ערב דגים ופירות ים על הקרח ברפאל (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
ערב מיוחד במסעדת רפאל. ככה פותחים שנה | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

קר בחוץ אבל טעים בפנים

ארוחת דגים ופירות ים מיוחדת במסעדת רפאל, תל אביב
מדי יום שני מתקיים במסעדת רפאל, של השף רפי כהן, ערב מיוחד בו מוגשים שלל פירות ים ודגים טריים על מצע קרח, לבחירת הסועדים. בין האפשרויות המוצעות: לובסטר אויסטר - מנת חצי לובסטר מברטאן ואויסטר ג'ילארדו (180 שקלים), סרטנים כחולים ושרימפס קריסטל עם מיונז הבית (110 שקלים) וקרפצ'יו שרימפס קריסטל וקוויאר שחור (115 שקלים). השבוע, באופן חד פעמי, הערב מתקיים היום (רביעי) לכבוד חגיגות השנה החדשה, כשלצד המנות יוצעו שמפניות לחוגגים. דרך מפנקת באמת לפתוח את 2015.

רפאל. מלון דן, הירקון 87, תל אביב. 03 -5226464.

פיצה סרירצ'ה מחממת חדשה ברשת דומינוס
כנראה שכבר נתקלתם בפרסומות שמבשרות על בואה של פיצה הסרירצ'ה (המהדרין יגידו - סירצ'ה) של רשת דומינוס. הרוטב החריף והמככר הוטמע בבצק והתוצאה היא פיצה עם נגיעות חריפות - לא משהו שישראלים מורגלי חריף לא יכולים לעמוד בו בגבורה או אפילו לתגבר אותו בעוד קצת סרירצ'ה מהבית). הפיצה יכולה להגיע כפיצה קלאסית או עם כל תוספת לבחירתכם ולרגל השקתה מציעה דומינוס מבצע שיימשך עד לסוף פברואר בו היא מוצעת במחיר של 49.90 למגש, בהזמנת 2 פיצות משפחתיות ומעלה (45 שקלים למגש בקנייה במקום מאחד הסניפים). 

לכל הפרטים.

פיצה סריראצ'ה דומינוס (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
דומינוס. סרירצ'ה לכולם | צילום: דן לב, יחסי ציבור

תפריט חורף חדש במסעדת פיש, ראשון לציון
המסעדה מציעה תפריט חדש ובו מנות כדוגמת קרפצ'יו קוקי סאן ז'אק, מרנג ממולא צ'ילי, טרטר דג ים וסלט בורגול, דג פתוח ברוטב שקדים על פירה בטטה, מרק ארטישוק ירושלמי ירוק עם פירה בטטה וקרוסטיני חזה אווז, וגלידת קפה שחור, חלבה, תמרים, קרם וניל וסילאן. כמו כן לתפריט נוספו מנות טבעוניות חדשות כמו פלאפל עדשים על טחינת סלק, טרין ירקות, ולביבות ירק אפויות על טחינה וסלסלת עגבניות.

FISH. בני חבוט 7, ראשון לציון. 03-9611169.

רוצים לטעום עוד? בואו לפייסבוק שלנו

ספיישלים מחממים בבר יין, תל אביב
עד לסיום סוף השבוע יוצעו בבר יין מבחר ספיישלים לקראת פתיחת השנה החדשה. בין המנות שתוכלו למצוא שם: טרטר בקר בהולנדייז, חזרת ואנשובי, שרימפס קריסטל בפלנצ׳ה על חיטה מבושלת בציר סרטנים, אוסובוקו לחי פרה מבושל בשרדונה ושורשים, פולנטה ומח עצם, פסטה קרבונרה צמחונית - סלק מעושן וחלמונים טרופים, ומילפיי- וניל מדגסקר ותותים מרמת השרון. מסעדת בר יין הולכת לעבור בקרוב שיפוץ ולשנות את שמה, אבל כל הפרטים על כך - מחר. 

בר יין. נחלת בנימין 36, תל אביב. 03-5102923.

שגב ארט שגב משה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
שגב ארט - קונספט חדש לשגב משה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


שגב ארט, הקונספט החדש של השף שגב משה
המסעדה ההרצליינית שופצה ועברה מהפך. מהיום, אמרו מסעדת קונספט, שמשלבת בין אוכל לאומנות. על הקיר יוקרנו עבודות וידאו ארט והמנות של השף שגב יוגשו בהשראת אמנות תלת מימדית ועל משטחים מעוצבים. התפריט החדש כולל רצועות פסטה עם פטריות פורצ'יני, פורטבלו, כמהין, שמנת ועלי ריחן בניחוח כמהין (68 שקלים), סלט נבטים חריף עם קולורבי, ג'ינג'ר, פצפוצי ווסאבי ואגוזי קשיו (59 שקלים), קרם כבד אווז ועוף עם רוטב יין ודבלים על טוסטוני בריוש ופניני תפוח ירוק (68 שקלים) וקלמרי על גריל פחמים על חציל בלאדי עם קרם סלק ולבנה מוקצפת (64 שקלים).     

