו יותר מדי חידושים קוליניריים בשנים האחרונות, לפחות עד רינו מילאנו - מסעדה איטלקית חדשה ומסקרנת במיוחד שמעוררת עניין אצל תושבי העיר הרבה לפני פתיחתה.

המקום נקרא על שמו של השף האיטלקי רינו גליאנו ועתיד להיות פיצרייה ומסעדה איטלקית כשרה ורחבת ידיים. גליאנו לקח תחת חסותו את ליאור בר, שטס ללמוד אצלו במילאנו, שם גילה עולם ומלואו, לפחות בכל הקשור לחומרי הגלם האיטלקיים וקלאסיקות הבצק שכל כך מאפיינות את ארץ המגף.

רינו מילאנו עפולה (צילום: אגמדיה,  יחסי ציבור )
השף שהמסעדה קרויה על שמו. רינו גליאנו | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

"תמיד הייתה לי אהבה גדולה למטבח", מספר בר. "אני מבשל, חושב וחי קולינריה, והמטבח האיטלקי תמיד היה המועדף עליי. לצערי, כחובב אוכל מושבע, תמיד נאלצתי לנדוד מעפולה כדי ליהנות מאוכל טוב, וכמוני עוד רבים אחרים. בדיוק מהסיבה הזו החלטתי לפתוח את המסעדה החדשה בעיר שבה נולדתי, ובנוסף החלטתי שהיא תהיה כשרה כדי לתת פתרון למרבית תושבי האזור". 

עוד באוכל טוב:

על פי בר, גליאנו אף העניק לו במהלך לימודיו את מתכוניו הנפוליטניים המשפחתיים להכנת פיצה, בהם הוא צפוי להשתמש ברינו מילאנו. מה הסוד של אותם מתכונים שעוברים מדור לדור? זמן התפחה ארוך במיוחד לבצק (לא פחות מ-72 שעות) כדי להגיע לתוצאה אופטימלית. "הכרתי את רינו כשהגעתי ללמוד אצלו אחד על אחד", מספר בר, "הוא המאסטרו של אקדמיה מאוד מוכרת לפיצה באיטליה, ודי מהר התפתח בינינו קשר אישי וחם. מהסיבה הזו הוא החליט להעביר לי את המתכון לפיצה שלו, אותו קיבל מאביו שקיבל אותו מסבו. הפיצה נקראת פלה וזמן ההתפחה הארוך גורם לתוצר הסופי להפוך לבעל מרקם אוורירי וקל לעיכול".

רינו מילאנו עפולה פסטה  (צילום: אגמדיה,  יחסי ציבור )
גם את הפסטות יכינו כאן. רינו מילאנו | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור
 
רינו מילאנו עפולה סלט קפרזה (צילום: אגמדיה,  יחסי ציבור )
קפרזה ברינו מילאנו | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

מלבד פיצות אישיות ומשפחתיות, שייצאו כאן מטאבון ייחודי, ניתן יהיה למצוא גם פסטות רבות שמוכנות בחדר הפסטות הפתוח של המקום על בסיס קמחים איטלקיים, מנות ראשונות כמו פולנטת תירס עם פטריות יער ביין אדום וסלט קפרזה, וכמובן קינוחים איטלקיים מושחתים לצד קונספט שלם של קינוחי גלידה שמתכנן כאן בר. הדגש העיקרי במסעדה הוא על "תוצרת מקומית", כך שגם את לחמי המחמצת יאפו כאן עצמאית.

הפתיחה הרשמית של רינו מיועדת לתחילת ינואר 2017, ולאחר מכן יציעו כאן גם שירות טייק אוויי מדלפק אקספרס מיוחד וגם שירות משלוחים. שעות הפעילות במקום יהיו משעות הבוקר המוקדמות, אז יוגשו כאן ארוחות בוקר איטלקיות, ועד הלקוח האחרון שיהיה זה שיכבה את האור והתנורים.

רינו מילאנו. שדרות רובע יזרעאל 24, עפולה. 1-700-505-504. כשר

>> לכל חדשות האוכל