כמו כל עם ישראל בערך, נסענו להתאוורר בשבת האחרונה. טיילנו בעמק יזרעאל היפה, ועצרנו בבית לחם הגלילית, מושב עם שם רומנטי, מבנים טמפלרים, נופים יפים ומרבדים ירוקים בכל פינה, בהם נשים מקומיות מלקטות חובזה ועשבי החורף.

עומס המבקרים כאן הוא מנוגד לפסטורליות שמצפים למצוא במקום כל כך יפה וכל כך מיוחד. לא מעט מעסקי האוכל סגורים כאן בשבת ואלה שפתוחים מתמודדים בגבורה עם כמויות בלתי נתפסות של מבקרים. אבל אז מתגלה המפלט שבו מתקיימות גם רוגע ושלווה והוא גם טעים ומיוחד: שטיכמוס היא פיצרייה שממוקמת במבנה אבן מקסים ואופים בה פיצה נפוליטנית אמיתית בטאבון עצום מאבן שמוט. בחצר יש מזרקה, שיחי ורדים, שולחנות נמוכים עם ספסלים ושרפרפים, הכל בסגנון אקלקטי.

שטיכמוס. פיצות קסומות בבית לחם הגלילית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שטיכמוס. פיצות קסומות בבית לחם הגלילית | צילום: לין לוי, mako אוכל

הפיצה שנאפית כאן מבוססת על בצק שעשוי על פי כל הכללים הנפוליטניים המחמירים ועובר התפחה של 72 שעות. מהרגע שהפיצה נכנסת לטאבון האימתני ועד שאתם מקבלים אותה לא עוברות 5 דקות. התפריט קטן ופשוט, וכתוב בכתב יד על לוח נייר. יש פיצה נפולטנית קלאסית עם מוצרלה ובזיליקום (54 שקלים), פיצה עם פקורינו ורוקט (62 שקלים) ויש מרגריטה חריפה (57 שקלים). בגזרת המיוחדות יש פיצה לבנה משתנה, אנחנו טעמנו אחת עם תבשיל חובזה וקרם פרש. על כל אחת מהפיצות אפשר להוסיף זיתים, בצל סגול, רוקט, חריף או פקורינו (4-7 שקלים לתוספת). הפיצות של שטיכמוס מספיקות מבחינת הגודל לזוג סועדים. הבצק שלהן רך דק ואלסטי, מרכז הפיצות האלה כמעט נוזלי והקצוות תפוחים ומנומרים. רוטב העגבניות קלאסי ונטול גימיקים, מותיר את הפוקוס לבצק המעולה, שיוצא מושלם מהטאבון המיוחד. יש בתפריט גם קינוח מתחלף (32 שקלים) ובירות בוטיק ישראליות בבקבוק.

ויש גם פיצות מיוחדות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ויש גם פיצות מיוחדות | צילום: לין לוי, mako אוכל

מאחורי פנינת השלווה הסודית הזאת, שפועלת בספוט הכי מתוייר בישראל, עומדים יפתח שפירא ועומרי יואלי, חברי ילדות בני 28 שלפני 5 שנים חיפשו עבודה שעובדים בה עם הידיים. הם התחילו לבנות טאבונים איטלקיים ומטבחי חוץ כפריים שמשלבים גריל ארגנטינאי. למרות שהם ילידי עמק יזרעאל, את העסק הקימו דווקא במרכז, אבל לפני חצי שנה הם העתיקו אותו להרדוף, ואת חלל התצוגה שבו הם מעבירים הדרכות וסדנאות, הם פתחו בבית לחם הגלילית.

יפתח שפירא ועומרי יואלי - שטיכמוס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יפתח שפירא ועומרי יואלי - שטיכמוס | צילום: לין לוי, mako אוכל

העיסוק בבצק, בדומה לעיסוק בבנייה של מטבחים וטאבונים היה התחביב של יפתח. את רזי הבישול הוא למד כשעבד ביקב אסף ובמסעדת פוקצ'ה המפורסמת בגן הצפון. את המתכון של הבצק, שמבוסס על מחמצת שהוא מגדל, הוא פיתח במשך זמן רב עד שהגיע לתוצאה הנהדרת. את כדורי הבצק אגב, אפשר גם לקנות הביתה, אם תרצו להכין את הפיצה בעצמכם.

הפיצרייה הזו, שנמצאת במרכז מבקרים עם תצוגה של טאבונים, פועלת בימי חמישי ושבת בלבד, אז אם אתם מחפשים הרפתקה קולינרית מעניינת בטיול השבת הבאה שלכם – הנה, מצאתם.

קינוחים מתחלפים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קינוחים מתחלפים | צילום: לין לוי, mako אוכל

שטיכמוס, בית לחם הגלילית. טלפון: 0587843080. שעות פעילות: חמישי 17:00-22:00, שבת 12:00-17:00