שגב ארט.   

חגיגת מרקים בהילטון תל אביב
בלובי של מלון הילטון בתל אביב יוצעו שלל מרקים עד לחודש אפריל, במחירים שבין 40 -50 שקלים למנה. בין המנות המוצעות מהשעה שתיים עשרה בצהריים ועד חצות: מרק דלעת וערמונים, מרק ארומטי מקרם סלרי, אגסים וג'ינג'ר, מרק ארטישוק ירושלמי עם שמן זרעי ענבים, מרק מינסטרונה איטלקי וגם מרק בצל וקרוטונים בגבינת פרמזן, וקפוצ'ינו פטריות.
 
לכל הפרטים.

המבורגר חדש בגראז', ראשון לציון
מזללת ההמבורגרים מציעה המבורגר חדש שנקרא סופרנו ובו 230 גרם של תערובת בשר בקר עם מלח גס ופלפל שחור. ההמבורגר חובר לסוגים נוספים של המבורגרים המוגשים במקום כמו באגסי - תערובת בקר ושומן כבש, אסקובר - תערובת בשרים חריפה ואל קפונה - בקר ושומן כבש עם גבינה.

הגראז'. הרצל 151, ראשון לציון. 03-6499600.

עוד באוכל טוב:

מסעדת פיש (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
לא רק דגים, מסעדת פיש בראשון לציון | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

משתלם וטעים

חגיגות 21 לדיקסי, תל אביב
המסעדה חוגגת 21 עם ארוחה זוגית במחיר 211 שקלים. הארוחה כוללת מנה ראשונה, שתי מנות עיקריות וקינוח, ומוצעת עד ה-15 בינואר בימים ראשון עד חמישי משעות הצהריים ועד אחת עשרה בלילה. בין המנות המוצעות בארוחה: רול סינטה ואספרגוס, קלמארי צרוב על הפלנצ'ה, סלט פורטבלו ואנדיב, עוף קייג'ן, אוסובוקו עגל בבישול ארוך ופילה סלמון.

לכל הפרטים.

תפריט ערב חדש בנולה אמריקן בייקרי, תל אביב
בנולה שבדיזנגוף השיקו בתחילת השבוע תפריט ערב חדש שיוגש החל מהשעה חמש וחצי ועד עשר בכל ימות השבוע. התפריט החדש יוצע במחירי הרצה במהלך החודש הקרוב ולכן תוענק על כל המנות החדשות הנחה של 20 אחוזים. בתפריט: מנות אמריקאיות מסורתיות יותר ופחות כמו נקניקייה בלחמנייה לצד צ'יפס ועוד.

נולה אמריקן בייקרי. דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5230527.

סאפורי פיצה (צילום: עז שכטר,  יחסי ציבור )
סאפורי. גם פיצה היא אופצייה לצהריים | צילום: עז שכטר, יחסי ציבור

תפריט עסקיות חדש במסעדת סאפורי, ירושלים
המסעדה האיטלקית מציעה תפריט עסקיות חדש, שבו במחיר של 59 שקלים תוכלו לקבל מנה ראשונה ועיקרית לבחירה. בין המנות העיקריות בתפריט: סלט דונה ובו עלי רוקט, דלורית צלויה, סלק אפוי, עדשים שחורות, עגבניות לחות, חמוציות, שקדים קלויים, בטטה וסלק בוויניגרט עשבים; פסטה בלרינת יער עם פטריות מוקפצות בשמן זית וחמאת פורצ'יני, ארטישוקים, צנוברים, עירית וטוויל פרמזן; וגם וגונדולת גבינות – מאפה איטלקי במילוי תערובת גבינות משק, עשבי תיבול, עגבניות צלויות וביצת עין.

סאפורי. קרן היסוד 38, ירושלים. 02-5617638.

חגיגות שנתיים במסעדת שותא, קיבוץ שומרת
לכבוד יום הולדת שנתיים למסעדה, בכל יום שישי של חודש ינואר החל מהשעה אחת בצהריים יוצעו בתפריט מנות כמו חצ'פורי סלט ובירה (60 שקלים), חינקאלי – כיסוני בצק במילוי בשר, עם סלט ובירה (63 שקלים) צ'יבורקי - סהרוני בצק במילוי בשר עגל טחון, עם סלט ובירה (64 שקלים).  

