דוד ויוסף סטריט פוד סירים (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מלא סירים. רק תבחרו | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

הפיתה המלאה בכל טוב הייתה כאן מאז ומתמיד, אבל רק כשהגיע אייל שני היא עברה מהפך אבולוציוני, מהמאכל הפשוט ביותר שיש לאוכל "עילי" שחתומים עליו טובי השפים בארץ. רבים וטובים ניסו לשחזר את ההצלחה של שני ולא באמת הצליחו. עכשיו, עם פתיחת דוד ויוסף סטריט פוד של השפים דודו אלמקיאס ויוסי שטרית, ההימור שלנו הוא שסוף סוף יימצא המקום שייתן פייט רציני למזנון, והפעם בגרסה ביתית וכשרה.

בעוד שהפיתות של שני הן וריאציות למנות המוגשות במסעדותיו העיליות, דוד ויוסף חזרו עם הסטריט פוד לבית של אמא וסבתא. זה אומר אוכל ביתי, עדתי, נטול כל יומרה ומלא בטעמים שבאים לשני השפים בקלות מעוררת קנאה. אוכל שיושב בסירים גדולים שאפשר להציץ לתוכם מעבר לדלפק ולהתלבט, ומוגש על צלחת או בתוך פיתה שמנמנה לצד חמוצים מעולים וטחינה מצוינת.

חדשות אוכל עושות לכם את זה? בואו לפייסבוק שלנו

דוד ויוסף סטריט פוד קוסקוס (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
תבשילים תבשילים תבשילים. עושים קוסקוס | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוף ותפוחי אדמה בפיתה, מישהו?

אנחנו הצלחנו להשתחל למקום ביום השני להרצה וגילינו חלל מעוצב ומושקע, עם פסקול של מוזיקה יוונית וערבית בווליום סטנדרטי, כזה שלא קורע את עור התוף. התפריט טרם גובש סופית (בהמשך יהיו כאן גם מנות דגים) והוא כולל מנות בפיתה (44-29 שקלים), כמו קבב עיראקי, מעורב צמחוני ועוף ותפוחי אדמה; תבשילים בצלחת (48 שקלים), כמו טבחה אדומה עם שעועית לבנה ובשר ראש, קציצות בשר ברוטב אדום עם תפוחי אדמה וממולאים צמחוניים; תוספות (שעועית ירוקה ואורז עם אטריות), מאזטים וסלטים גדולים (36 שקלים). עוד אפשר להזמין במקום ארוחה עסקית גדולה (60 שקלים), הכוללת תבשיל, סלט, תוספת, חמוצים, טחינה ושתייה. את האוכל מזמינים בקופה ואוספים בשירות עצמי לשולחן, ובימי שישי אפשר לרכוש את התבשילים בקופסאות הביתה.

דוד ויוסף סטריט פוד קוסקוס צלחת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
התוצאה הסופית | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

בערבים המסעדה משנה את פניה והופכת למעין תזכורת למסעדה הקלילה שהפעילו דוד ויוסף ברחוב ירמיהו, לפני שפתחו את מסעדתם ברחוב מונטיפיורי בתל אביב. בתפריט הערב מוגשות פיתות בלבד, ולצדן מאזטים כמו איקרה, כבד קצוץ, מטבוחה וסלט ביצים, לצד מבחר רחב של אלכוהול ויינות. השניים לקחו על עצמם גם את המשימה להעיר את חיי הלילה המנומנמים למדי באזור, ויארחו במקום הופעות חיות שימשכו אנשים לישיבה ממושכת יותר.

עוד באוכל טוב:

 

אוכל שלא מבלבל את השכל

למרות שמדובר בתקופת הרצה, האוכל מהמטבח החדש של דוד ויוסף סטריט פוד זרם החוצה במיומנות. טעמנו פיתות במילוי של עוף ותפוחי אדמה צלויים בסילאן, שהיה חביב ונימוח אך מעט מתקתק, קבב עיראקי מתובל היטב ועשוי לכדי שלמות, ופיתה עם לביבות עארוק שעשויות מחזה עוף ופטרוזיליה, שהייתה נהדרת ועסיסית. 

דוד ויוסף סטריט פוד פיתה עם קציצות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פיתות. בהחלט פייט למזנון של אייל שני | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לא עצרנו כאן, והזמנו גם סלט פאטוש על טחינה לבנה ולחם שרוף, שהיה מרענן ועשוי מעולה (אם כי לא משביע כארוחה מלאה, למי שמגיע רעב באמת) וסלט ירוק עם צנונית, קישואים ותרד חלוט שהיה מקורי. הבעיה הגדולה ביותר שלנו בדוד ויוסף סטריט פוד הייתה שהמקום בבטן נגמר הרבה לפני החשק לטעום.

בניגוד לדוד ויוסף היוקרתית יחסית ברחוב מונטיפיורי, המקום החדש פונה לקהל רחב. אפשר אמנם להתווכח על מנות שפים שמורכבות מחומרי גלם שידם של הרוב אינה משגת, אבל קשה שלא להיכנע לקסם של קציצות טובות בפיתה טרייה, או תבשיל עשיר עם טחינה וחמוצים על צלחת פשוטה. דווקא חוסר התחכום הזה (מהלך אמיץ מצד שני שפים נחשבים) הוא שהופך את האוכל של דוד ויוסף סטריט פוד לכיפי כל כך. פשוט אוכל שעשוי נכון, ובלי לבלבל את השכל.

דוד ויוסף סטריט פוד. היצירה 26 רמת גן, 03-5515777. ראשון-חמישי 00:00-12:00, שישי 12:00-כניסת השבת (בחודש הראשון המקום יפעל רק בצהריים). כשר ללא תעודה.

>> לכל חדשות האוכל