מהצד זה אולי נראה פשוט, אבל אחת המשימות היותר מאתגרות בתחום האוכל בישראל היא להפעיל דוכן אוכל רחוב, ועוד כזה שמצליח גם להוציא אוכל מהר, גם להוציא אותו מעולה וגם להישאר עקבי לאורך זמן. היום אני בדיוק בדוכן כזה - ג'סמינו ברחוב אלנבי הרועש בתל אביב.

מדובר בבית מקדש לבשרים צלויים, המגיש ארבע מנות קבועות בלבד, וכל השאר מתחלף לפי ההפתעות היומיות, החשקים והגלם שמגיע. בתפריט הקבוע תמצאו פיתה במילוי מעורב חלקי פנים, נקניקיות חריפות או פרגיות, אבל אני כאן בשביל הלהיט הוויראלי - וגם מה שנשמע כמו המנה הטעימה מכולן - הקבב בפיתה (30 שקלים). אז איך הופכים פיתה פשוטה עם קבב לתופעת רשת? באנו לבדוק.

ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
תור כמעט תמיד. ג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

על ג'סמינו, שנראית מבחוץ כמו מזללת בשר אפילו בלי מקום לשבת, אחראים המסעדן המנוסה שאול טבת (שהפעיל מסעדות שונות באותו החלל במשך למעלה מארבעה עשורים) ושותפו הגרילמן קולג'יט סינג (שידוע בכינויו פופי). אז למה לפתוח מזללת בשרים דווקא באמצע רחוב אלנבי, איך מכינים את הפיתה המושלמת, והאם פיתת הקבב של ג'סמינו באמת מצדיקה את ההייפ? מוזמנים לצפות.

ג'סמינו. אלנבי 97, תל אביב