פעם באנו לקפה קוקו רק בשביל ארוחת בוקר. זה השתנה
קפה קוקו החיפאי האהוב יתחיל לפעול בשעות הערב כבראסרי, רושפלד מגיע לפופ אפ סיני בשה ויוי, טאטאמי בחיפה הפכה לכשרה, פרויקט ועדי עתיר מקיים ערב קולינרי, בבורגר סאלון יש פופ אפ סטייקים, בטאורוס תפריט חורף חדש ובערבה תערוכה חקלאית. כל החדשות הטעימות של השבוע

קפה קוקו הופך בערבים לבראסרי, חיפה
הפטיסרי-בולנז'ריקפה קוקו, שנפתח לפני כשנתיים בלב העיר התחתית של חיפה, הופך בערבים לבראסרי עם תפריט צרפתי. ב-18:00 האורות יעומעמו, על השולחנות ייפרשו מפות לבנות, נרות גדולים יידלקו ומלצרים יגישו מנות כמו טרטר בקר פריזאי עם גראטן תפוחי אדמה, קרם קונפי חלמון, עירית, בצל שאלוט, חומץ יין לבן וצלפים (60 שקלים); קרואסון חמאה במילוי סרטנים (62 שקלים); אויסטרים (42 שקלים); טורטליני קומטה וקוויאר (72 שקלים); חזה ברווז צרפתי (152 שקלים); וצלחת צדפות בחמאה לבנה עם יין לבן, פטרוזיליה טרייה, קליפת ליים מגוררת וציר ים עדין (110 שקלים). את התפריט בנתה השפית הצעירה שי ציפורי, שעבדה באוליפנט של השף דודי קדם שנסגרה עקב המלחמה ובסאלי שבוואדי סאליב.
הנמל 33, חיפה.04-9106671


פופ אפ סיני של יונתן רושפלד בשה ויוי, תל אביב
השף אסף גבאי יארח את השף יונתן רושפלד ליומיים של פופ אפ שבהם רושפלד יניח בצד את האהבה למטבח הצרפתי ויבשל דווקא אוכל סיני. זה יקרה ב-22-23 בדצמבר והמנות שיוגשו יהיו הנגואאה - סלט מלפפונים שבורים מדרך המשי (39 שקלים); ליאנג באי סונסאי - סלט נצרי במבוק ונבטים בתיבול רוטב שומשום מתוק-חריף (62 שקלים); לו רואו - פרוסות עגל דקיקות בבישול ארוך עם בוטנים, שאלוט וצ'ילי סצ'ואני (72 שקלים); מיאנטאנג - מרק אטריות משפחתי עשיר עם אטריות אורז רחבות, בקר קצוץ פריך וברוקולי (158 שקלים).
דיזנגוף 166, תל אביב.להזמנת מקומות: 053-5409272

טאטאמי הופכת לכשרה, חיפה
מסעדת טאטאמי משיקה תפריט חדש לכל המשפחה, חוזרת לשדרות מוריה והופכת לכשרה. במקום החדש יש מרפסת גדולה וחניה, ויש גם נישות חדשות בתפריט: תפריט מיוחד לנשים בהיריון ותפריט מיוחד לרגישים לגלוטן.
שדרות מוריה 13, חיפה.04-6436688

פיצה מהמדבר: איטליה פוגשת את הנגב בפרויקט ואדי עתיר
ב-21 בדצמבר יתקיים בפרויקט ואדי עתיר ערב קולינרי מיוחד שבו שף סטפנו, השגריר הקולינרי של איטליה בישראל, וחאלד אבו סיאם, מנהל מרכז המבקרים של הפרויקט, יציגו שילוב בין המטבח האיטלקי לחומרי הגלם של הנגב. במסגרת האירוע תתקיים סדנת בישול ובה יוכנו מנות שמשלבות מסורות קולינריות שונות. הסדנה מיועדת לגילאי 14 ומעלה ומוגבלת ל-18 משתתפים. מחיר ההשתתפות: 185 שקלים.
לפרטים ולהרשמה: 052-4434011


תפריט חורף בטאורוס, סביון
מסעדתטאורוסמבית מילה משיקה תפריט חורף חדש בהובלת השף יהונתן שרביט. בין המנות החדשות: פטריות יער בג'וספר, פילה מוסר ים על קרם חורפי עם גראטן דלעת, צלחת קרודיט, קונפי ארטישוק ירושלמי ושיפוד פורל על עלי גמבה חרוכים. טווח המחירים: 44-188 שקלים.
השקמה 1, מתחםG,סביון.03-6989801

פופ אפ סטייקים בבורגר סאלון, אור יהודה והוד השרון
רשת בורגר סאלון חוגגת 15 שנות פעילות עם השקת מוצרי Saloon Store להכנה ביתיתוגם עם פופ אפ סטייקים, שיתקיים ב-23.12 בסניף אור יהודה וב-25.12 בסניף הוד השרון. במסגרת הפופ אפ יוגש תפריט במחיר 249 שקלים שכולל מנה ראשונה, עיקרית לבחירה (אונטריב או אנטרקוט), תוספת, שתייה וביס מתוק לסיום.
תערוכה חקלאית בערבה
התערוכה החקלאית הגדולה בישראל חוזרת לאחר שנתיים לערבה. זה יקרה ב-28-29 בינואר 2026 בתחנת המחקר "יאיר" של מו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית-תמר, בחצבה. בתערוכה ישתתפו 100 חברות שיציגו את פסגת הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום החקלאות ויוצגו זנים חדשים של ירקות, פירות, פרחים, צמחי תבלין ועוד. בנוסף, במסגרת התערוכה יתקיימו סיורים מודרכים בחממות המחקר ובמרכז המבקרים ושוק איכרים מתוצרת חקלאי הערבה, ויפעלו מתחמי מזון וישיבה. הכניסה ללא תשלום.
