גל השריפות שהכה את ישראל בשבוע החולף פגע, בין היתר, גם במסעדות בחיפה ובנטף. אחת מהמסעדות שספגו נזק משמעותי היא ויוינו, מסעדה ומעדנייה איטלקית גדולה שנפתחה לפני כשנה בשכונת רוממה החיפאית. השריפה, כידוע, פגעה בשכונה, והבעלים, עודד שטראוס, מסביר כי לאור פרסומים רבים בנוגע לנזק הרב שנגרם - חלק מסועדי המקום חושבים כי הוא למעשה נשרף וחדל לפעול, אך לא זה המצב. 

"לפי השידורים בטלוויזיה היה נראה כאילו המסעדה נשרפה", מסביר שטראוס, "מאז אני מקבל כל יום שלושים או ארבעים שיחות טלפון של סועדים ששואלים אם המסעדה נשרפה. אז חשוב לי להגיד שיש לנו נזקים, אבל האש עצמה לא הגיעה למסעדה והיום המקום פועל". 

יש תחושה בחיפה שדברים חוזרים לשגרה?
"מן הסתם לא היה לאף אחד מצב רוח לצאת בסוף השבוע. יש המון אנשים בסביבתנו שאיבדו את הבתים שלהם אז האווירה בעיר לא טובה, אבל אני מאמין שזה יתחיל לחזור, כי אין מה לעשות. מבחינת המסעדה לפחות, חזרנו לשגרה וגם רוב הקהל שלנו חזר". 

מסעדת ויוינו. תותים ומסקרפונה.
קינוח תותים בויויונו | צילום: בועז שטראוס

אז ויוינו חזרה לפעילות כרגיל, ובקרוב היא אף מתרחבת והופכת לרשת - סניף חדש ייפתח בחודשים הקרובים בקניון מול זכרון שבפאתי זכרון יעקב, ואחרי כן ייפתחו סניפים נוספים בקריות ובבאר שבע. "אנחנו נפתח ממש את המסעדה שלנו, שמתמחה באוכל איטלקי ומודרני עם שירות טוב ובעתיד גם משלוחים, אבל בלי החלק של המעדנייה", מסביר שטראוס, "יהיה לנו גם את אותו תפריט אולי עם שינויים מינוריים בכל מקום בו נפתח, שמתאימים יותר לאזור".




התפריט של ויוינו מציע כיום מגוון גדול של מנות איטלקיות; פיצות שהן מנות הדגל במסעדה, פסטות בייצור עצמי, מנות קלילות יותר ללא בצקים כמו דגים, מנות טרטר וכן מגוון מנות צמחוניות ואפשרויות ללא גלוטן.
ויוינו חיפה פסטה בקר
פריסה ארצית בקרוב. ויוינו | צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור


למה להתרחב דווקא עכשיו?

"מאז פתיחת המסעדה, כמעט מההתחלה, קיבלנו הרבה פניות להתרחב, אבל לא היינו מוכנים והיינו צריכים להתגבש. עכשיו, אחרי שנה, החלטנו שהמוצר כבר מהודק ואפשר להתקדם הלאה עם השותפים המתאימים לנו. החלטנו לפעול עם ההתרחבות בצורה של זכיינות כי הרגשנו שיש אנשים שאנחנו מתחברים אליהם וסומכים עליהם. המטרה שלנו היא להגיע עם ויוינו לפריסה ארצית מכובדת, אבל נעשה את זה בקצב איטי. אנחנו לא רשת בתי קפה ולא נהיה אף פעם, ויוינו היא מוצר מורכב יותר, אז אנחנו רוצים פריסה, אבל כזאת שמאפשרת לשמור על איכות המוצר".

ויוינו (Vivino), הרובע האיטלקי, כיכר אליזבט 1, חיפה. 04-8229454. ראשון-שבת 16:00-12:00, 23:00-18:00. לא כשר.

 >> לכל חדשות האוכל