שותא. קיבוץ שמרת (כביש עכו נהריה). 04-8219208.

עגבניות שרי (צילום: אלונה להב,  יחסי ציבור )
שפע של ירקות ופירות בערבה | צילום: אלונה להב, יחסי ציבור

קוקטיילים חדשים ברשת בנדיקט
רשת ארוחות הבוקר בנדיקט מציעה מגוון קוקטיילים חדשים לשילוב עם מנות ארוחות הבוקר המוצעות במקום. כך למשל גרייפ פרוט קובלר - ג'ין אשכוליות ורודות ומי טוניק, צ'רי קובלר - רום, קאווה ודובדבן אמרנה, פרנץ' 75 - קלאסיקת בראנץ' על בסיס ג'ין, ליים וקאווה, כוכב אניס - אר קוליים בעיטור כוכב אניס, Aperol spritz - משקה המשלב אפרול וקאווה בניחוח תפוז,  Benedict's Iced Tea - תה נענע קר  בטעם אפרסק על בסיס ג'ין. מחירי הקוקטיילים נעים בין 20-29 שקלים (או במקום השתייה המוצעת בארוחת הבוקר במקום ב-9 שקלים).

לכל הפרטים.

תפריט קוקטיילים חדש באבושדיד, תל אביב
בבר המסעדה מציעים תפריט קוקטיילים חדש על בסיס פירות וירקות עונתיים. כך למשל Basil - קוקטייל בזיליקום, ליים וטנקרי ג'ין, Celery apple -קוקטייל סלרי, תפוח, מרווה ומאיירס רום, Blood orange – קוקטייל תפוז דם, ג'ינג'ר וקפטן מורגן ספייסד, Cherry tomato – קוקטייל עגבניות שרי, בלסמי לבן וקטל וואן וודקה. בנוסף, ניתן יהיה לבחור בין 2 מסלולי שתייה הכוללים טעימה מ -3 קוקטיילים במחיר קבוע ומוזל.

אבושדיד. לבונטין 16, תל אביב. 03-6298822.

תפריט אוכל חדש בביבו וינו, תל אביב
חנות היין החדשה ברחוב אבן גבירול מציעה תפריט חדש של השף יהונתן גלעדי. בין המנות במקום: ברוסקטה שעועית מעושנת - קרם שעועית לבנה מעושנת עם שרי וטרגון, טוסט צרפתי ובו בצל מקורמל, אנשובי אורטיז וזיתי קלמטה, וריזוטו פרובאנס - בצל מקורמל, גבינת גרוייר ויין בתוספת קרם פרש וטוסטוני חמאה. כמו כן, במקום מוצעת ארוחה עסקית עד השעה שש בערב במחיר של 55 או 65 שקלים, הכוללת כוס יין. במקום גם אפריטיבו בימי שישי בין השעות 12:30-15:00, שבמסגרתו מוצעת כוס יין לצד בופה טעימות מהתפריט במחיר 30 שקלים.

bibo vino. אבן גבירול 48, תל אביב. 

ערב דגים ופירות ים על הקרח ברפאל לובסטר (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
עוד אחת מהתפריט המיוחד של רפאל | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

מה עוד קורה?

סדנת בישול בריא וטבעוני של לבריאות
הנטורופתית הילה וידבסקי עורכת סדנאות בישול בריא חדשות לקראת סוף חודש ינואר. המפגשים יימשכו 3 שעות שבמהלכם תלמד וידבסקי מתכונים בריאים כמו תבשיל קינואה ועדשים במנגולד, קציצות בטטה עם מש ושקדים, ממרח ארטישוק, שוקולד טבעוני בריא, שייק ירוק ועוד. כמו כן יועברו בסדנאות טיפים אודות אוכל בריא ותזונה וכן עצות לירידה נכונה במשקל. מחיר שני מפגשים של הסדנא - 700 שקלים.

סדנת בישול בריא. בית הקרן, התעש 10, רמת גן. 052-6164466

ט"ו בשבט מתקרב ואיתו הירקות והפירות המשובחים
לקראת ט"ו בשבט יתקיים שוק ללא פערי תיווך מהחקלאי לצרכן. שוק הירקות והפירות ייערך במסגרת התערוכה החקלאית בערבה התיכונה והצפונית בתאריכים 28-29 בינואר. בשוק יימכרו עגבניות אשכול אורגניות, פלפל חריף, חצילים, תמרים, עגבניות שרי אורגניות, קייל, קישואים, פטריות, פומלה, בצל ירוק ועוד. האירוע יתקיים כחלק ממחאת החקלאים על פערי התיווך הגבוהים.

לפרטים נוספים: 08-6581083. 

>> לכל חדשות האוכל